Σελίνα Χρυσουλάκη

Σελίνα Χρυσουλάκη

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Η Σελίνα Χρυσουλάκη γεννήθηκε στη Σητεία Κρήτης, όπου και εργάζεται σε κοσμηματοπωλείο, ενώ παράλληλα σπουδάζει ψυχολογία. Η αγάπη της για το διάβασμα και τη συγγραφή ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία και η αστείρευτη έμπνευσή της προς την επιστημονική φαντασία δεν άργησε να εκδηλωθεί. Πολλά από τα διηγήματά της έχουν κερδίσει σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες. Γοητευμένη άλλοτε από τη δυστοπία και άλλοτε από την ουτοπία, κυριευμένη από την ανάγκη να ξεφύγει από την πραγματικότητα, κατασκευάζει κόσμους τρομακτικά αληθινούς όπου το μέλλον κρίνεται σχεδόν πάντα δυσοίωνο.
Μυθιστορήματα
Human Relic (2022), Συμπαντικές Διαδρομές

Νουβέλες
Nuclear Winter (2022), Συμπαντικές Διαδρομές

Nuclear Winter – Σελίνα Χρυσουλάκη

Nuclear


Το 2025 ήταν το έτος σταθμός για ένα καινοτόμο μέλλον που θα άφηνε πίσω του κάθε απαρχαιωμένη αίγλη, κάθε ψήγμα περιβαλλοντικής ρύπανσης και κάθε αρχέγονη τεχνολογία. Ο Έιβορ παρότι ήταν μικρός, θυμόταν με αρκετές λεπτομέρειες το πρώτο του ταξίδι στον ουρανό με ένα υβριδικό όχημα. Πετούσαν πάνω από τα ψηλά κτίρια σε λεωφόρους και τα φώτα της πόλης ήταν ένα χρωματιστό φάσμα που λαμπύριζε στα ονειροπόλα μάτια του. Ο κόσμος δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος. Κανείς όμως δεν φανταζόταν το πόσο γρήγορα μπορούσαν όλα να καταστραφούν.
Γιατί τέσσερα χρόνια μετά, οι γεωλόγοι και οι ειδικοί ερευνητές έφεραν στο φως μια άγνωστη εξωγήινη μορφή ζωής που είχε αρχίσει να σχηματίζεται κάτω από το υπέδαφος της Ουκρανίας. Η αρχική της μορφή έμοιαζε με γιγάντια, γλοιώδη σκουλήκια, αλλά τα δείγματα που στάλθηκαν στα εργαστήρια άρχισαν να αλλάζουν μορφή και να αναπτύσσονται. Τα σκουλήκια, που είχαν ζωντανούς ιστούς και εκατομμύρια κύτταρα, είχαν προέλθει από κάποια οργανική ύλη κάποιου άλλου πλανήτη, την ταυτότητα του οποίου κανείς δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2022, 68 σελ.

Human Relic – Σελίνα Χρυσουλάκη

Human Relic


2049

«Αυτός ο κόσμος είναι ό,τι έχει απομείνει από το χθες. Και το χθες έχει πεθάνει».

Ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει αφήσει τη Γη κατεστραμμένη από πυρηνικά. Η Νέα Επικράτεια, η φουτουριστική υπόγεια πολιτεία ακμάζει. Οι Καρβουνάνθρωποι κινούν τις μηχανές της ζωής κρατώντας τον Πυρήνα -μια τεχνητή ατμόσφαιρα- σε διαρκή λειτουργία. Η Αστυνομία της Τάξης και οι πράκτορες της Συνομοσπονδίας ασκούν έλεγχο στους πολίτες, ενώ έξω από τη Νέα Επικράτεια, οι Δυτικές Συνοικίες περιμένουν μια ευκαιρία για εξέγερση.
Ανάμεσα στις άτεγκες ισορροπίες του νέου κόσμου αναδύεται το όραμα της Βαβυλώνια, ενός πλανήτη στο διάστημα, ο οποίος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ζωή. Η απόκτηση ενός εισιτηρίου για τη γη της επαγγελίας είναι σκοπός ζωής, μόνο που το αντίτιμο είναι αρκετά υψηλό.
Ο Πέρσιβαλ Γουέλς, ένας πράκτορας της Συνομοσπονδίας, καλείται να συλλάβει τον Υποκινητή, έναν απρόσωπο Μεσσία που φέρεται να διχάζει τους πολίτες για το αν η Βαβυλώνια είναι υπαρκτή. Με μια μοιραία γυναίκα στο πλευρό του -που δεν είναι σίγουρος αν είναι σύμμαχος ή εχθρός- η αναζήτηση θα τον βυθίσει σε σκοτεινά μονοπάτια διαφθοράς και απώλειας, όπου η αλήθεια εναλλάσσεται με το ψέμα. Το δίλημμα μεταξύ ψευδαίσθησης και πραγματικότητας ποτέ δεν ήταν πιο κοντά.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2022, 198 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές