Συμώνη Δημητρακοπούλου

Συμώνη Δημητρακοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Συμώνη Δημητρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Της άρεσε να διαβάζει και να γράφει, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, έγινε συμβολαιογράφος. Εκεί, στα κίτρινα φύλλα των συμβολαίων, ανάμεσα στους αφενός και τους αφετέρου, γράφτηκαν μόνες τους, εκ τρίτου συμβαλλόμενες, ιστορίες, χωρίς να τη ρωτήσουν. Ιστορίες για μικρούς, ιστορίες για μεγάλους. Ιστορίες ζωής.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Μια τρύπα στο χιόνι (2022), Μεταίχμιο
Μακριά μαλλιά μπλεγμένα (2023), Μεταίχμιο

Μακριά μαλλιά μπλεγμένα – Συμώνη Δημητρακοπούλου

Μακριά μαλλιά


Τα μαλλιά της είναι μακριά και μπλεγμένα. Η μαμά ξέρει να ξεμπλέκει μαλλιά – τα μαλλιά, όταν βλέπουν τη μαμά, ξεμπλέκονται μόνα τους. Η μαμά, όμως, τώρα δεν είναι εδώ. Είναι στο μαιευτήριο για να βγάλει από τη φουσκωμένη κοιλιά της αυτό το χαζομωρό, που μπήκε εκεί ποιος ξέρει πώς και στρογγυλοκάθισε τόσο καιρό.
Ο μπαμπάς ξέρει να την κρεμάει στο πιο ψηλό κλαδί του δέντρου και να την κολλάει εκεί με μια αόρατη μπαμπακίσια κόλλα, και εκείνη να μην πέφτει ποτέ. Όμως, ο μπαμπάς δεν ξέρει να ξεμπλέκει μαλλιά. Και χωρίς να το θέλει, έκανε μια τρύπα μέσα στα αχτένιστα μαλλιά της. Πώς θα πάει στο σχολείο έτσι;

Μια ιστορία για μαλλιά και κουβάρια. Για μαλλιά που μπλέκονται, για παρεξηγήσεις που ξεμπλέκονται, για έναν μπαμπά με υπερδυνάμεις, για μια τάξη με τη δύναμη της αγάπης, για γέλια κοροϊδευτικά που γίνονται γέλια φιλίας, για ένα μωρό απρόσκλητο και μια αγκαλιά μαμάς που προσκαλεί τον κόσμο όλο. Μια ιστορία για κουβάρια του μυαλού που ξετυλίγονται με τη βοήθεια της καρδιάς.

Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταίχμιο, 2023, 64 σελ.

Μια τρύπα στο χιόνι – Συμώνη Δημητρακοπούλου

Μια τρύπα


Ουρανοκατέβατη ήρθε στο σχολείο μια καινούρια μαθήτρια. Με μπούκλες ξανθιές, μάτια που πετούσαν αστεράκια και παπούτσια που έλαμπαν! Της έκλεψε τη δασκάλα, της έκλεψε τους φίλους, της έκλεψε ακόμα και τη μαμά. Γι’ αυτό κι εκείνη το αποφάσισε. Θα της έκλεβε κι αυτή το πολυτιμότερό της. Ή μάλλον θα το έθαβε… Μέσα σε μια τρύπα στο χιόνι!

Μία ιστορία για τη φιλία, τη ζήλια και τη συγχώρεση.

Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταίχμιο, 2022, 56 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μεταίχμιο