Σοφία Καλύβα

Σοφία Καλύβα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σοφία Καλύβα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια τα πέρασε στα ωραία Γιάννενα, από όπου κατάγεται η µητέρα της. Εκ πατρός κατάγεται από τα όµορφα Τζουµέρκα. Πάντα είχε ως ενδιαφέροντά της τη ζωγραφική και τη συγγραφή. Τελικά, την κέρδισε το δεύτερο. Φιλοδοξεί να γίνει επαγγελµατίας συγγραφέας. Εργάζεται σε γραφείο δικαστικού επιµελητή στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα.
Μυθιστορήματα
Η άνοδος και η πτώση του κυρίου Τ. (2021), Εκδόσεις Πηγή

Η άνοδος και η πτώση του κυρίου Τ. – Σοφία Καλύβα

Η άνοδος και η πτώση


Δεν είναι ο Βάγκνερ. Δεν είναι ο Πουτσίνι. Δεν είναι καν µουσουργός. Είναι ένας χαρισµατικός άνθρωπος, αυτό είναι το µόνο σίγουρο. Είναι ο ένας. Ο µοναδικός. Ο ανεπανάληπτος. Είναι ο κύριος Τ.

Ο µεσόκοπος αυτός, άνθρωπος έπεσε στον έρωτα της κατά πολύ νεότερής του, Πέννυς, η οποία τον ερωτεύτηκε τόσο βαθιά, τόσο κεραυνοβόλα, που δεν βλέπει µπροστά της.

Και να ήταν µόνο αυτή;
Οι γείτονες, τι έπαθαν;
Οι συγγενείς;
Οι φίλοι;
Οι γνωστοί;

Όλοι τους είναι ερωτευµένοι µε τον κύριο Τ. Κατά κάποιον τρόπο. Εξηγούµαστε, για να µην παρεξηγούµαστε. Όπως και η Πέννυ, όλοι τους, αρνούνται να δουν την αλήθεια κατά πρόσωπο.

Μα, θα µου πείτε, πώς συνέβη αυτό; Για να διαβάζετε τώρα, αυτό το κείµενο, αγαπητέ µου αναγνώστη, σηµαίνει πως έχετε ήδη την απάντηση.

Επιμελητής: Ελισάβετ Κυρίτση

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 418 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή