Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη δημοσιογραφία.
Το 2006 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση για την ανάδειξη των θεμάτων Ισότητας των δύο φύλων από τα άρθρα του στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.
Έχει διατελέσει συντάκτης και αρχισυντάκτης σε ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, ενώ έως και σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές εκπομπές επικαιρότητας και λόγου στο Κανάλι Ένα του Πειραιά στους 90,4.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Το 2015 συμμετείχε ως executive producer στην αμερικάνικη ταινία μικρού μήκους “Encounters” σε σενάριο Αγγελίτας Τσούγκου και σκηνοθεσία Dustin Mansfield. Η ταινία απέσπασε τρία διεθνή βραβεία σεναρίου.
Το Σεπτέμβριο του 2015 το Εθνικό Θέατρο τον επέλεξε, μετά από διαγωνισμό, στους δέκα συγγραφείς του Studio Θεατρικής Συγγραφής.
Στις 11 Ιουνίου 2016 παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο στο Νέο Ρεξ το μονόπρακτο έργο του “Εστίες”.
Τον Οκτώβριο του 2016 ανέβηκε στο θέατρο “104” το έργο του “Σεξ Λεξικόν: Η Επιστήμη του Έρωτα”.

Σεξ λεξικόν – Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Η επιστήμη του έρωτα


Αθήνα, 1978: Ο Τάκης και η Κάτια είναι δύο ερωτευμένοι τελειόφοιτοι λυκείου που θέλουν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά κυριευμένοι από πάθος, αλλά και από άγνοια.
Σε αυτή τη μετάβασή τους από το τέλος της εφηβείας στην αρχή της βιολογικής και συναισθηματικής ενηλικίωσης, θα χρησιμοποιήσουν ως οδηγό τους το “Σεξ Λεξικόν”, το πιο περιβόητο “λυσάρι” της εποχής για τον έρωτα.
Θα ακολουθήσουν τη στεντόρεια φωνή του ογκώδους επιστημονικού τόμου με τις ηθικοπλαστικές συμβουλές και τα πρέπει ή το ένστικτό τους, τα θέλω τους και την καρδιά τους;
Μια νεανική, ξεκαρδιστική και νοσταλγική κωμωδία για την πιο αξέχαστη και μοναδική εμπειρία, την πρώτη φορά!

Θεατρικό, Περίπλους, 2018, 78 σελ.

Θεατρικά έργα
Σεξ λεξικόν (2018), Περίπλους

Πηγές: Biblionet, Περίπλους