Στέλιος Μαρµελούδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Στέλιος Μαρµελούδης γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ και µετέπειτα ειδικεύτηκε στη διοίκηση και διαχείριση τεχνικών έργων. Είναι λάτρης των ταξιδιών και της λογοτεχνίας του φανταστικού. Η σχέση του µε τη συγγραφή ξεκίνησε από πολύ µικρή ηλικία όταν έκανε τις πρώτες του απόπειρες να συνθέσει ιστορίες. Είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Συγγραφής και Επιµέλειας κειµένου “Imaginarium” της Ευλαµπίας Τσιρέλη. Έργα του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισµούς διηγήµατος και συµπεριληφθεί σε συλλογικές ανθολογίες. Η “Μετοίκηση” είναι το πρώτο του βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Μετοίκηση (2020), Εκδόσεις Πηγή

Μετοίκηση – Στέλιος Μαρμελούδης
Ενα διαστηµικό ταξίδι, µια κίνηση απελπισίας. Εκατόν τριάντα χρόνια µετά από την ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη τους, οι τελευταίοι κάτοικοι του Άλβιον αποφασίζουν να αναζητήσουν τη γη της επαγγελίας πέρα από αυτόν.

Ο Όριθ εντάσσεται ως µηχανικός στην Ερευνητική Αποστολή µε µοναδικό σκοπό να επαναφέρει τον πολιτισµό τους στο φως της επιφάνειας. Όµως δεν είναι όλοι σύµφωνοι µε το εγχείρηµα της µετοίκησης, ενώ στον ανεξερεύνητο πλανήτη ελλοχεύουν παγίδες και απειλές.

Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις προσωπικές έριδες, τα ηθικά διλήµµατα και την αυτοκαταστροφική φύση τους ή οι ελπίδες τους για ένα καλύτερο µέλλον θα σβήσουν για πάντα;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 244 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή