Σταυρούλα Σκαλίδη

Σταυρούλα Σκαλίδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σταυρούλα Σκαλίδη γεννήθηκε στον Άγιο Αδριανό Αργολίδας.
Εργάζεται ως δημοσιογράφος. Το πρώτο της βιβλίο “Προδοσία και εγκατάλειψη” τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού “Διαβάζω”.

Προδοσία και εγκατάλειψη – Σταυρούλα Σκαλίδη

Προδοσία και


Στην Αθήνα, ένας νέος άνδρας, μόνος. Ακόμη πιο μόνη από κείνον, μια ηλικιωμένη συγγραφέας. Η μοιραία συνάντησή τους.

Ξηλωμένα πεζοδρόμια, γραμμένοι τοίχοι, αποτσίγαρα, σκιές μεταναστών, φοιτητές, πρεζόνια και γέροι. Σε μια ταράτσα, ένα σαπισμένο πτώμα. Τέσσερις χειρόγραφες επιστολές και ένα βιβλίο αποκαλύπτουν την αλήθεια. Ποιος προδίδει; Και ποιος εγκαταλείπεται στη στενή καρδιά των δρόμων της πόλης;

Ένα μίνι αστικό θρίλερ της σύγχρονης αθηναϊκής καθημερινότητας. Οι λευκές σελίδες είναι τόσο αθώες όσο οι τοίχοι του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα περιοδικού “Διαβάζω” (2009)

Νουβέλα, Πόλις, 2008, 120 σελ.

Κρέας από σταφύλι – Σταυρούλα Σκαλίδη

Κρέας από σταφύλιΜια ιστορία ωμοφαγίας


Μια μάνα δυνάστρια. Ο γιος της, βαθιά πληγωμένος από κείνη. Εξαφανίζεται. Δυο κορίτσια με το κενό του πατέρα που έφυγε μακριά. Ένας νέος δον Ζουάν, ο οποίος ερωτεύεται το κορίτσι που δεν του ζητάει τίποτα. Και μια μικρούλα, παρατημένη στους δρόμους, μ’ ένα παράφωνο ακορντεόν, γίνεται ο καταλύτης της σύνδεσής τους.
Κρέας από σταφύλι. Μια ιστορία σε μαύρο φόντο, η οποία αφηγείται με πικρία, θυμό και σαρκασμό τα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττουμε με πρόσχημα την αγάπη. Μια ιστορία ωμοφαγίας και ομοφαγίας για το πόσο πεινάμε, πώς χορταίνουμε, και πώς η λήθη τρώει το μυαλό για να συνεχιστεί η ζωή. Στο τέλος, ποιος θα φαγωθεί;

Μυθιστόρημα, Πόλις, 2010, 133 σελ.

Γραφείον ο φόβος – Σταυρούλα Σκαλίδη

Γραφείον ο φόβος


Μια ιστορία ως επιμνημόσυνη δέηση στον κόσμο των εφημερίδων που εκλείπει. Ένας ρετρό δημοσιογράφος, παλαιάς κοπής γραφιάς, βρίσκεται στη δίνη του νέου κόσμου. Χάνει τη δουλειά του και τον μέντορά του. Η ζωή του καθρεφτίζεται στη βία και την εγκληματικότητα που τον κυκλώνει. Οι λέξεις είναι το καταφύγιο και η φυλακή του. Καμιά φορά, μια κάποια ήττα είναι καλύτερη από το τίποτα, γιατί είναι κάτι. Το παράξενο μπλε τραγούδι του ξετυλίγεται στην τωρινή Αθήνα της κρίσης. Μια μυστηριώδης γυναίκα, κρυμμένοι οικογενειακοί «σκελετοί» και ένα ανομολόγητο φρικιαστικό έγκλημα, με συνένοχη την κοινωνία. Το μεγαλύτερο πάθος αφορά την αλήθεια και την αναζήτησή της.
Στ. Σ.

Μυθιστόρημα, Πόλις, 2015, 165 σελ.

Μυθιστορήματα
Κρέας από σταφύλι (2010), Πόλις
Γραφείον ο φόβος (2015), Πόλις

Νουβέλες
Προδοσία και εγκατάλειψη (2008), Πόλις

Συλλογικά έργα
Ελληνικά ονόματα (2010), Κέδρος

Βραβεία
Προδοσία και εγκατάλειψη – Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα – Περιοδικό “Διαβάζω” (2009)

Πηγές: Biblionet, Πόλις

Please wait...