Σόνια Σαουλίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σόνια Σαουλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Επικοινωνίας στο SRU στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.
Το 1997 παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Παράθλαση. Εργάστηκε αρχικά στη Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά για μια δεκαετία στην Αθήνα ως τηλεπαρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός. Επίσης συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά ως δημοσιογράφος. Έζησε για πέντε χρόνια στο Κέιπ Κόραλ της Φλόριντα και τώρα κατοικεί στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη.

Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών – Σόνια Σαουλίδου
ΜΑΪΟΣ 2017 – ΒΑΜΠΑΛΝΙΝΚΑΣ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Η Ανίκε Κλέιζα δίνει τη µάχη της µε τον χρόνο γράφοντας γράµµατα σ’ εκείνον που απουσιάζει κι ο ντέτεκτιβ Στάουσκας της υπόσχεται πως πριν η ελπίδα εκπνεύσει, εκείνος θα έχει καταφέρει να διελευκάνει το µυστήριο των είκοσι χρόνων. Δολοφονία ή εγκατάλειψη;

ΜΑΪΟΣ 2017 – ΚΕΪΠ ΚΟΡΑΛ, ΝΔ ΦΛΟΡΙΝΤΑ
Ο κύριος Φρανκ Ντέλακρε βγάζει τον σκύλο του τον Όλαφ την καθιερωµένη πρωινή βόλτα. Εκεί, στο δάσος της Πάιν Άιλαντ, µέσα στην πυκνή οµίχλη, το πεντάχρονο µπασέ χάουντ θα οδηγήσει το τυφλό αφεντικό του στο πτώµα µιας ηλικιωµένης γυναίκας. Η µικρή πόλη του Κέιπ Κόραλ µε τις λευκές αµµουδιές, τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα και την πυκνή τροπική βλάστηση µετατρέπεται σε κόλαση. Τρεις νεκρές γυναίκες και ένας µανιακός δολοφόνος που αφήνει την υπογραφή του: ακέφαλες µαριονέτες, ντυµένες στα λευκά.
Η Σοφία, η Ανίκε και η Πατρίσια ακολουθούν διαφορετικές διαδροµές για να φτάσουν στο ίδιο µυστικό, ανακαλύπτοντας πού κρύβεται ο θίασος του κακού.
Ένα παιχνίδι εξολόθρευσης αρχίζει κι ενώ τα πιόνια έχουν στηθεί για τη µάχη, το παρελθόν θα ανατρέψει τα πάντα. Κάποιος περίµενε χρόνια για να εκδικηθεί.

Μυθιστόρημα, Ωκεανίδα, 2019, 448 σελ.

Μυθιστορήματα
Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών (2019), Ωκεανίδα

Πηγές: Biblionet, Ωκεανίδα