Σπύρος Ανέμης

Σπύρος Ανέμης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Ανέμης γεννήθηκε το 1982 στα Λουτρά Αιδηψού.
Από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών ασχολείται με την τραγουδοποιία και τη συγγραφή, ενώ στα σχολικά του χρόνια λαμβάνει το Β’ βραβείο στον Πανευβοϊκό διαγωνισμό ποίησης. Σπούδασε στην Αθήνα τοπογράφος μηχανικός και έχει φοιτήσει μουσική στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει εμφανιστεί επίσης μαζί με τους Domenica και τα Διάφανα Κρίνα. Ο πρώτος του δίσκος, «Για όσους φουμάρουν ουρανό» παρουσιάζεται το 2008 και ακολουθεί ο δεύτερος, «Όλα γράφονται εδώ, στα σκοτεινά» (2013). “Το Ραφείο” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Το Ραφείο (2022), LIBRON Εκδοτική

Το Ραφείο – Σπύρος Ανέμης

Το Ραφείο


Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ξετυλίγεται μια σκοτεινή ιστορία· μια ιστορία που κρύβεται πίσω από φανταχτερά ρούχα και παράξενες φορεσιές.

Η γριά ράφτρα προσγειώνεται στο Βέιθ μαζί με το ραφείο της και έχει ανακατεμένη στα χαρτιά της τη δύναμη μιας μοχθηρής κατάρας.

Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι, ούτε πώς έφτασε ως εκεί. Ένα μυστήριο περικλείει την παρουσία της και κανείς απ’ τους κατοίκους δεν θέλει την ίδια με το μυστηριώδες ραφείο της, μέχρι που τα μαγευτικά της φορέματα θα αρχίσουν να τους ενθουσιάζουν όλους και να την κάνουν αποδεκτή.

Ένας και μόνο έχει δει την υπερφυσική άφιξή της στη πόλη, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει.

Η γριά ράφτρα φτάνει εκεί για έναν και μοναδικό σκοπό: την επιβίωση τής οικογένειάς της και τη θεραπεία από την κατάρα που, αιώνες τώρα, έχει σκοπό να την εξοντώσει.

Μια θεσπέσια φορεσιά με άρωμα θανάτου.

Μυθιστόρημα, LIBRON Εκδοτική, 2022, 536 σελ.

Πηγές: Biblionet, LIBRON Εκδοτική