Σπύρος Μαραγκός

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Μαραγκός γεννήθηκε στην Πάτρα.
Από τις εκδόσεις το Δόντι κυκλοφορεί το βιβλίο του “Ο Μπάστακας” (διηγήματα, 2018) ενώ με το διήγημά του “Por una cabeza” συμμετέχει στο συλλογικό έργο “8 πρόσωπα της πόλης-οχτώ διηγήματα για την Πάτρα” (εκδ. Έναστρον, 2019). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες thebest.gr και protagon.gr

Ο μπάστακας – Σπύρος Μαραγκός
Τα διηγήματα του βιβλίου είναι γραμμένα με λόγο ρεαλιστικό και λυρικό που ακουμπά την ψυχή και τη μνήμη. Μια απόδραση στον κόσμο των αισθήσεων γεμάτη νοσταλγία και λαχτάρα για ζωή. Το πρώτο ποδήλατο, μια νύχτα στρωματσάδας στην αυλή της γιαγιάς, ένας έρωτας με την πρώτη ματιά.
Ιστορίες για τη φιλία, τον θάνατο, τη μοναξιά και φυσικά τον έρωτα, με σκηνικό τους τη θάλασσα, το φως και την πόλη του συγγραφέα – αφηγητή. Ο αναγνώστης μπορεί να παρασυρθεί στις δικές του μνήμες, να ταυτιστεί, ακόμα και να πρωταγωνιστήσει.

Διηγήματα, Το Δόντι, 2018, 114 σελ.

Νερό και αλάτι – Σπύρος Μαραγκός
“Τα πανιά μαζεμένα. Τις πρωινές ώρες όλα είναι ήσυχα στη θάλασσα, τα σκεπάζει μια απόκοσμη γαλήνη. Θα ρίσκαρα, το ξέρω, ίσως να μην κατάφερνα να ξαναβρώ το λιμάνι.
Όλα αυτά αν ήμουν στη θάλασσα… Πίνω την τελευταία γουλιά, στον πάτο του φλιτζανιού το κατακάθι του καφέ. Στα χέρια μου το βιβλίο, δύο κεφάλαια και θα επιστρέψει στη θέση του στο μεσαίο ράφι της βιβλιοθήκης.”

Ένα ταξίδι, μερικές στιγμές καρναβαλιού, μια γλυκιά ανάμνηση από την αυλή ενός νησιωτικού σπιτιού, ένα πιστόλι, μια αποτυχημένη αγάπη και άλλα στιγμιότυπα… συνθέτουν τη συλλογή διηγημάτων του Σπύρου Μαραγκού, φροντισμένη με νερό και αλάτι…

Διηγήματα, Έναστρον, 2019, 81 σελ.

Διηγήματα
Ο μπάστακας (2018), Το Δόντι
Νερό και αλάτι (2019), Έναστρον

Πηγές: Biblionet, Το Δόντι, Έναστρον