Σοφία Αποστολίδη

Ελληνες λογοτέχνες
H Σοφία Αποστολίδη μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος ενιαίου λυκείου της τάξης του 2007 και μόλις το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα της Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του τομέα Γεωργικών Κατασκευών και Γεωργικής Μηχανολογίας.
Ασχολείται με τη συγγραφή από νεότατη ηλικία. Το πρώτο της βιβλίο έχει τον τίτλο “Ελσάντα” ωστόσο δεν εκδόθηκε ποτέ. Ωστόσο η συγγραφική της δραστηριότητα συνεχίζεται αδιαλήπτως μέχρι σήμερα. Το πρώτο βιβλίο της που εκδόθηκε είναι το “Μελίνα, η αρχή”, ενώ ακολούθησαν “Ο κόσμος των σκιών” και “Το πέπλο του σκότους”.
Το 2015 η τετραλογία ολοκληρώθηκε με το βιβλίο της “Σκοτεινές ψυχές”. Το βιβλίο της “Μελίνα η αρχή”, έχει μεταφρασθεί στα Αγγλικά και πωλείται ως e-book αλλά και σε hard copy.
Μυθιστορήματα
Μελίνα, η αρχή (2010), Οσελότος
Μελίνα, Ο κόσμος των σκιών (2012), Οσελότος
Μελίνα, το πέπλο του σκότους (2013), Οσελότος
Μελίνα, σκοτεινές ψυχές (2015), Οσελότος

Μελίνα, σκοτεινές ψυχές – Σοφία Αποστολίδη
Τόσον καιρό πολεμούσαν τέρατα, τώρα όμως μαθαίνουν πως εκείνοι είναι το τέρας. Η φυλή της Μελίνας στρέφεται εναντίον της και ως απόρροια, οι ζωές των φίλων της μπαίνουν σε κίνδυνο. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Κωμικός περπατάει για ακόμα μια φορά ανάμεσά τους, διεκδικώντας τη μόνο για εκείνον.
Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής στο παιχνίδι που έχει σχεδιάσει για όλους ο Νικολά;
Πόσο μπορεί να αλλάξει ο κόσμος τους μέσα σε μια μέρα;
Ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του στον κόσμο των σκιών;

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2015, 326 σελ.

Μελίνα, το πέπλο του σκότους – Σοφία Αποστολίδη
Η Μελίνα προσπαθεί να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στην Ιζαμπέλα και για να γίνει αυτό πρέπει να συνεχίσει την εκπαίδευσή της.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό τη σκοτώνει;
Τι γίνεται όταν η προσοχή της αποσπάται από τα μυστικά σχέδια του Δημήτρη και του Μάρκο; Όταν η ζωή της αλλάζει μέρα με τη μέρα και πρόσωπα από το παρελθόν έρχονται για να φέρουν τα πάνω κάτω. Όταν της είναι αδύνατο πλέον να ελέγξει τον εαυτό της. Όταν η πραγματική της φάρα έρχεται να την ξεριζώσει από τη ζωή που ξέρει και τα πρόσωπα που αγαπάει. Όταν καλείται να πληρώσει που εισέβαλε σε έναν κόσμο στον οποίο κανείς ζωντανός δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει…

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2013, 346 σελ.

Μελίνα, Ο κόσμος των σκιών – Σοφία Αποστολίδη
Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Μελίνα ήρθε για πρώτη φορά ενώπιον μιας αρχαίας φάρας βρικολάκων που διψούσε για το αίμα της και ό, τι αυτό φυλούσε κρυμμένο, και τώρα έρχεται να αντιμετωπίσει κάτι μεγαλύτερο ακόμα κι από τη ζωή.
Βρίσκεται σε συνεχείς διαμάχες με τον ίδιο της τον εαυτό ενώ καλείται να παλέψει με σκιές και πλάσματα μιας μαγείας δυνατότερης από τη δική της. Στην πορεία της προς τη λύση που αναζητά, οι επιλογές που κάνει την έχουν παγιδέψει ανάμεσα σε δύο κόσμους, που την διεκδικούν εξίσου. Σε αυτόν τον πόλεμο οι νεκροί τής έχουν χαρίσει το υπέρτατο δώρο, ωστόσο ποιο θα είναι το αντίτιμο;
Η φύση της την αλλάζει συνεχώς, ενώ στο δρόμο της μπαίνουν οι αγέλες της Αθήνας, διεκδικώντας ένα κομμάτι εξουσίας από το μερτικό των Θεατρίνων.
Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο, ακόμα και όσα πίστευε πως δε θα άλλαζαν ποτέ.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2012, 334 σελ.

Μελίνα, η αρχή – Σοφία Αποστολίδη
Γλιστρούσε προς τη θάλασσα, ωστόσο σ’ αυτό δεν έδωσε καθόλου σημασία. Ένα ζευγάρι μαύρα, ζωώδη μάτια ήταν καρφωμένα πάνω της. Σ’ όποιον κι αν ανήκαν, περίμενε. Ένιωσε το σώμα της να συμπιέζεται και να μυρμηγκιάζει, κάτι που όμως δεν ανέκοψε εκείνο το ακατανόητο αίσθημα της ανείπωτης ολοκλήρωσης που την είχε κατακλύσει. Βυθιζόταν στο νερό. Ένιωσε την αντίθεση της θερμοκρασίας του παγωμένου νερού πάνω στην καυτή της σάρκα…

H Μελίνα είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι με καθημερινά προβλήματα… μέχρι τη μέρα που εγκαταλείπει το πατρικό της. Γρήγορα ανακαλύπτει την πραγματική της φύση: μισή αλλόμορφη και μισή μάγισσα. Έστω και καθυστερημένα βρίσκει την αγέλη της. Στις φλέβες της κυλάει δηλητήριο χωρίς αυτή να είναι η μοναδική πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει· μια ομάδα βρικολάκων πατάει επί πτωμάτων στην αγωνιώδη καταδίωξη του μοναδικού απόγονου του Κωμικού…

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2010, 336 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος

Please wait...