Σήφης Ζερβουδάκης

Σήφης Ζερβουδάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σήφης Ζερβουδάκης γεννήθηκε το 1978 στα Χανιά.
Έχει σπουδάσει νομικά στο ΑΠΘ και κλασική κιθάρα στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα σολίστ και αριστεία. Ζει στη Θεσσαλονίκη όπου και διδάσκει σε ωδεία της πόλης. Το Αλ-Μουνταντίτ είναι το πρώτο του βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Αλ-Μουνταντίτ (2014), Γαβριηλίδης
Μέτσενγκερσταϊν (2016), Ίαμβος
Θλιμμένα απομεσήμερα στην Αμαζονία (2017), Ίαμβος
Λουίζα ή το τέλος του κόσμου (2019), Ίαμβος

Λουίζα ή το τέλος του κόσμου – Σήφης Ζερβουδάκης

Λουίζα


Όταν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, που αρνείται επίμονα ν’ αποκαλύψει το όνομά του, δέχεται την πρόταση του μυστηριώδους νεαρού συγγραφέα Σταυρόπουλου να αναλάβει την πατρότητα ενός μυθιστορήματος με τον φαινομενικά αθώο τίτλο “Λουίζα”, αγνοώντας το γεγονός πως ο εκδότης του βρέθηκε δολοφονημένος, δεν μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες. Δεν θα περάσει πολύς καιρός και θα συνειδητοποιήσει πως η πράξη του θα είναι η αιτία να περιληφθεί αμετάκλητα στη λίστα με τα μέλη μιας επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης με σκοπό, καθώς φαίνεται, ούτε λίγο ούτε πολύ την καταστροφή του πολιτισμού.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς φανερώνεται πως έχει γίνει στόχος μιας αντίπαλης ακόμη πιο επικίνδυνης και θανάσιμης οργάνωσης, που σκοπό έχει να εξοντώσει τα μέλη της λίστας.
Ο άτυχος άντρας θα βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια σκοτεινή πραγματικότητα, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Ακόμη χειρότερα: η Λουίζα του μυθιστορήματος θα κάνει την εμφάνισή της ξανά και ξανά. Στο τέλος, εκείνος θα αρχίσει να αμφιβάλει για τον ίδιο του τον εαυτό, όμως θα είναι αργά και τίποτα δεν θα μπορεί πια να ελέγξει, σε μια υπόθεση που κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται ή που ισχυρίζεται πως είναι.

Ίαμβος, 2019, 206 σελ.

Θλιμμένα απομεσήμερα στην Αμαζονία – Σήφης Ζερβουδάκης

Θλιμμένα


Εντελώς επιπόλαια και χωρίς να συνειδητοποιεί τι συμβαίνει ένας ασήμαντος συγγραφέας θα βρεθεί εγκλωβισμένος στο σκοτεινό σύμπαν των μυστικών οργανώσεων. Θα συναντήσει τυχοδιώκτες, σοφούς, αλλά και τρελούς, φιλόσοφους, μάγους αλλά και δολοφόνους. Ακόμη χειρότερα, θα συνειδητοποιήσει πως το πραγματικό με το φανταστικό, τα ιστορικά πρόσωπα και τα επινοημένα συγχέονται σε τέτοιο βαθμό, που κινδυνεύεις να τρελαθείς.
Ιστορική έρευνα, μυστικιστική αναζήτηση, φάρσα; Περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Ακόμη και ο ίδιος ο ήρωας δεν θα ήξερε να μας πει, μοιάζει χαμένος ανάμεσα στα δεκάδες παρακλάδια της Μίας και Μεγαλύτερης Μυστικής Οργάνωσης και του αρχηγού της, του περιβόητου “Μεγάλου”, που κανείς δεν έχει δει το πρόσωπό του.
Κι όμως, πόσο ξέγνοιαστα και ηλιόλουστα έμοιαζαν όλα εκείνο το καλοκαίρι στη Φλωρεντία…

Ίαμβος, 2017, 200 σελ.

Μέτσενγκερσταϊν – Σήφης Ζερβουδάκης

Μέτσενγκερσταϊν


Ο έρωτας του νεαρού που μας συστήνεται με το παρατσούκλι Πρόσπερος για τη γοητευτική Φλώρα θα έχει μάλλον απρόβλεπτες συνέπειες: όταν εκείνος νομίζει πως έχει πια ξεχάσει, εκείνη θα επιστρέψει για να τον οδηγήσει σε μια εξωφρενική περιπέτεια -θα έλεγε κανείς μια κάθοδο στην Κόλαση.
Από την Οδησσό στα Καρπάθια και από εκεί στα σιωπηλά σοκάκια του Παρισιού -όπου, όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί του, ο ίδιος ο διάβολος φανερώνεται στους “εκλεκτούς”- ο Πρόσπερος θα ακροβατεί διαρκώς ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, ενώ το Κακό δε θα είναι ποτέ πολύ μακριά.
Οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα φαίνεται πως θα δοθούν στις σκοτεινές αίθουσες του πατρογονικού πύργου της ξακουστής φαμίλιας των Μέτσενγκερσταϊν. Δεν τους ξέρετε; Ώρα να τους γνωρίσετε!

Ίαμβος, 2016, 215 σελ.

Αλ-Μουνταντίτ – Σήφης Ζερβουδάκης

Αλ-Μουνταντίτ


Τί σόι άνθρωπος ήταν ο Αλ-Μουνταντίτ; Άγιος ή δαίμονας; Ή και τα δύο; (ή τίποτε απ’ τα δύο, αν υπήρξε;) Ποιος μπορεί να μας πει; Μήπως κάποιος μυστηριώδης δρ. Ρόζενμπεργκ που δηλώνει ψυχίατρος ενώ όλοι (όλοι; ποιοι;) γνωρίζουν πως στην πραγματικότητα είναι υψηλόβαθμος μασσόνος; Ποιο ρόλο παίζει η νεαρή φοιτήτρια της φιλοσοφικής με το ευαίσθητο νευρικό σύστημα και από πού κι ως πού ένας δικηγοράκος της πεντάρας παριστάνει τον πρωταγωνιστή;

Γαβριηλίδης, 2014, 192 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Ίαμβος