Σταύρος Θάνος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Σταύρος Θάνος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ίλιον Αττικής.
Είναι καθηγητής αγγλικών και απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μένει στη Λυκόβρυση μαζί με την οικογένειά του.
Γράφει από πολύ μικρός, δοκιμάζοντας πολλά διαφορετικά είδη, κυρίως διηγήματα και μυθιστορήματα. Δηλώνει βιβλιοφάγος, καθώς δεν μπορεί να αντισταθεί σε κανένα βιβλίο! Διαβάζει τα πάντα και του αρέσει να συλλέγει παλιότερες εκδόσεις.
Πολλές δουλειές του έχουν ήδη εκδοθεί ή δημοσιευθεί. Έχει διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς και διατηρεί προσωπική σελίδα για τα συγγραφικά του νέα, όπου μπορείτε να μάθετε και περισσότερα.
Έχει την ιστοσελίδα: Σταύρος Θάνος – Stavros Thanos.
Μυθιστορήματα
Σκιές (2017), Bookstars-Γιωγγαράς
Το μαύρο άγαλμα (2021), Annelia Publications

Νουβέλες
Κουνουπέλι (2022), Συμπαντικές Διαδρομές

Συλλογικά έργα
Μονοπάτια της γραφής, Μικροδιηγήματα-Flash Fiction (2020), Εντύποις

Μεταφράσεις
Gribbin, John, Κβαντική φυσική και πραγματικότητα, Ωρόρα

Κουνουπέλι – Σταύρος Θάνος

Κουνουπέλι


Το Κουνουπέλι δεν είναι η παραλία που φαίνεται. Και σίγουρα όχι το μέρος που θέλεις να βρεθείς μόνος σου. Κάτι κρύβεται μέσα στα δέντρα και όποιος βρεθεί μπροστά του έχει να αντιμετωπίσει μια θανάσιμη απειλή. Ένα χειμερινό σαββατοκύριακο δύο ζευγαριών καταλήγει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο σε ζήτημα ζωής και θανάτου. Υπάρχει διέξοδος;
Ένα διήγημα τρόμου εμπνευσμένο από τον φόβο που φέρνει το άγνωστο και το σκοτάδι –και όχι άδικα.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2022, 24 σελ.

Το μαύρο άγαλμα – Σταύρος Θάνος

Το μαύρο


Ο Philip Caves, ελληνοαμερικανός καθηγητής αρχαιολογίας και μόνιμος κάτοικος της Νέας Υόρκης, μαθαίνει πως ο θείος του είναι νεκρός. Έχει μόλις κληρονομήσει το σπίτι του, σε μια μικρή πόλη της λακωνικής Μάνης, την Ιόπη. Όταν φτάνει εκεί, καταλαβαίνει πως η πραγματική κληρονομιά βρίσκεται κρυμμένη στο υπόγειο του σπιτιού.
Ένα άγαλμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα και ένα μυστικό καλά κρυμμένο μέσα στη μικρή κοινωνία της πόλης. Ο Philip είναι αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που δεν του αφήνουν καμία άλλη επιλογή. Θα πρέπει να τα βάλει με όλους για να φτάσει στην αλήθεια. Ζωντανούς και νεκρούς.

Μυθιστόρημα, Annelia Publications, 2021, 315 σελ.

Σκιές – Σταύρος Θάνος
Ο Ανδρέας, έχοντας αφήσει πίσω τον θάνατο του αδερφού του, έχει πλέον μια φυσιολογική ζωή, εάν υπάρχει κάτι τέτοιο… Μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις και γεγονότα τον κάνουν να αμφισβητεί την πραγματικότητα και όλα όσα συνέθεταν την μέχρι τώρα ζωή του. Ο Νίκος, ο αδερφός του, ζητά βοήθεια… Οι σκιές του παρελθόντος επιστρέφουν κι ένα ντόμινο αποκαλύψεων τον φέρνει αντιμέτωπο με τα όριά του. Κρυμμένα μυστικά και αληθινές Σκιές…

Μυθιστόρημα, Bookstars-Γιωγγαράς, 2017, 290 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars-Γιωγγαράς, Annelia Publications, Συμπαντικές Διαδρομές