Σόφη Μαστροσηφάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σόφη Μαστροσηφάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει στο Ίλιον Αττικής.
Εργάζεται στο δημόσιο τομέα ως διοικητική υπάλληλος. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε, επίσης, Μάρκετινγκ-Διαφήμιση, Μηχ/μένη Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων με χρήση Νέων Τεχνολογιών. Έχει εργαστεί σε εκδοτικό οίκο, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και σε φορείς του δημοσίου (ΟΤΕΚ, ΕΛΣΤΑΤ, ΤΠΔ, ΕΛΓΑ). Παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με οικονομικά, ασφαλιστικά και θέματα αυτογνωσίας. Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή και δημοσίευση ποιημάτων σε λογοτεχνικό περιοδικό και τη δημιουργία πινάκων με χρήση μεικτής τεχνικής (ελαιογραφία, πυρογραφία, χαλκοτεχνία). Ακόμη, συμμετείχε σε παραστάσεις ευρωπαϊκών-λατινικών και ελληνικών-παραδοσιακών χορών.
Μυθιστορήματα
Σαν χιονονιφάδα (2019), Όστρια Βιβλίο

Σαν χιονονιφάδα – Σόφη Μαστροσηφάκη
Μία νεαρή επαρχιώτισσα, η Έλενα, σπουδάζει ηθοποιός στην Αθήνα. Γεμάτη όνειρα, φιλοδοξία και απληστία προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της, να κάνει καριέρα. Αρπάζει τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται με αντάλλαγμα τον πόνο και τη σωματική και ψυχική εκμετάλλευσή της. Ο κοινωνικός της περίγυρος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Την καθορίζει και την περιορίζει.
“Τελικά τα αποφάσισα. Στην επόμενη συνάντησή μας δεν θα κάναμε τίποτα μεταξύ μας. Μόνο κουβέντα. Θα του έλεγα την αλήθεια, όσο και αν πονούσε. Έπρεπε να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να πάρω τον έλεγχο στα χέρια μου”.
Πόσο αξίζουν οι θυσίες της; Θα τα καταφέρει να πετύχει και να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της; Μπροστά στο δίλημμα αν πρέπει να ρισκάρει την προσωπική της ζωή και ευτυχία, τι αποφασίζει;

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2019, 142 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο

Please wait...