Σίβυλλα Αργυροπούλου

Σίβυλλα Αργυροπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σίβυλλα Αργυροπούλου σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα, σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στη σχολή Tabula Rasa. Συμμετείχε με το διήγημα «121 εκατοστά» στη συλλογική έκδοση αστυνομικών διηγημάτων με τίτλο «Συνταγές για δολοφόνους» (εκδ. 24 Γράμματα, 2022 και με το διήγημα «Ο ξένος» στη συλλογική έκδοση e-book της σχολής Tabula Rasa (2021) με τίτλο «Η επίσκεψη». Χρονογραφήματά της έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Γερμανίας «Ελληνική Γνώμη». Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ σενάριά της έχουν επιλεγεί σε παραγωγές του εξωτερικού.
Μυθιστορήματα
Δύο τοις εκατό (2023), Λυκόφως

Δύο τοις εκατό – Σίβυλλα Αργυροπούλου

Δύο τοις


Νάσος Θάνος. Ο μεσίτης με τα δύο ονόματα και τον έναν και μοναδικό έρωτα, πάντα ανεκπλήρωτο, την Ρόζα. Κυνηγώντας τη μεσιτική αμοιβή, το δύο τοις εκατό επί των συμβολαίων, στο Κουκάκι το οποίο γνωρίζει σαν την παλάμη του, διαπιστώνει ότι μία πελάτισσά του είναι επί μήνες εξαφανισμένη. Καθώς ρωτά στη γειτονιά για την τύχη της, κινητοποιεί μία ομάδα ετερόκλητων ανθρώπων που θέτουν ως προτεραιότητα να βρουν τη γυναίκα, εξετάζοντας κατά κύριο λόγο το σενάριο της δολοφονίας. Η εμμονή τους σε έναν ύποπτο οδηγεί σε ευτράπελες καταστάσεις, ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτει πλεκτάνες με επίκεντρο την κληρονομιά ενός ακινήτου.
Αλλά η κατάσταση αγριεύει, καθώς η άτυπη αστυνομική ομάδα λαμβάνει απειλητικά μηνύματα. Κάποιος φαίνεται πως παρακολουθεί κάθε τους κίνηση και δοκιμάζει τις αντοχές τους.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2023, 414 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως