Σοφία Αλεξοπούλου

Σοφία Αλεξοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σοφία Αλεξοπούλου γεννήθηκε στα Πατήσια της Αθήνας.
Το διάβασμα από νωρίς μονοπώλησε το ενδιαφέρον της γιατί διέθετε τη δύναμη να κτίζει μαγικούς δρόμους στην πολιτεία του μυαλού. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας εκφωνήσει τον όρκο κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των πτυχιούχων. Έπειτα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, “Κράτος και Δημόσια Πολιτική”, του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Αποφοίτησε, επίσης, από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μάαστριχτ της Ολλανδίας με τίτλο “Δημόσια Πολιτική και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” (MSc in Public Policy and Human Development) για το οποίο είχε λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με εξειδίκευση στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του rebro (Σουηδία). Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Σύντομα ανέπτυξε μια μεγάλη αγάπη για το παιδικό παραμύθι, το οποίο θεωρεί ότι καλλιεργεί όσο κανένα άλλο κείμενο τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων δίπλα στον καθηγητή, Γ. Ναλπαντίδη. Το πρώτο της ατομικό παιδικό παραμύθι φέρει τον τίτλο “Η Μαγεμένη Καρδερίνα” και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο “Εκδόσεις Captain Book”. Άλλα παραμύθια και κείμενά της έχουν εκδοθεί σε συλλογικές ανθολογίες του εκδοτικού οίκου Συμπαντικές Διαδρομές με την ονομασία “Δώσε Κλώτσο Να γυρίσει…” και “Steampunk & Dieselpunk Οράματα, Θεοί του Ατμού ΙΙ”, καθώς και στο Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο Easywriter.gr με τίτλο “Σελίν, η γκρινιάρα Πριγκίπισσα”. Βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο (2016) για το παραμύθι της “”Η απίστευτη περιπέτεια του Δράμ” στο διαγωνισμό της International Art Society, η οποία έχει έδρα στον πανέμορφο Βόλο, Μαγνησίας.
Παιδική λογοτεχνία
Το ελεφαντάκι στο μουσείο (2017), Anima Εκδοτική
Η μαγεμένη καρδερίνα (2017), CaptainBook.gr

Συλλογικά έργα
Κόκκινη κλωστή δεμένη στων παππούδων την ανέμη… (2017), Ινφογνώμων Εκδόσεις
Δώσε κλώτσο να γυρίσει… (2017), Συμπαντικές Διαδρομές

Η μαγεμένη καρδερίνα – Σοφία Αλεξοπούλου

Η μαγεμένη καρδερίνα


Το παραμύθι της “Μαγεμένης καρδερίνας” μιλά για μια πριγκίπισσα διαφορετική από τις άλλες, που διακρίνεται για το θάρρος της γνώμης της. Το όνομά της είναι Αρετή. Στο δρόμο της η πριγκίπισσα Αρετή θα συναντήσει σκληρούς βασιλιάδες, όμορφες καρδερίνες, καλόκαρδες υπηρέτριες, ευγενικούς πρίγκιπες και εμπόρους πουλιών. Άραγε ποια θα είναι η κατάληξη της χαριτωμένης πριγκίπισσας; Θα καταφέρει να επιτύχει το όνειρο της ζωής της και ποιος θα είναι ο ρόλος της Θεάς Τύχης; Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα βρίσκεται καλά κρυμμένη στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Εικονογράφος: Ευτυχία Ηλιάδου

Παιδική λογοτεχνία, CaptainBook.gr, 2017, 32 σελ.

Το ελεφαντάκι στο μουσείο – Σοφία Αλεξοπούλου

Το ελεφαντάκι στο μουσείο


Ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού είναι ένα μικρό ελεφαντάκι που ακούει στο όνομα Γκάρμπο. Μια ημέρα, ο Γκάρμπο αποφασίζει να φύγει από το ζωολογικό κήπο ώστε να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του, να μάθει την ταυτότητα του. Ποιοι θα σταθούν στο πλευρό του και άραγε θα καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρο του; Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν με απολαυστικό τρόπο στο μαγικό κόσμο της γνώσης και θα μάθουν επίσης δύο πολύτιμα μαθήματα για τη μετέπειτα ζωή τους, ότι δηλαδή με την επιμονή και τη συνεργασία ακόμα και οι πιο δύσκολοι στόχοι μπορούν να κατακτηθούν στο τέλος.

Εικονογράφος: Ηλιάννα Καλαδάμη

Παιδική λογοτεχνία, Anima Εκδοτική, 2017, 20 σελ.

Πηγές: Biblionet, Anima Εκδοτική, CaptainBook.gr