Σοφία Κραββαρίτη

Σοφία Κραββαρίτη

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα, παρά την θέλησή μου, πριν κάποια χρόνια στην Αθήνα. Κι ενώ θεώρησα πως η παρουσία μου έγινε σε λάθος timing, αλλά και σε λάθος κόσμο, έμεινα ευχαριστημένη από τον μήνα. Ένας παγωμένος Φεβρουάριος. Το συνεχόμενο κλάμα μου επί ένα χρόνο, δεν ωφέλησε σε τίποτα. Είχα ήδη γεννηθεί. Έτσι λοιπόν, μην έχοντας τη δυνατότητα να μπω σε χρονομηχανή και να κάνω τη δική μου επιλογή, συμβιβάστηκα με την απόφαση των γονιών μου όχι απλά να κάνουν ένα παιδί, αλλά εμένα συγκεκριμένα και μεγάλωνα προσπαθώντας να χωρέσω τις σκέψεις μου και τα όνειρά μου στον κόσμο που μου γνώρισαν. Ορκίστηκα όμως πως θα είμαι ασυμβίβαστη, ανένταχτη, έξω από καλούπια και κάθε τι στερεότυπο και ως ένα σημείο τα κατάφερα. Απέκτησα από πολύ μικρή εμμονή με το διάβασμα ανακαλύπτοντας στην πορεία την συγγραφή και κατέληξα να γράφω από πεποίθηση ευελπιστώντας να χαρίσω ταξιδιάρικες σκέψεις στους αναγνώστες, αλλά και σε μένα την ίδια.»
Μυθιστορήματα
Ο θεός άργησε πολύ (2015), Όστρια Βιβλίο
Ο Κήπος με τα Τριαντάφυλλα (2018), Εκδόσεις Άλλωστε
Άρης, η φωνή μου (2020), Locus 7 – Άλλωστε
Εν αρχή ην… η παράνοια (2021), Λευκό Μελάνι

Συλλογικά έργα
Στα σύνορα του τρόμου – εκδόσεις Άλλωστε (2016)
Το έπος της φαντασίας – εκδόσεις Πηγή (2017)
Διαδρομές ψυχής – εκδόσεις Γράφημα (2017)
Ανθολόγιο ΣυνΠοιείν (2017) (Αυτοανθολόγηση 150 ποιητών, λογοτεχνών, θεατρικών συγγραφέων, στιχουργών και εικαστικών)
Συλλογική ανθολογία “Timeless timekeeper – distruzione I” – εκδόσεις Anima (2017)

Σελίδες στο Facebook:
Σοφία Κραββαρίτη – Σκέψεις ενός μοναχικού μυαλού
Σοφία Κραββαρίτη – Ο Θεός άργησε πολύ
Σοφία Κραββαρίτη – Ο Κήπος με τα τριαντάφυλλα
Σοφία Κραββαρίτη – Άρης, η φωνή μου
MUSE TRAP

Blog:
Muse Trap

Είναι αρθρογράφος στους ιστότοπους Βιβλίο.net και #koukidaki

Εν αρχή ην… η παράνοια – Σοφία Κραββαρίτη

Εν αρχή ην


Ένας κόσμος εξωφρενικός και απίθανος μαζί. Μία επουράνια σάτιρα με πρωταγωνιστές ουράνια αλλά και επίγεια όντα. Μια εξουσία δημιουργός με στερημένη έμπνευση καθώς όλα προϋπάρχουν, και στον αντίποδα ένα επιτελείο που απειλείται η αίγλη του με τα νέα δεδομένα.

Το προπατορικό αμάρτημα κινδυνεύει να μη διαπραχθεί εξαιτίας των ροδάκινων και η τύχη της ανθρωπότητας κρίνεται από τον αντιστασιακό Νώε που αρνείται να φτιάξει την κιβωτό.

Ο Υιός του Θεού, η θεωρία της σχετικότητας και οι ανθρώπινες αδυναμίες του, η ανταρσία της Λίλιθ, η εκδίκηση του Δία, η κόλαση εν αναμονή…πελατών και ο αφιλόξενος οικοδεσπότης της, το αντάμωμα του…Πόε με το κοράκι αλλά και η θεωρία του Δαρβίνου, είναι μερικά από τα ευτράπελα που εκτυλίσσονται εν μέσω σουρεαλιστικών καταστάσεων όπου διασταυρώνονται επουράνια και επίγεια ξίφη…

Μυθιστόρημα, Σάτιρα, Λευκό Μελάνι, 2021, 188 σελ.

Άρης, η φωνή μου – Σοφία Κραββαρίτη
Το ψυχογράφημα ενός άντρα που δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει, να αγαπά και να μάχεται. Η κραυγή του για τα λάθη που χρεώνει η ζωή. Το θάρρος του να συνεχίζει. Η φωνή της καρδιάς που αγαπά. Η φωνή του Άρη…

Η ιστορία ενός άντρα που αγάπησε, έχασε, πόνεσε, έκλαψε, χρεώθηκε, πλήρωσε, ξεχρέωσε; Ή μήπως του χρωστούσαν; Είναι η ζωή του που ξεκίνησε με ερωτηματικά από την πολύ παιδική του κιόλας ηλικία, συνέχισε με μυστικά που τον πόνεσαν και του κόστισαν μια μεγάλη αγάπη, αλλά και αποκαλύψεις που καλέστηκε να διαχειριστεί. Είναι η ζωή ενός μαχητή που δεν έχασε ποτέ το κουράγιο του. Ή μήπως το έχασε; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήξερε να πολεμά. Δεν έχει σημασία αν πέσεις, αρκεί να μάχεσαι. Έτσι δεν λένε;
Πρόθυμος να μας ξεναγήσει στα σκοτεινά σοκάκια της ψυχής, στα μέρη που πονάνε. Θέλει να μας μιλήσει. Είναι ο Άρης και αυτή είναι η φωνή του…

Μυθιστόρημα, Locus 7 – Άλλωστε, 2020, 240 σελ.

Ο κήπος με τα τριαντάφυλλα – Σοφία Κραββαρίτη
Μια μαύρη κωμωδία απλώς, ή μήπως μια αστυνομική ιστορία με μυστηριακές προεκτάσεις;
Απροσδόκητοι ήρωες, παράδοξοι πρωταγωνιστές, άφθονο γέλιο, μυστήριο, συγκίνηση, έρωτας αληθινός συνθέτουν ένα μοναδικό βιβλίο.

Ένας κόσμος στον οποίο τα άψυχα υλικά παίρνουν ζωή για να μας διασκεδάζουν με τη δική τους στάση απέναντι στα πράγματα. Μια παράλληλη διάσταση όπου ένας κήπος μας τρομάζει, αλλά και μας συγκινεί με την αφοσίωσή του στην ιδιοκτήτρια. Μια φιλία κόντρα σε κάθε τι νορμάλ. Ένας έρωτας που στον πραγματικό κόσμο θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Μια πρωταγωνίστρια ενάντια σε όλα, ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Μια μεταφυσική μαύρη κωμωδία, σε ταξιδεύει με ταχύτητα στο ανέφικτο, με συνεπιβάτες το γέλιο, το δάκρυ και την απορία:

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά;

Μυθιστόρημα, Locus 7 – Άλλωστε, 2018, 160 σελ.

Ο θεός άργησε πολύ – Σοφία Κραββαρίτη
Μια μεγάλη αγάπη… Ένας βίαιος χωρισμός με μια απρόσμενη εγκατάλειψη.
Μια μεγάλη φυγή.
Μια καρδιά που έγινε χίλια κομμάτια. Κομμάτια που σκόρπισαν σε όλους τους ανέμους σε όλες τις κατευθύνσεις. Μια πληγή που δεν σταμάτησε ποτέ να στάζει αίμα.
Ένα κορμί ερείπιο που σέρνεται στα χαλάσματα.
Η πίστη στον Θεό. Η ελπίδα. Η προσμονή. Η αρχή της χαράς.
Και ξάφνου… Ένας γυρισμός. Μια επιστροφή.
Ένα μεγάλο μυστικό.
Η αποκάλυψη… Η έκρηξη… Ο πόνος… Η απελπισία… Τα γιατί…
Και μια διαπίστωση. Ο Θεός… άργησε πολύ!

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2015, 232 σελ.

Flash story: Κακόφημη συνοικίαΣοφία Κραββαρίτη: Σκέψεις ενός μοναχικού μυαλού


Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Όστρια, Άλλωστε, Anima, Πηγή, Γράφημα, Λευκό Μελάνι, Σοφία Κραββαρίτη