Στέλλα Κωσταρέλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Στέλλα Κωσταρέλου γεννήθηκε στην Καρδίτσα.
Αποφοίτησε από τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ. Είναι λάτρης των ταξιδιών, γιατί θεωρεί την επαφή με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας ως την καλύτερη επένδυση. Μέσα από την παρατήρηση του κόσμου, γεννήθηκε η ιδέα για “Το κλειδί της ευτυχίας”, το πρώτο της βιβλίο, με το οποίο θέλει να υψώσει φωνή αισιοδοξίας για μια καλύτερη ζωή.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το κλειδί της ευτυχίας (2018), Λυκόφως

Το κλειδί της ευτυχίας – Στέλλα Κωσταρέλου
Τη μαγική δύναμη των ονείρων και της θέλησης για πραγματοποίησή τους αναδεικνύει η Στέλλα Κωσταρέλου στο βιβλίο της “Το κλειδί της ευτυχίας”.

Σ’ ένα χωριό στις αυστριακές Άλπεις, η ζωή ενός μικρού βοσκού και των έξι φίλων του αλλάζει μετά τη γνωριμία τους με έναν μυστηριώδη γέροντα. Ο γέροντας χαρίζει στον Αλφ, τον μικρό βοσκό, ένα μπρούτζινο κλειδί με περίεργες ιδιότητες. Το κλειδί γίνεται η πυξίδα των ονείρων του Αλφ, ο οποίος νιώθει ν’ αποκτά μια ανεξήγητη δύναμη.

Θα καταφέρει ο Αλφ να λύσει το μυστήριο του κλειδιού;

Θα τον βοηθήσει το κλειδί να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο ή θα το κρύψει στο κουτί με τα παλιά παιδικά παιχνίδια στο βάθος του παταριού;

Eικονογράφηση: Δήμητρα Πέππα

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Λυκόφως, 2018, 122 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως