Στέλια Σαρικά

Στέλια Σαρικά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Στέλια Σαρικά γεννήθηκε στον Αρχάγγελο Ρόδου.
Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών, και Παιδαγωγικές Επιστήµες στο τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Αιγαίου. Το 2010 ολοκλήρωσε τη µετεκπαίδευσή της στο διδασκαλείο της Αλεξανδρούπολης. Εργάστηκε ως κοινωνιολόγος σε γυµνάσια και λύκεια. Ασχολήθηκε µε τα άτοµα µε αναπηρία και ήταν υπεύθυνη υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραµµάτων στον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Ατόµων µε Αναπηρία. Από το 2003 ζει στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση ως δασκάλα. Είναι παντρεµένη και µητέρα δύο παιδιών. Το βιβλίο “Ο Φάνης και η οθόνη µε τα µυστικά” είναι η πρώτη της επίσηµη συγγραφική δουλειά.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά (2020), Εκδόσεις iWrite
Ο Θεραπευτής των ονείρων (2022), Εκδόσεις Φυλάτος

Ο Θεραπευτής των ονείρων – Στέλια Σαρικά

Ο θεραπευτής


Σε μια πολιτεία μακρινή οι κάτοικοί της αποφασίζουν να ανταλλάξουν τα όνειρά τους με πλούτη και αξιώματα. Μόνο ένα αγόρι καταφέρνει να κρατήσει φωτεινή την ψυχή του. Με οδηγό το μοναδικό όνειρο που απέμεινε σε εκείνη την πολιτεία ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης των χαμένων ονείρων. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα επιστρέψουν τα όνειρα σε εκείνη την πολιτεία; Θα φωτιστούν και πάλι οι ψυχές των κατοίκων της με πίστη και ελπίδα; Ένα παραμύθι που προέκυψε από την αξιοποίηση δύο έργων τέχνης, τους πίνακες ζωγραφικής του Ρενέ Μαγκρίτ «Ο θεραπευτής» και του Σαλβαντόρ Νταλί «Πλοίο με πεταλούδες». Η ιστορία είναι μια απόδειξη της δύναμης που έχουν τα όνειρα στη ζωή του ανθρώπου. Το ταξίδι προς την αυτοπραγμάτωση είναι μια εσωτερική διαδικασία που προϋποθέτει την αυτογνωσία, να ακούμε τον εαυτό μας και να ακολουθούμε τα σημάδια των ονείρων μας.

Εικονογράφηση: Βασιλική Σταυροπούλου

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2022, 58 σελ.

Ο Φάνης και η Οθόνη με τα Μυστικά – Στέλια Σαρικά

Ο Φάνης


Aπό τη στιγµή που ο Φάνης αποκτά το πολυπόθητο τάµπλετ, η ζωή του αλλάζει δραµατικά. Κλείνεται µε τις ώρες στο δωµάτιό του, χάνει τους αληθινούς του φίλους, αποµακρύνεται από τα αγαπηµένα του πρόσωπα, αδιαφορεί για το σχολείο. Ξεχνά να ζήσει.

Τι γίνεται όµως όταν εµφανίζεται ο Ταϊφόν; Ποια µυστικά θα του αποκαλύψει και πώς θα επηρεάσει τη ζωή του Φάνη και των γονιών του; Θα καταφέρει να τους υπενθυµίσει την αξία της πολύχρωµης, αληθινής, γεµάτης εµπειρίες καθηµερινής ζωής;

Η ιστορία απευθύνεται σε παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς. Μπορεί να αποτελέσει την αφορµή για µια συζήτηση και έναν προβληµατισµό γύρω από τη χαµένη παιδικότητα και την αλλοίωση της ψυχοσύνθεσης των παιδιών, ως αποτελέσµατα της αλόγιστης χρήσης της τεχνολογίας.

Εικονογράφηση: Ιφιγένεια Σιδέρη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2020, 28 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος, Εκδόσεις iWrite