Στέφανος Κόκκινος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Στέφανος Κόκκινος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1970, μεγάλωσε και ζει στη Σαλαμίνα.
Εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα. Άρχισε να γράφει μικρές ιστορίες φαντασίας στα έντεκα, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ξεκίνησε να γράφει ποίηση. Το 1997 βραβεύτηκε με το Β΄ Βραβείο (για ποιητές κάτω των 30 ετών) στον πανελλαδικό διαγωνισμό Σικελιανά 1997, τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας. Την ίδια χρονιά, το διήγημά του “Ο άνεμος των ονείρων” συμπεριλήφθηκε στον τόμο “METALικές ιστορίες φαντασίας και τρόμου” (μουσικό περιοδικό Metal Invader και εκδόσεις Αίολος, 1997). Από το 2015, αποτελεί μέλος της συγγραφικής ομάδας Άρπη. Η “Θραύση των οστών” (Eκδόσεις Mamaya, 2016) είναι το πρώτο του μυθιστόρημα ενώ “H εύνοια των στοιχείων” συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η “Θραύση”. Και τα δύο βιβλία εντάσσονται στην ίδια σειρά επικής φαντασίας με γενικό τίτλο “Ο αφανισμός των μάγων”.
Μυθιστορήματα
Η θραύση των οστών (2013), Ars Nocturna
Η θραύση των οστών (2016), Mamaya
Η εύνοια των στοιχείων (2017), Mamaya

Η εύνοια των στοιχείων – Στέφανος Κόκκινος
Ύστερα από τα γεγονότα στο Μνημείο των Τριών Βασιλέων, κάτι θανάσιμο περιφέρεται στους δρόμους της Ντρόσλαλ, φορώντας το μανδύα της Ομίχλης.
Η Μοίρα απαντά από το Υφαντό της, επιλέγοντας τέσσερα πρόσωπα για να χαράξει ισάριθμα πεπρωμένα:
Ο Χανάι αντιστέκεται στη θέληση του Κρυστάλλου του Χάους· είναι όμως η χαοτική δύναμη αντίπαλος ή το σπέρμα της βαθύτερης φύσης του;
Ο Λιφ συνεχίζει την περιπλάνησή του, αναζητώντας το Τραγούδι· μα τα ερείπια της Ανίερης Πόλης βρίσκονται παντού και πουθενά, σαν τις οφθαλμαπάτες της ερήμου.
Ο αιωνόβιος Αλουίν θέλει ν’ αποκαταστήσει τη χαμένη μνήμη του, αλλά ο δρόμος του διασταυρώνεται με τρομερούς κι ασύλληπτους κινδύνους.
Η Κινέργουιν, δεμένη με τον πόνο του Σκουληκιού, συνέρχεται πάνω στο κατάστρωμα ενός πλοίου· καπετάνιος του είναι ο άντρας που στοιχειώνει το παρελθόν της.
Και τα Τέσσερα Πεπρωμένα απειλούνται από τον Ντέβαδον του Πράσινου Μονοπατιού. Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι που εργάζονται κρυφά και μεθοδικά ενάντιά τους, αποσκοπώντας σ’ ένα μέλλον έξω από τις επιταγές της Μοίρας…

Μυθιστόρημα, Mamaya, 2017, 480 σελ.

Η θραύση των οστών – Στέφανος Κόκκινος
Σχεδόν δέκα χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που τα Τρία Νησιά χωρίστηκαν σε ανεξάρτητα βασίλεια. Τραυματισμένες στο σώμα και την ψυχή, οι Φυλές προτίμησαν τελικά την αναγκαστική συμβίωση απ’ τους αιματηρούς, ασταμάτητους πολέμους.
Ώσπου η αόρατη δύναμη στο κατώφλι του κόσμου ξυπνά, κι έπειτα από αδράνεια χιλιετηρίδων απειλεί τώρα να ερημώσει τα Νησιά από κάθε έλλογη μορφή ζωής.
Στη δίνη των γεγονότων παρασέρνονται δυο νεαροί άντρες, τόσο ίδιοι όσο και διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο ένας γίνεται θύμα του πανούργου Ντέβαδον, γνώστη της Μαγείας του Χάους. Ο άλλος ξανοίγεται στην έρημο αναζητώντας το Ουράνιο Τραγούδι – ένα μισοξεχασμένο θρύλο που ίσως αποτρέψει την καταστροφή.
Αλλά στο Υφαντό της Μοίρας, το ένα μετά το άλλο, τα νήματα αρχίζουν να σπάνε. Κι ελάχιστοι γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από το πέπλο της Ομίχλης…

Μυθιστόρημα, Mamaya, 2016, 384 σελ.

Η θραύση των οστών – Στέφανος Κόκκινος

Ο αφανισμός των μάγων: Βιβλίο πρώτο


Καθώς υποχωρεί στη δύναμη της γυναίκας, φυλακισμένη πάντα μέσα σε κείνα τα χέρια-τανάλιες, κάτι αναπάντεχο αρχίζει ξαφνικά να συμβαίνει. Οράματα περνούν μπροστά από τα μάτια της, ένα ποτάμι βουερό, γοργό σαν αστραπή. Στο χρόνο μιας και μοναδικής ανάσας, στριμώχνεται μια συστάδα αιώνες. Πώς γίνεται να της ανήκουν τόσα πολλά; Είναι δυνατόν να πρόκειται για αναμνήσεις; Κι όλες να ξεπήδησαν απ’ το σακούλι του ίδιου παράδοξου, τρελαμένου κόσμου; Παλάτια κι ερείπια, λαμπερά βασίλεια κι απέραντοι ερημότοποι, πρόσωπα, ουρανοί, στεριές, θάλασσες, όλα ένα πλήθος αμέτρητο, έρχονται και φεύγουν στη στιγμή, μια ποικιλία που παραλύει εξίσου το νου και την καρδιά: βλέπει στρατούς να πολεμούν και ν’ αφανίζονται· μάγους να κόβουν από τη ρίζα βουνά και να τα εκτοξεύουν στα ουράνια· δάση να χτυπιούνται με υγρή φωτιά και να γίνονται στάχτη· παρακολουθεί σκλάβους να θανατώνουν βασιλείς που κυβέρνησαν για χιλιάδες χρόνια· ακούει κλάματα παιδιών που γεννήθηκαν για να πεθάνουν από γηρατειά προτού χαράξει η επόμενη μέρα. Κι ύστερα μαθαίνει για έναν άντρα, έναν ήρωα, που ξεκίνησε να πολεμήσει τέρατα ντυμένα με κρυστάλλινες πανοπλίες…

Μυθιστόρημα, Ars Nocturna, 2013, 448 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ars Nocturna ,Mamaya