Σωτήρης Καραγιάννης

Σωτήρης Καραγιάννης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σωτήρης Καραγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992.
Το διήγημά του «Έχε τον νου σου στο παιδί» διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Η Αθήνα και το Βιβλίο» του βιβλιοπωλείου Ιανός και εκδόθηκε στη συλλογή «Η Αθήνα και το Βιβλίο, 50 βραβευμένα διηγήματα». Του αρέσουν ο κινηματογράφος, οι κλασικοί συγγραφείς, η ιαπωνική λογοτεχνία και ο κοσμικός τρόμος.
Διηγήματα
Ο περιπατητής του Ολύμπου (2021), Λυκόφως
Magna mater (2021), Λυκόφως

Συλλογικά έργα
Η Αθήνα και το Βιβλίο, 50 βραβευμένα διηγήματα (2018), Ιανός

Magna mater – Σωτήρης Καραγιάννης

Magna materΜεγάλη μητέρα


Ένας νέος συγγραφέας ζει το όνειρό του: κατάφερε να καταξιωθεί και πλέον αντιμετωπίζει την πρόκληση της διεθνούς καριέρας. Όμως, λίγο πριν από το πρώτο ταξίδι επαγγελματικό του στο εξωτερικό, ενημερώνεται πως αυτοκτόνησε ο Σωτήρης, φίλος και συνοδοιπόρος του στα πρώτα συγγραφικά του βήματα.
Αναπολώντας την τελευταία τους συνάντηση, θυμάται ότι ο Σωτήρης είχε συμπεριφορά νεκροζώντανου μετά από ένα ταξίδι στο χωριό Μένσια, στις πλαγιές των Απέννινων, όπου οι κάτοικοι, υπό τον αβά Λουκίνιο, λατρεύουν μία αρχαία θεότητα, την Μεγάλη Μητέρα.
Ο συγγραφέας πιστεύει ότι ο Σωτήρης έμπλεξε σε κάποια επικίνδυνη αίρεση και το μυαλό του παίζει παιχνίδια: στους εφιάλτες του βλέπει τον αβά Λουκίνιο να τον καλεί να επισκεφτεί την Μένσια. Το παίρνει απόφαση, θα το πράξει για να βρει μια εξήγηση για το τι συνέβη στον φίλο του.
Μόνο που η Μένσια δεν υπάρχει εδώ και δύο χιλιετίες.
Αλλά εκείνος θα την αναζητήσει.
Και θα την βρει.
Όπως και τον αβά Λουκίνιο.

Σειρά: Σκοτεινές Πόλεις

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 104 σελ.

Ο περιπατητής του Ολύμπου – Σωτήρης Καραγιάννης

Ο περιπατητήςΚαι άλλες παράξενες ιστορίες


Ένα βουνό, όπως ο Όλυμπος, μπορεί να κρύβει απόκοσμα μυστικά. Όπως κι ένα νησί στο Ιόνιο Πέλαγος που ίσως και να μην υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Ή οι υπόνομοι της Αθήνας. Ή ο πύργος της Δούκισσας της Πλακεντίας και οι ζάμπλουτοι επισκέπτες του. Ακόμα περισσότερο, μία ζούγκλα στην Λατινική Αμερική όπου παραμονεύουν οι φύλακες υποχθόνιων πλασμάτων.
Αλλά πολύ περισσότερα μυστικά κρύβουν οι άνθρωποι. Που είναι καλό να παραμένουν μυστικά. Γιατί, όποιος τα σκαλίζει, ακόμα και εκείνος που θα γίνει μάρτυρας εκουσίως, κινδυνεύει να χάσει τα λογικά του και να εγκλωβιστεί στα πλοκάμια της τρέλας.
10+1 διηγήματα φαντασίας και κοσμικού τρόμου.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 392 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως