Στέλλα Καλλέ

Ελληνες λογοτέχνες
Η Στέλλα Καλλέ είναι διδάκτορας της Διδακτικής της Ιστορίας και εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Της αρέσει να μαθαίνει, να διαβάζει, να παρατηρεί τους ανθρώπους και να γράφει γι’ αυτούς. Αγαπά τα ταξίδια, τις αγκαλιές και τα θερινά σινεμά. Το “Έρωτας και αλάτι” από τις εκδόσεις Μαλλιάρης ήταν το πρώτο βιβλίο της.
Διηγήματα
Έρωτας και αλάτι (2015), Μαλλιάρης Παιδεία
XL: Ιστορίες αγάπης (2020), Ελκυστής

XL: Ιστορίες αγάπης – Στέλλα Καλλέ

Συλλογή διηγημάτων


Δεκατρείς γυναίκες αφηγούνται. Δεκατρείς αληθινές ιστορίες. Ιστορίες γυναικών που αγάπησαν και αγαπήθηκαν, που ερωτεύτηκαν και πληγώθηκαν, που άλλοτε έπαιξαν ρόλο πρωταγωνίστριας και άλλοτε κομπάρσου. Ιστορίες καθημερινές, οικείες αλλά και μοναδικές. Ιστορίες για σένα και για μένα. Ιστορίες για τον έρωτα που δεν τιθασεύεται σε λέξεις και γράφει μόνος του όσα έχει να πει.

Διηγήματα, Ελκυστής, 2020, 150 σελ.

Έρωτας και αλάτι – Στέλλα Καλλέ
Τριάντα μικρές ιστορίες. Ιστορίες με αρχή ή ιστορίες με τέλος. Ποτέ όμως και με τα δύο. Ιστορίες τόπων, συναισθημάτων, αναμνήσεων. Ιστορίες που μπερδεύουν στη σκέψη το παρόν με το παρελθόν και κρατάνε μαγιά για το μέλλον. Ιστορίες από μυρωδιές που οδηγούν ακόμη τα βήματα μου στα στενά δρομάκια της μνήμης από την παιδική μου ηλικία ως σήμερα. Ιστορίες από γεύσεις που αφήνουν μιαν ανάμεικτη αίσθηση πικραμύγδαλου και αλατοπίπερου στον ουρανίσκο. Μα κυρίως ιστορίες ανθρώπων, κοντινών ή μακρινών, που ζουν με διάφορους τρόπους συνεχώς μέσα μου. Ιστορίες αλατισμένες με έρωτα. Έρωτας γλυκός ή έρωτας πικρός και ξινός; Τελικά το αλάτι θα νοστιμίσει τον έρωτα ή θα επουλώσει όλες τις ανοιχτές πληγές; Ιστορίες με κομμάτια όλων των ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αγαπώ.

Διηγήματα, Μαλλιάρης Παιδεία, 2015, 92 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής, Μαλλιάρης Παιδεία