Σταύρος Μαρκαντώνης

Ελληνες λογοτέχνες
Φυσικός, Μηχανικός Αυτοματισμού και Υποψήφιος Διδάκτωρ Μηχανικής Μάθησης, ο Σταύρος Μαρκαντώνης εργάζεται ως στέλεχος σε εταιρεία λογισμικού. Ζει από πάντα σε μια μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, λαχταρά τα ψηλά βουνά και κάνει πολύ παρέα με τον σκύλο του.
Μυθιστορήματα
Βεντέτα τον Δεκαπενταύγουστο (2022), Ωκεανός

Βεντέτα τον Δεκαπενταύγουστο – Σταύρος Μαρκαντώνης

Βεντέτα


Η Μελίνα Γκόρου, οικονομολόγος του ΣΔΟΕ με φωτογραφική μνήμη, κι ο Βιτόριος Τσόκας, ένας ιδιοφυής χάκερ, ύστερα από μια δυσάρεστη περιπέτεια που τους βάζει σε κίνδυνο, αναγκάζονται να απομακρυνθούν από την Αθήνα. Αναλαμβάνουν να συγγράψουν την βιογραφία δύο διάσημων Κρητικών μαθηματικών, του Λέοντα Βιτούρη και του Μίνωα Σκορδίλη. Τη δουλειά τούς την αναθέτει ο εφοπλιστής Νίτσος Βιτούρης, γυιός του Λέοντα.

Στα νότια του νομού Λασιθίου, οι δύο πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με ένα ογκώδες έργο και τα κρυπτογραφημένα εδάφια των δύο νεκρών επιστημόνων και καταντούν εμμονικοί με τις παράξενες ζωές τους.

Τα μυστικά που ανασκάπτουν τους αποκαλύπτουν φόνους, βίαιες αντεκδικήσεις, δολοπλοκίες, αιμομιξίες, αδιέξοδους έρωτες και εθνικές προδοσίες.

Γρίφοι, μυστικά συρτάρια, κρυφά μηνύματα και ναζιστικές κρυπτομηχανές, οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη, κι η Μελίνα κι ο Βιτόριος αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν. Στο τέλος θα χρειαστεί να παλέψουν για τη ζωή τους…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2022, 640 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ωκεανός