Σπύρος Κιορσάββας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Κιορσάββας γεννήθηκε, μεγάλωσε (;) και ζει στη Δράμα.
Είναι ημιφιλόλογος, με πάθος για την αγγλική γλώσσα, τα anime, τη φαντασία και τα αστεία πολικού ψύχους. Έχει γράψει τα δυο από τα τρία (;) βιβλία της σειράς “Το Χρονικό της Λανιακέα” και μια μικρή συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Συμπαίκτες στην Ίδια Σκακιέρα”. Έχει δουλέψει ως περιπτεράς, συνοδός Α.Μ.Ε.Α., βοηθός κουζίνας και βενζινοπώλης και η αγαπημένη του ασχολία είναι να μελετά τον άνθρωπο και τη σχέση του με τις γάτες.
Μυθιστορήματα
Το χρονικό της Λανιακέα – Μέρος 1ο (2018), Όστρια Βιβλίο
Το χρονικό της Λανιακέα – Μέρος 2ο (2020), Ελκυστής
Το χρονικό της Λανιακέα – Μέρος 1ο (2020), Ελκυστής
Το χρονικό της Λανιακέα – Μέρος 3ο (2022), Παράξενος Ελκυστής

Το χρονικό της Λανιακέα – Σπύρος Κιορσάββας

Το χρονικόΜέρος 3ο – Οι διεκδικητές της δύναμης


Οι διεκδικητές της δύναμης είναι το τρίτο μέρος της τετραλογίας: Το χρονικό της Λανιακέα.

Ο κόσμος της Λανιακέα ξαναζεί τους εφιάλτες του παρελθόντος, όσο οι Φύλακες προσπαθούν να γιατρέψουν τις πληγές τους. Έρχεται η ώρα να πληρωθεί το τίμημα κάθε επιλογής. Σκορπισμένοι και τσακισμένοι από την τελευταία τους ήττα, οι Έξι Φύλακες των Στοιχείων καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον ανοιχτά τους Τρεις Αθάνατους και τις στρατιές τους, που έρχονται έτοιμοι να διεκδικήσουν την απόλυτη δύναμη.

Μυθιστόρημα, Παράξενος Ελκυστής, 2022, 472 σελ.

Το χρονικό της Λανιακέα – Σπύρος Κιορσάββας

Το χρονικό της ΛανιακέαΜέρος 1ο – Τα κλειδιά του Τιτάνα


“Τα κλειδιά του Τιτάνα” είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας Του χρονικού της Λανιακέα.

Πέρασαν είκοσι χρόνια ηρεμίας, αλλά ο πόλεμος χτυπά ξανά την πόρτα του Ζέλκεμαρ. Ο βασιλιάς Ντέσμοντ αντιμετωπίζει μια αδικαιολόγητη εισβολή, που δε σκοπεύει να αφήσει ατιμώρητη. Οι Κυβερνήτες της Ένωσης των Συντεχνιών δε συμφωνούν για το αν θα πρέπει να βοηθήσουν τον Βασιλιά. Καθένας τους έχει τους δικούς του λόγους για να εμπλακεί στον πόλεμο, αλλά οι φωνές που αρνούνται είναι ηχηρές. Όλα αυτά συμβαίνουν όσο η Αλάρυα, μια νεαρή κοπέλα προικισμένη με τη δύναμη του Νερού, αναζητά τα Κλειδιά του Τιτάνα, μιας πανάρχαιας φυλακής που δεν πρέπει να ανοίξει. Σύντομα, θα ανακαλύψει πως έχει φίλους, φίλους που δε γνώριζε, φίλους που είναι δεμένοι μαζί της στην ίδια μοίρα: να προστατέψουν τον κόσμο της Λανιακέα από τη φρίκη που αναδύεται στο αρχαίο βουνό.

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2020, 354 σελ.

Tο χρονικό της Λανιακέα – Σπύρος Κιορσάββας

Tο χρονικό της ΛανιακέαΜέρος 2ο – Το ζωντανό βίβλιο


“Το ζωντανό βιβλίο” είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας: Το χρονικό της Λανιακέα.

Μια συμφωνία που δημιούργησε τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Ένα κειμήλιο χαμένο στα βάθη του χρόνου. Πώς θα βρουν οι Φύλακες αυτό που πάντα κινείται; Τι θα μάθουν, αν καταφέρουν να βρουν το Ζωντανό Βιβλίο;

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2020, 388 σελ.

Το χρονικό της Λανιακέα – Σπύρος Κιορσάββας

Μέρος 1ο – Τα Κλειδιά του Τιτάνα


Πέρασαν είκοσι χρόνια ηρεμίας, αλλά ο πόλεμος χτυπά ξανά την πόρτα του Ζέλκεμαρ. Ο Βασιλιάς Ντέσμοντ αντιμετωπίζει μια αδικαιολόγητη εισβολή, που δε σκοπεύει να αφήσει ατιμώρητη.
Οι Κυβερνήτες της Ένωσης των Συντεχνιών δε συμφωνούν για το αν θα έπρεπε να βοηθήσουν το Βασιλιά. Καθένας τους έχει τους δικούς του λόγους για να εμπλακεί στον πόλεμο, αλλά οι φωνές που αρνούνται είναι ηχηρές.
Όλα αυτά συμβαίνουν όσο η Αλάρυα, μια νεαρή κοπέλα προικισμένη με τη δύναμη του Νερού, αναζητά τα Κλειδιά του Τιτάνα, μιας πανάρχαιας φυλακής που δε πρέπει να ανοίξει. Σύντομα, θα ανακαλύψει πως έχει φίλους, φίλους που δε γνώριζε, φίλους που είναι δεμένοι μαζί της στην ίδια μοίρα: να προστατέψουν τον κόσμο της Λανιακέα, από τη φρίκη που αναδεύεται στο αρχαίο βουνό…

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 322 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Ελκυστής, Παράξενος Ελκυστής

Please wait...