Σπύρος Παρασκευάκος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σπύρος Παρασκευάκος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1986.
Αποφοίτησε από το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.
Σπούδασε κλασσικό πιάνο με καθηγήτρια την Νίκη Κεραμέκη. Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ εμφανίστηκε στην ελληνική δισκογραφία το 2015 με το δίσκο του “Απ’ το μηδέν” με ερμηνευτή τον Ζαχαρία Καρούνη.
Παρακολουθεί στο Εργαστήριο Μουσικής και Σύνθεσης του Εθνικού Θεάτρου με δασκάλους του εκεί, τον Νίκο Κυπουργό και τον Κορνήλιο Σελαμσή.
Τα “Μικρά καρφιά” είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί.

Μικρά καρφιά – Σπύρος Παρασκευάκος

Ο ΓΛΑΡΟΣ
Στην πραγματικότητα
οι γλάροι τρέχουν πίσω από τα πλοία
γιατί η αναταραχή των νερών
βγάζει στην επιφάνεια τα ψάρια.
Δεν είναι αστείο;
Να νομίζεις πως κάποιος σε ακολουθεί
κι αυτός απλά να κυνηγάει τη τροφή του.

Ο Σπύρος Παρασκευάκος διακρίθηκε ως συνθέτης και στιχουργός στην Τέταρτη Ακρόαση Νέων Δημιουργών της Μικρής Άρκτου (2013) και σύντομα (2015) παρουσίασε ως τραγουδοποιός το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του με τίτλο “Απ’ το μηδέν” (ερμηνευτής ο Ζαχαρίας Καρούνης).

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει σήμερα μια άλλη πλευρά έκφρασής του, τον ποιητικό του λόγο, μέσα από την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο “Μικρά καρφιά”.

Λόγος άμεσος, ανεπιτήδευτος και πολλές φορές σκληρός, επαρχιακή τοπιογραφία και ανθρωπογεωγραφία αιρετική, η ποιητική του Σπύρου Παρασκευάκου, μεταφέρει μέσα από τα δεκαεννέα ποιήματα των Μικρών Καρφιών, το φορτίο των λέξεων και των ποιητικών εικόνων του από την εφηβεία έως σήμερα.

Την έκδοση κοσμούν πέντε έργα της Άννας Αμπαριώτου.

Ποίηση, Μικρή Άρκτος, 2017, 32 σελ.

Ποίηση
Μικρά καρφιά (2017), Μικρή Άρκτος

Πηγές: Biblionet, Μικρή Άρκτος

Please wait...