Σωκράτης Α. Τσελεγκαρίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σωκράτης Α. Τσελεγκαρίδης γεννήθηκε το 1989 στη Μυτιλήνη Λέσβου και από το 1996 ζει στη Θεσσαλονίκη.
Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙΘ και κάτοχος ενός Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας. Λατρεύει το διάβασμα, τη μαγειρική, τον προγραμματισμό και τις κατασκευές. Από τα εφηβικά του χρόνια βρήκε καταφύγιο στη λογοτεχνία, ενώ μεγάλο σεβασμό τρέφει προς τον Κώστα Καρυωτάκη. Ελπίζει κάποια μέρα ο κόσμος να αγνοήσει τις ταμπέλες και να δεχτεί τη γυμνή, γνήσια ανθρωπιά. Συμμετέχει συστηματικά σε ποικίλες διαδικτυακές λογοτεχνικές δράσεις, ενώ το 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη του νουβέλα με τίτλο “Μίλα μου, γρήγορα” ως ελεύθερο ebook.
Νουβέλες
Μίλα μου, γρήγορα (2015), Easywriter.gr
Η ημέρα της ανεξαρτησίας (2018), Anima Εκδοτική

Η ημέρα της ανεξαρτησίας – Σωκράτης Τσελεγκαρίδης
Η ημέρα της ανεξαρτησίας μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή για οποιονδήποτε λόγο σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι από την μάχη μεταξύ καλού και κακού που γίνεται μέσα του, στο τέλος της ημέρας να βγάζει θετικό πρόσημο. Είναι εκείνη η μέρα κατά την οποία ο άνθρωπος παίρνει την ζωή στα χέρια του και αποφασίζει πού, πώς, σε ποιον και γιατί θα θυσιάζει την προσωπική του ελευθερία. “Είσαι η γυναίκα της ζωής μου. Είμαι σίγουρος. Είσαι το κίνητρο που χρειάζομαι. Είσαι η δική μου Ημέρα Ανεξαρτησίας. Κι εγώ για την γυναίκα της ζωής μου μπορώ να κάνω τα πάντα. Πραγματικά τα πάντα!” Πιάστηκαν χέρι με χέρι και προχώρησαν από κοινού προς το γλυκό δειλινό της μέρας.

Νουβέλα, Anima Εκδοτική, 2018, 96 σελ.

Μίλα μου, γρήγορα – Σωκράτης Α. Τσελεγκαρίδης
Η Ψυχή είναι μία φοιτήτρια με κρίση ταυτότητας που δεν ξέρει τι γυρεύει από τη ζωή της και τους άλλους. Ο Άλκης είναι απόφοιτος προγραμματιστής και μπροστά στο φάσμα της ανεργίας κάνει επιλογές που άλλοτε δεν θα τολμούσε. Και η Σίσσυ θα ζούσε μία σχεδόν ευτυχισμένη ζωή, αν δεν είχε μία ανίατη ασθένεια. Τί συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα, σε μία κοινωνία που παρακμάζει, όταν τρεις άγνωστοι νέοι συναντιούνται τυχαία σε ένα πάρτι; Σχεδόν τίποτα καθώς η πραγματικότητα ξεπερνάει τα πάθη και τις προσωπικές επιλογές του καθενός. Εν τέλει όμως ένα πάρτι μπορεί να καταλήξει ορόσημο στην πορεία που θα χαράξει ο καθένας. Έρωτες, τύχη, συμπτώσεις, προβλήματα και γεύσεις θανάτου σε μία ιστορία τόσο αληθινή όσο η ίδια η ζωή.

Νουβέλα, Easywriter.gr, 2015, 122 σελ.

Πηγές: Biblionet, Anima Εκδοτική