Σταµατία Μάστορα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σταµατία Μάστορα είναι παιδί της άνοιξης, καθώς γεννήθηκε Απρίλιο, στη Λαµία Φθιώτιδας.
Μεγάλωσε κι έζησε στην Αθήνα έως τα δεκαέξι της. Στη συνέχεια, µετακόµισε στη Γερµανία, όπου και κατοικεί εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Πλέον ασχολείται ερασιτεχνικά µε τη διοίκηση επιχειρήσεων. Η συγγραφή ζούσε πάντα µέσα της, αλλά άνθισε έντονα στην ηλικία των δώδεκα. Είναι λάτρης των ξένων γλωσσών, καθώς γνωρίζει τέσσερις διαφορετικές γλώσσες, έτσι ώστε να µπορεί να µιλάει µε όλες τις σκέψεις της και τους ήρωές της σε οποιαδήποτε χώρα και στιγµή.
Παιδική λογοτεχνία
Υποβρύχιοι κατακτητές (2020), Εκδόσεις iWrite

Υποβρύχιοι κατακτητές – Σταματία Μάστορα

“Επιχείρηση Τζόνι”


Ο Τζόνι είναι ένας νεαρός αρχιτέκτονας ιππόκαµπος που ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αν και τόσος δα µικρός, έχει µια τεράστια καρδιά, όπου µέσα της χωράνε όλοι οι ωκεανοί του κόσµου. Μα, το µεγαλύτερό του όνειρο είναι να µπορέσει να µάθει τι απέγινε η Μαργαριταρούπολη και να χτίσει την πρώτη µαργαριταρένια πολυκατοικία κάτω από το νερό µε τα µαγικά µαργαριτάρια.

Έτσι, ο Τζόνι, µαζί µε το συνεργείο του, τους Τζονοµπακαλιάρους, ξεκινά το ταξίδι του προς τη µυθική Μαργαριταρούπολη. Εκεί θα αντιµετωπίσει µπερδεµένες καταστάσεις -γλώσσες που µιλάνε πιο πολύ από ό,τι το µέγεθος της γλώσσας τους, αλλά και πολλά ψάρια πυγολαµπίδες, που λάµπουν πιο πολύ από το φως τους- µε κίνδυνο να καταστραφούν τα σχέδιά του.

Όµως, µια οµάδα υποβρύχιων κατακτητών που δηµιούργησε ο Τζόνι, θα βάλει τα δυνατά της, µε κοινό σκοπό τη δηµιουργία της µαργαριταρένιας πολυκατοικίας. Θα τα καταφέρουν άραγε οι κατακτητές;

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2020, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite

Please wait...