Στέλιος Ανδρεάδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Στέλιος Ανδρεάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1989 και σπούδασε Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Συγγράφει από δεκαέξι ετών και παράλληλα έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία και την κριτική κινηματογραφικών ταινιών.
Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα σε ανθολογίες και διάφορες ιστορίες σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Παιχνίδια ενηλίκων – Στέλιος Ανδρεάδης

Με αφορμή τον θάνατο ενός μονόχνοτου συγγραφέα, η οικογένειά του επισκέπτεται το απομακρυσμένο θέρετρο, στο οποίο διέμενε τα τελευταία χρόνια με μόνη συντροφιά την οικονόμο του σπιτιού. Εκεί ένα δωδεκάχρονο κορίτσι γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός νεαρού καλεσμένου, που κρατάει κρυφό τον λόγο της επίσκεψής του.
Χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους, η Κρυσταλία και ο Κωνσταντίνος συναντιούνται πάλι τυχαία και συνεργάζονται για τη μετάφραση ενός μυθιστορήματος. Τα παλιά συναισθήματα ξαναφουντώνουν και η Κρυσταλία αποφασίζει να τον κατακτήσει με κάθε μέσο. Όταν, όμως, βρεθεί πληγωμένη, η αγάπη γίνεται μίσος και αποφασίζει να του καταστρέψει τη ζωή.
Παρελθόν, παρόν και μέλλον συνθέτουν το χρονικό ενός σκοτεινού έρωτα, όπου τα ρομαντικά, αγνά συναισθήματα μεταλλάσσονται σε ένα σκληρό παιχνίδι εκδίκησης με αβάσταχτες απώλειες. Λάθος αποφάσεις, που ελέγχονται από τη λαγνεία, και μια σαδίστρια τύχη οδηγούν τους χαρακτήρες σε μία ζωή, όπου τα ζωώδη ένστικτα υπερτερούν του πολιτισμού και η εικόνα του σύγχρονου ανθρώπου καταρρέει.

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2014, 220 σελ.

Schadenfreude – Στέλιος Ανδρεάδης

Όταν ο ψυχολόγος μιας ιδιωτικής κλινικής βρεθεί κατηγορούμενος για την επίθεση εις βάρος μιας νεαρής γυναίκας, το δικαστήριο ζητάει γνωμάτευση για την ψυχολογική του κατάσταση τη στιγμή του εγκλήματος.
Στην προσπάθειά του να εξηγήσει τι συνέβη, ο ένοχος μιλάει για τέσσερις ανθρώπους και τους κατηγορεί με τη σειρά του ότι συντέλεσαν στον σταδιακό εξευτελισμό της προσωπικότητάς του, οδηγώντας τον τελικά στην τρέλα.
Τέσσερα πρόσωπα, τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι στοιχειώνουν την ήσυχη, βαρετή ζωή του. Συναισθηματικές διακυμάνσεις, επικίνδυνα παιχνίδια αδρεναλίνης, καταπίεση και πνευματικές τεχνικές τρελαίνουν σιγά-σιγά το θύμα, ώσπου να καταλήξει θύτης.
Με το τέλος της εξιστόρησης των ακραίων περιστατικών όλα τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται και τότε το αληθινό κακό αποκαλύπτεται.

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2015, 200 σελ.

Τσίλι – Στέλιος Ανδρεάδης

Η Δέσποινα Τσιλιγιώργη, ή αλλιώς γνωστή και ως Πιπίνα, δεν είναι μια συνηθισμένη, φιλήσυχη ηλικιωμένη. Πρόκειται για τον εμπνευστή μιας τεράστιας, βρώμικης επιχείρησης! Εκμεταλλευόμενη τα κουτσομπολιά που μαθαίνει από τη γειτονιά, εκβιάζει τους εμπλεκόμενους και ζητάει χρήματα για να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Ώσπου καταλήγει δολοφονημένη στο κρεβάτι της…
Κατά τη διάρκεια ενός ζεστού καλοκαιριού, τρεις εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες καλούνται να ανακαλύψουν τον ένοχο σε μια μακριά λίστα από ανθρώπους που θα ήθελαν νεκρή την Πιπίνα, όμως τελικά η έρευνα εξελίσσεται σε ένα πραγματικό μονοπάτι αυτογνωσίας.

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2018, 539 σελ.

Μυθιστορήματα
Παιχνίδια ενηλίκων (2014), Ιδιωτική Έκδοση
Schadenfreude (2015), Ιδιωτική Έκδοση
Τσίλι (2018), Δυάς Εκδοτική

Συλλογικά έργα
Ιστορίες κάτω από το γκι (2014), Πολύτροπον
Το Άγνωστο: 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος του Φανταστικού (2016), Ανάτυπο
Zombie στην Ελλάδα (2017), Εκδόσεις iWrite.gr

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική