Σωτηρία Λέκκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σωτηρία Λέκκα γεννήθηκε το 1962 στον Αυλώνα Αττικής και είναι κάτοικος Γλυφάδας.
Ασχολείται ενεργά με την συγγραφή τα τελευταία χρόνια και έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: Καρμικές συναντήσεις, Χειρόγραφες ενοχικές αποκαλύψεις, Τα Μυστηριώδη εγκλήματα, Στοχευμένη ευθανασία, Στους δρόμους της Βουδαπέστης, Μητρική νοσταλγία. Την ενδιαφέρει να καταπιάνεται με όλων των ειδών ιστορίες μυθοπλασίας, που άλλοτε εμπεριέχουν αληθινά γεγονότα και άλλοτε φανταστικά. Κάθε θέμα αγγίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, καθώς και το σύνολο των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Επιθυμία της είναι όσοι διαβάζουν τα βιβλία της, να συμπαρασύρονται μαζί της, να συμβαδίζουν με τον τρόπο σκέψης της, έναν τρόπο που προβάλλει τη διαφορετικότητα σε κάθε μορφή της. Το ύφος, τα πιστεύω, τα μηνύματα και όλα όσα συνθέτουν μία σωστά δομημένη ιστορία είναι απαραίτητα ως προς την αφήγησή της. Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την συγγραφέα, μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της στο facebook: «Σωτηρία Λέκκα», καθώς και στο Instagram.
Μυθιστορήματα
Χειρόγραφες ενοχικές αποκαλύψεις (2016), Ownbook
Καρμικές συναντήσεις (2016), Ownbook
Τα μυστηριώδη εγκλήματα (2017), Οσελότος
Στοχευμένη ευθανασία (2018), Οσελότος
Καρμικές συναντήσεις (2020), Οσελότος
Στους δρόμους της Βουδαπέστης (2020), Οσελότος
Χειρόγραφες ενοχικές αποκαλύψεις (2020), Οσελότος
Το δεσποτικό δέντρο (2022), Οσελότος

Διηγήματα
Μητρική νοσταλγία (2020), Οσελότος

Το δεσποτικό δέντρο – Σωτηρία Λέκκα

Το δεσποτικόΟ ταξιδευτής
Μέρος Πρώτο


Ο Ντάνιελ βρέθηκε εγκαταλελειμμένος κάτω από ένα δέντρο και υιοθετήθηκε από μία οικογένεια, η οποία κατοικούσε στη Ρουέν της Νορμανδίας. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες σε μια εποχή όπου ο κόσμος τον 18ο αιώνα αναζητούσε πόρους και ηρεμία για να επιζήσει.
Πέρασε πολλά δεινά και εισέπραξε βάρβαρες συμπεριφορές που τον έκαναν ακόμη πιο δυνατό, εφόσον η υπομονή και η καρτερικότητα που τον διακατείχαν ήταν άξια θαυμασμού.
Το σημείο αναφοράς ήταν το δεσποτικό δέντρο που σηματοδοτούσε την εξέλιξη των γεγονότων, αφού αποτελούσε γι’ αυτόν πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του.
Απέκτησε σημαντική γνώση και πολλές εμπειρίες ζωής, καθώς αποτελούσε μία ειδική περίπτωση ανθρώπου που περιελάμβανε πτυχές ενός άγνωστου κόσμου…

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2022, 312 σελ.

Μητρική νοσταλγία – Σωτηρία Λέκκα

Μητρική νοσταλγία


Μια κατάθεση ψυχής από την συγγραφέα με διηγήματα και ποιήματα που αναφέρονται στον ανθρώπινο πόνο, την αγάπη, τη μοναξιά, τις αξίες και τα ιδανικά, καθώς και όλα αυτά τα συναισθήματα που μας καθορίζουν ως ανθρώπινα όντα.

Διηγήματα, Οσελότος, 2020, 84 σελ.

Χειρόγραφες ενοχικές αποκαλύψεις – Σωτηρία Λέκκα

Χειρόγραφες ενοχικές


Ο Πέτρος ήταν ένας άνθρωπος χαρισματικός, ευφυής, με όμορφα συναισθήματα και ιδανικά. Η πορεία της ζωής του τού επιφύλαξε απώλειες και άσχημες στιγμές γεμάτες πόνο, καθώς οι κρυφές αποκαλύψεις των προσφιλών του ανθρώπων τον άφησαν εμβρόντητο. Αυτές έγιναν μέσω χειρόγραφων επιστολών όπου έκρυβαν αλήθειες, τις οποίες προσπάθησε να διαχειριστεί και να συναρμολογήσει, διασώζοντας τα εναπομείναντα σκόρπια κομμάτια τους. Οδηγήθηκε σε τόπους που θεώρησε ότι θα τον βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ψυχικής του ισορροπίας και δεν διαψεύστηκε γι’ αυτές του τις αποδράσεις. Γεμάτος εφόδια, τροφοδοτούσε το είναι του συνεχώς και ένιωσε ότι βρήκε μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης, τη πηγή της ευτυχίας μέσα στο βλέμμα ενός μικρού κοριτσιού…

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 230 σελ.

Στους δρόμους της Βουδαπέστης – Σωτηρία Λέκκα

Στους δρόμους


Κάτω από ιδιάζουσες καταστάσεις δύο δίδυμα αδέλφια συναντιούνται για πρώτη φορά ύστερα από αρκετές δεκαετίες αποχωρισμού.
Το νήμα της ζωής τούς ένωσε ξανά, δίνοντάς τους πίσω, έστω και καθυστερημένα, όλα αυτά που τους στέρησε η έκτακτη φυγή τους.
Οι περιπέτειες που έζησαν ήταν πολλές και δύσκολες, αλλά η αναζήτηση της ταυτότητάς τους υπέβοσκε μέσα τους ελπίζοντας στο αναπάντεχο, πράγμα που συνέβη αφού η αναγκαιότητα για επανασύνδεση ήταν καταλυτική γι’ αυτούς.
Πως συνέβη αυτή η επανασύνδεση και ποιες ήταν οι συνθήκες που τους έφεραν αντιμέτωπους;
Η σχέση των διδύμων που τους καθόριζε ως οντότητες ήταν τόσο δυνατή, αφού έψαχναν διακαώς να βρουν το κομμάτι που τους καθιστούσε συναισθηματικά ανήμπορους.
Στους δρόμους της Βουδαπέστης όπου γεννήθηκαν, ήταν όλη η οικογενειακή τους διαδρομή, ώσπου βρήκαν τον συνδετικό κρίκο…

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 268 σελ.

Καρμικές συναντήσεις – Σωτηρία Λέκκα

Καρμικές συναντήσεις


Η Έλλη ήταν μία γυναίκα χειραφετημένη που ζούσε με τον άνδρα της και το παιδί τους. Ήταν πολύ καλή ζωγράφος και το ταλέντο της αναγνωριζόταν στον χώρο της.
Η απώλεια των γονιών της ήταν ένα γεγονός που τη στιγμάτισε. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα όμως και οι καρμικές συναντήσεις της 12ης Μαΐου τής άλλαξαν τη ροή της ζωής της, αφού συνάντησε τον έρωτα που περιμένουν όλοι οι άνθρωποι απανταχού της γης.
Δώδεκα Μαΐου ξανά… Τώρα πια εναποθέτει το ύστατο αντίο μέσα σε αυτούς τους στίχους:
Μα το δικό σου αιώνιο θέρος δεν θα σβήσει
της ομορφιάς την κατοχή δεν θα τη χάσεις
κι ο Χάρος δεν θα καυχηθεί πως μπήκες στη σκιά του
Θα λάμπεις πάντα εσύ μέσα σ’ αιώνιους στίχους.
Γουίλιαμ Σαiξπηρ

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 176 σελ.

Στοχευμένη ευθανασία – Σωτηρία Λέκκα
Η Ισμήνη είναι μία πρωτόπειρη νοσηλεύτρια, η οποία βρίσκεται μπλεγμένη μέσα σε έναν ιστό, μη γνωρίζοντας τις διαστάσεις που πήραν οι καλόβουλες πρωτοβουλίες της για να βοηθήσει τον ασθενή της. Κολυμπά σε άγνωστα νερά αγνοώντας την επικινδυνότητά τους…
Θα μπορέσει να βγει στην επιφάνεια ή θα την παρασύρουν τα ορμητικά και γιγάντια κύματα; Σε αυτό το ταξίδι δεν είναι μόνη, τη συνοδεύει μια αόρατη δύναμη…
Ποιo ντουέτο κατευθύνει τα νήματα αυτού του περίεργου ταξιδιού και από ποιες δυνάμεις άραγε κινείται;
Αλληλοσυγκρουόμενες καταστάσεις από μία ξέφρενη πορεία διαμάχης μεταξύ των προσώπων, που αποβαίνει δραματική.
Η εμπλοκή της Ισμήνης είναι μία πράξη ηθελημένη ή κάποιοι προσπάθησαν να την ενοχοποιήσουν; Άγνωστες οι προθέσεις των εμπλεκόμενων σε αυτή την περίεργη ιστορία και την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον η δικαιοσύνη.
Η δικαιοσύνη μόνο τυφλή δεν είναι.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2018, 414 σελ.

Τα μυστηριώδη εγκλήματα – Σωτηρία Λέκκα

Ψυχολογικό θρίλερ


Σε μία ιρλανδική επαρχία, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, έρχεται να ταράξει τον ψυχισμό των κατοίκων μια σειρά φόνων περίεργων και άγριων, καθιστώντας τους φοβισμένους και ανήμπορους. Οι κάτοικοι αρχίζουν να συνδέουν τους φόνους με κάποιον παλιό θρύλο σχετικά με έναν ιππότη, ο οποίος φέρει όμοια στοιχεία με εκείνους! Κάποιοι από αυτούς, έντρομοι για το τι θα επακολουθήσει, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Το μυστηριώδες τοπίο γύρω από τη λίμνη γίνεται ο εφιάλτης τους. Πρόκειται άραγε για εκδίκηση ή για κάποιον μανιακό δολοφόνο;
Η σύνδεση των προσώπων φέρνει ανατρεπτικές εξελίξεις στα γεγονότα. Πώς θα επανέλθει και πάλι η γαλήνη στα πρόσωπα των επαρχιωτών και με ποιο τρόπο θα αποκατασταθεί η φυσιολογική τους ζωή;

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2017, 320 σελ.

Καρμικές συναντήσεις – Σωτηρία Λέκκα
H Έλλη ήταν μια γυναίκα χειραφετημένη που ζούσε με τον άνδρα της και το παιδί τους. Ήταν πολύ καλή ζωγράφος και το ταλέντο της αναγνωριζόταν στον χώρο της…
Η απώλεια των γονιών της ήταν ένα γεγονός που τη στιγμάτισε.
Τα κόκκινα τριαντάφυλλα όμως και οι καρμικές συναντήσεις της 12ης Μαΐου τής άλλαξαν τη ροή της ζωής της, αφού συνάντησε τον έρωτα που περιμένουν όλοι οι άνθρωποι απανταχού της γης…
Δώδεκα Μαΐου ξανά…
Τώρα πια εναποθέτει το ύστατο αντίο σε αυτούς τους στίχους:
Mα το δικό σου αιώνιο θέρος δεν θα σβήσει
της ομορφιάς την κατοχή δεν θα τη χάσεις
κι ο Χάρος δεν θα καυχηθεί πως μπήκες στη σκιά του
Θα λάμπεις πάντα εσύ μέσα σ’ αιώνιους στίχους.
Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2016, 156 σελ.

Χειρόγραφες ενοχικές αποκαλύψεις – Σωτηρία Λέκκα
Ο Πέτρος υπήρξε ως άνθρωπος ευφυής, ανθρωπιστής, τον διέκριναν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που σου προσδίδουν υψηλά ιδανικά. Οι χειρόγραφες αποκαλύψεις τον άφησαν εμβρόντητο, προσπαθώντας να συναρμολογήσει τα σκόρπια κομμάτια αλήθειας.
Γεμάτος εφόδια, τροφοδοτούσε το είναι του συνεχώς και ένιωσε μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης ότι βρήκε την πηγή της χαράς…
Όταν ψάχνεις αδιάκοπα να βρεις τη χαμένη σου πυξίδα, κάποια στιγμή θα σκοντάψεις πάνω της! Μην αδιαφορήσεις στο τυχαίο, είναι το σημάδι που έψαχνες σε όλη σου τη ζωή! Αυτό είναι που θα σου δώσει αγαλλίαση και ψυχική ανάταση!

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2016, 198 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ownbook, Οσελότος