Σοφία Ησυχίδου

Ελληνες λογοτέχνες
H Σοφία Ησυχίδου γεννήθηκε στον Πειραιά.
Είναι εκπαιδευτικός Ανωτέρας Εκπαίδευσης και υπήρξε Διευθύντρια επί 17 χρόνια στο οικογενειακό Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών “Επιχειρησιακές Σπουδές Ησυχίδη” σε συνεργασία με το Αγγλικό Ινστιτούτο “The Institute of Commercial Management” (ICM). Αγαπάει τη Λογοτεχνία και την Ιστορία. Από 20 χρονών γράφει ιστορίες, παραμύθια και μυθιστορήματα, βασισμένα πάντοτε σε αληθινά γεγονότα, συμβουλεύοντας διακριτικά τους αναγνώστες, προσπαθώντας να τους μεταφέρει κάποια διαχρονικά μηνύματα και αξίες που σιγά σιγά χάνονται.

Ψάχνοντας την Ιθάκη – Σοφία Ησυχίδου
Δεκαετία του 1940. Ο Οδυσσέας κυνηγημένος από τη φτώχια στην Ελλάδα, πηγαίνει εργάτης ανειδίκευτος στη Γερμανία. Τον υιοθετεί ένας Τραπεζίτης με Εβραία σύζυγο.
Πιστεύοντας πως, όπως ο αρχαίος Οδυσσέας μετά από πολλές ταλαιπωρίες είχε βρει τη χώρα του την Ιθάκη, έτσι και αυτός θα έβρισκε αν προσπαθούσε πολύ, τη δική του Ιθάκη, η οποία βρίσκεται πάντοτε στην ψυχή κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του.
Ο Οδυσσέας μεγαλώνει και μορφώνεται κοντά στους θετούς του γονείς χωρίς να ξεχάσει ποτέ τις ρίζες του και την επιθυμία του να ψάξει να βρει την Ιθάκη του.
Γνωρίζει την όμορφη Ρουθ, έχει Έλληνες φίλους και φροντίζει τα δυο αδέλφια του, που έχουν παέι και αυτά ως εργάτες στην πόλη Δρέσδη.
Μετά την έναρξη του πολέμου, η οικογένεια του Οδυσσέα και της Ρουθ έρχονται αντιμέτωποι με όλες τις συνέπειες που φέρνει ένας πόλεμος, μέσα από δύσκολες διαδρομές, αλλά έχοντας πάντα για προστάτη ένα φιλικό πνεύμα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αέναον, 2018, 250 σελ.

Μυθιστορήματα
Ψάχνοντας την Ιθάκη (2018), Εκδόσεις Αέναον

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Αέναον