Το μυστικό

Στάθης Σπυρόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Στάθης Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1984 και για πολλά χρόνια εργαζόταν ως νοσοκομειακός φαρμακοποιός.
Αφού τελείωσε το Λύκειο στη Βάρδα της Ηλείας από όπου κατάγεται, σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και αποφοίτησε με άριστα. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φαρμακευτική Χημεία και έλαβε παιδαγωγική κατάρτιση από την ΑΣΠΑΙΤΕ. Νιώθοντας την ανάγκη να συμβάλλει στη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, εργάστηκε ως καθηγητής σε επαγγελματικές σχολές και ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης παράλληλα με τη βασική του απασχόληση στο νοσοκομείο. Στα πλαίσια των μαθημάτων του, ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από την ιστορία της φαρμακευτικής για να εξηγήσει στους μαθητές του τη δράση των φαρμακευτικών ουσιών. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και διαμένει στην Αμαλιάδα μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του.
Έχοντας εντρυφήσει στις μελέτες της ελληνικής μυθολογίας, γοητευμένος από τις πολλαπλές ερμηνείες της, αποφάσισε να γράψει το μυθιστόρημα «Το Μυστικό της Νύχτας», που αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας «Η Αδελφότητα των Κυκλώπων». Η αλληλεπίδραση του μεταφυσικού στοιχείου με την πραγματικότητα στο έργο του φέρνει τον αναγνώστη κοντά στον πλούτο της μυθολογικής μας παράδοσης και φιλοδοξεί να εξάρει την αποφασιστικότατα που καλείται να επιδείξει ο άνθρωπος –και ιδιαίτερα ο νέος– όταν ωθείται να δράσει έξω από το προδιαγεγραμμένο πλαίσιο και να προβάλλει τη γενικότερη ανάγκη τού να σκεφτόμαστε «έξω από το κουτί».
Μυθιστορήματα
Το μυστικό της νύχτας (2022), Momentum

Το μυστικό της νύχτας – Στάθης Σπυρόπουλος

Το μυστικόΗ αδελφότητα των Κυκλώπων
Βιβλίο 1


Ξεκινώντας τις σπουδές του, ένας νεαρός φοιτητής της Φαρμακευτικής έκπληκτος διαπιστώνει ότι ο σκύλος του τραβάει το ενδιαφέρον ενός εκκεντρικού καθηγητή Βιολογίας. Χωρίς να το καταλάβει, η ζωή του περιπλέκεται ανάμεσα στη… Θεογονία του Ησιόδου και τη Φυσική Επιλογή του Δαρβίνου, και η μία ανατροπή ακολουθεί την άλλη… Με οδηγό την ελληνική μυθολογία, το ένστικτό του και τους ανθρώπους μιας μυστικής αδελφότητας, θα ξεκινήσει μια περιπέτεια που θα εξελιχθεί σε ένα κυνηγητό από πόλη σε πόλη και από την Ελλάδα στην Ιταλία, με απρόσμενους συμμάχους αλλά και επικίνδυνους εχθρούς. Ένα όνειρο-γρίφος θα του δώσει το κλειδί ενός πανάρχαιου μυστικού, για να ανακαλύψει πως οι θεοί και τα τέρατα των αρχαίων ελληνικών μύθων σημαίνουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

Μυθιστόρημα, Momentum, 2022, 312 σελ.

Πηγές: Biblionet, Momentum