Σπύρος Κάντας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Κάντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.
Σπούδασε Πληροφορική σε ιδιωτική σχολή της Αθήνας, στη συνέχεια Θεολογία στη σχολή κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος και, επίσης, Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree College). Τέλος, ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία, υιοθετώντας την ως κύρια κατεύθυνση εργασίας.
Είναι ιδρυτής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας “Αρωγή” από το 2014, ασκεί συμβουλευτική ενηλίκων και κάνει ομιλίες σε οργανισμούς και εταιρείες κοινωνικής ωφέλειας.
Το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας “Εύα” είναι το πρώτο του βιβλίο.

Εύα – Σπύρος Κάντας

Στο κοντινό μας μέλλον οι ανθρώπινες συντροφικές σχέσεις έχουν καταρρεύσει.
Το 2100 η εταιρεία κατασκευής ανθρωποειδών Dream Company παρουσιάζει την πρώτη σειρά εξελιγμένων ανθρωποειδών με κωδική ονομασία Εύα ΗΚ-2.
Οι επιστήμονες που την κατασκεύασαν θέλουν ένα ον που να ξεπερνά τον άνθρωπο, οι εταιρείες υπηρεσιών τον τέλειο υπάλληλο, οι μυστικές αδελφότητες τον τέλειο δολοφόνο, ο ανδρικός πληθυσμός την τέλεια ερωτική σύντροφο.
Ο Ευγένιος Θεοφιλάτος θέλει απλά να ζήσει έναν ρομαντικό έρωτα. Όταν πάτησε το Power On της Εύας, άλλαξε για πάντα όχι μόνο τη δική του βαρετή ιστορία, αλλά και την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2017, 208 σελ.

Μυθιστορήματα
Εύα (2017), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη