Σοφία Καλφοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σοφία Καλφοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Από τα νεανικά της χρόνια αισθάνεται πολίτης του κόσμου και ταξιδεύει για να ανακαλύψει, αλλά και να ενσωματωθεί στην κουλτούρα κάθε χώρας.΄Εχει περιπλανηθεί σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και έχει ταξιδέψει στην Ασία και την Αφρική. Πίσω από κάθε αρνητικό στοιχείο, προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τη θετική πλευρά και να το ξορκίσει με τον έρωτα. Στα βιβλία της υποστηρίζει τον αλτρουισμό ως τη μοναδική διέξοδο για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Επίσης, εκφράζει την πίστη της στον σεβασμό των εθνών και στην ελευθερία των λαών.
Μυθιστορήματα
Έρωτας στους ελαιώνες της Ασίας (2014), Λυκόφως
Το μυστικό της ιερής πόλης (2018), Λυκόφως

Το μυστικό της ιερής πόλης – Σοφία Καλφοπούλου
Σ’ ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, κοντά στην αρχαία Γόρτυνα, η νεαρή γιατρός Αφροδίτη θα γνωρίσει τον αρχαιολόγο Λεωνίδα. Ο έρωτάς τους θα σταθεί μοιραία, καθώς ο Λεωνίδας έμελλε να είναι εκείνος που θα την οδηγήσει στην Ιερουσαλήμ. Στην ιερή πόλη, η Αφροδίτη με τη βοήθεια του Άραβα Χαλίλ θα ανακαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, που θα ενώσει τρεις γυναίκες σε μία ισχυρή συμμαχία.
Η Αφροδίτη, η Κάθριν και η Ναζίρα θα βρεθούν στα ματωμένα χώματα της Παλαιστίνης, στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εκμηδενίζεται με τη βία. Εκεί, οι τρεις γυναίκες θα αντιμετωπίσουν εκείνους οι οποίοι υποκινούμενοι από τον παραλογισμό και τον φανατισμό σκορπούν τον θάνατο. Και θα καταλάβουν ότι ο δρόμος του ανθρώπου προς τη λύτρωση είναι μοναχικός.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 266 σελ.

Έρωτας στους ελαιώνες της Ασίας – Σοφία Καλφοπούλου
Η Mary θα ξεκινήσει από την Ελλάδα για την Καλκούτα της Ινδίας, όπου θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον γοητευτικό Πωλ. Μαζί του, θα κάνει όνειρα για ένα κοινό μέλλον. Η μοίρα όμως θα την οδηγήσει σε μια περιπέτεια στο αφιλόξενο Αφγανιστάν, όπου θα κληθεί να σώσει τις ζωές μιας ομάδας παιδιών που είχαν απαχθεί από τους Ταλιμπάν. Εκεί θα ζήσει έναν ανεκπλήρωτο έρωτα μ’ έναν Αφγανό πολεμιστή που θα τη σημαδέψει για πάντα. Μέσα από τις εμπειρίες και τις δοκιμασίες, θα αλλάξει απόψεις για τη ζωή και θα αναζητήσει το αληθινό της νόημα στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τον αλτρουισμό. Ο φόβος και η ανατροπή των βεβαιοτήτων θα την κάνουν να δει τον κόσμο με άλλα μάτια και θα τη βοηθήσουν να ξεχωρίσει τα αληθινά πράγματα από τα μάταια. Θα αισθανθεί ότι πέρασε πλέον στην απέναντι όχθη του ποταμού και θα παλέψει, χωρίς ν’ απαρνηθεί την προσωπική της ευτυχία, να παραμείνει στην πλευρά που επέλεξε να ζήσει.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2014, 266 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως