Σπύρος Φλώρος

Σπύρος Φλώρος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Φλώρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.
Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και εργάζεται ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση.Διατηρεί φροντιστήριο Μ.Ε. στη Δροσιά. Έχει συγγράψει περισσότερα από είκοσι εκπαιδευτικά βιβλία Αρχαίων Ελληνικών, Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Ιστορίας. Έχει επίσης εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, »Και λίγο φως» , 2015, »Σύμβολο Νέας Πίστεως», 2018 και «Μια φορά και… διάφορους καιρούς», 2020.
Ο Σπύρος Φλώρος διάγει τον βίο του συντροφιά -και πλήρης έρωτος- με τα παιδιά του, τους μαθητές του, τα αδέσποτα, τα χρώματα του ουρανού, της γης και της θάλασσας, της μουσικής τους ήχους, τις λέξεις, τους δαίμονες και -ενίοτε- τους αγγέλους που τον ανταμώνουν.
Μυθιστορήματα
…Και δικαιοσύνη για όλους (2021), Κέδρος

Ποίηση
Και λίγο φως (2015)
Σύμβολο Νέας Πίστεως (2018)
Μια φορά και… διάφορους καιρούς (2020), Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

…Και δικαιοσύνη για όλους – Σπύρος Φλώρος

Και δικαιοσύνη για


Ποια είναι τα όρια του ανθρώπου; Ποιες δυνάμεις κρύβει μέσα του; Ποιες αδυναμίες; Γελά ο Θεός; Θα ήταν μια λύση ένας γελαστός Θεός; Μπορεί να φέρει την Ανάσταση ένα κορίτσι που λέει «άφησέ με να σε αγαπήσω, άνθρωπε»; Στο παλκοσένικο της ζωής ποιο ρόλο παίζει η αγάπη, η δικαιοσύνη Θεού κι ανθρώπου, ο έρωτας, ο θάνατος; Γίνονται θαύματα;

Μέσα σε αυτό το βιβλίο, όπως εξάλλου και στη ζωή, ο ακάματος ανά τους αιώνες βαρκάρης θα έρθει κάποτε να δρέψει τη σοδειά του. Όμως αυτό δεν τον ορίζει νικητή. Ο άνθρωπος, όσο μπορεί, όπως μπορεί – καθένας με τον τρόπο του, με το παράστημά του και το υλικό που είναι φτιαγμένος – θα δώσει τον αγώνα του. Και ίσως κι αυτός ακόμη ο βαρκάρης να μείνει σιωπηλός για λίγο και να δείξει, επιτέλους, σεβασμό στον άνθρωπο και στη ζωή· και σε ένα βλέμμα.

Και στο τέλος να δικαιωθεί το αίτημα: και δικαιοσύνη για όλους.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2021, 416 σελ.

Μια φορά και… διάφορους καιρούς – Σπύρος Φλώρος

Μια φορά και


ΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ
Είναι-λένε οι άνθρωποι-

κάποιες λέξεις τόσο

επώδυνες,

που -σαν μαχαίρι,λες-

σου σκίζουν την καρδιά…

μα, που να δεις

κάτι σιωπές.

Ποίηση, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι., 2020, 96 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κέδρος, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.