Στέλλα Πετρίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Στέλλα Πετρίδου κατάγεται από το Σκουτάρο της Λέσβου, όπου κι έζησε μέχρι την ενηλικίωσή της.
Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και κατόπιν αποφοίτησε από τη σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. Σήμερα είναι εν ενεργεία Αξιωματικός του Λ.Σ. Ασχολείται συστηματικά με την ποίηση, την οποία προσπαθεί να παντρέψει αρμονικά με τη μελωδία δημιουργώντας όμορφα τραγούδια. Για το σκοπό αυτό κι έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς έως τώρα, ενώ το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας το παρουσιάζει στα μουσικά άλμπουμ, τα οποία και συνοδεύει ως ένθετα των ποιητικών συλλογών της. Ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται επίσης και σε αρκετές ποιητικές ανθολογίες, σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ για το έργο της, μουσικό και ποιητικό, έχει κατά καιρούς βραβευθεί και διακριθεί σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Είναι τακτικό μέλος της ΄Ενωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Διατηρεί ένα πολύ όμορφο προσωπικό ιστολόγιο με τίτλο: Λυρίδες.
Ποίηση
Μίλα μου γι’ αγάπη (2015), Άλφα Πι
Αποχωρισμός (2016), Άλφα Πι (και μουσικό άλμπουμ)
Προσφυγιά (2016), Άλφα Πι (και μουσικό άλμπουμ)
Ο καιρός (2017), Άλφα Πι (και μουσικό άλμπουμ)
Θάλασσα κι Ουρανός (2017), Άλφα Πι (και μουσικό άλμπουμ)
Έρωτας είναι (2018), Άλφα Πι (και μουσικό άλμπουμ)
Ανυπόταχτες σκέψεις (2019), Άλφα Πι
Αύγουστος (2020), Άλφα Πι
Έλα ξανά (2020), Εκδόσεις Βακχικόν

Μυθιστορήματα
Η αγάπη μπορεί (2019), Ελκυστής

Συλλογικά έργα
Γλυπτών παλιννόστησις (2017), Εκδόσεις Αέναον
Διαγωνισμός ποίησης και δοκιμίου: Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης (2017), Εχέδωρος Εκδοτική
Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2017 (2017) Ετήσια λογοτεχνική έκδοση
Μελοποιημένη ποίησή της έχει παρουσιάσει και στο dvd με τίτλο «Αιγνούσα Όμορφο Νησί» (Ιούλιος 2015), ενώ ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται σε δεκατρείς (13) ανθολογίες.
Για το έργο της, μουσικό και ποιητικό, έχει κατά καιρούς βραβευθεί και διακριθεί σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Για τα τραγούδια της έχει συνεργαστεί με αξιόλογους τραγουδιστές έως τώρα, όπως ο Νίκος Καλλίνης (από το συγκρότημα Εκείνος κι Εκείνος), ο Παντελής Θαλασσινός, η Γιάννα Φαφαλιού, ο Νίκος Τάγκας, η Μαρία Καραγκιόζη, ο Νίκος Μαρδάς, ο Μαρκέλλος Πούπαλος κ.α.
Γράμματα ανεπίδοτα (2019), Ελκυστής

Βραβεία-Διακρίσεις
1. Το Νοέμβριο του 2015 το ποίημα της «ΛΥΤΡΩΜΟΣ» διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης.
2. Το Μάιο του 2016 το ποίημά της «Ο ανθρωπάκος» απέσπασε τον πέμπτο έπαινο στον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εφήβων και ενηλίκων στην ποίηση και την πεζογραφία από τη συγγραφική ομάδα Ιδεόπνοον.
3. Τον Οκτώβριο του 2016 το ποίημά της «Ο πιο πιστός μου φίλος» απέσπασε τον τρίτο έπαινο στον 5ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.
4. Τον Οκτώβριο του 2016 το ποίημά της «Ωδή στο Διονύσιο Σολωμό» απέσπασε διάκριση στον Α’ Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Ζακύνθου με θέμα «Ωδή στο Διονύσιο Σολωμό» του Ομίλου UNESCO Κεφαληνίας, Ιθάκης & Ζακύνθου.
5. Το Νοέμβριο του 2016 το ποίημά της «Στα όρια της ανέχειας» απέσπασε το τρίτο βραβείο στον 16ο Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ» στην κατηγορία «Σύγχρονη ποίηση»
6. Το Δεκέμβριο του 2016 το ποίημά της «Ακολουθώντας το μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη» απέσπασε Έπαινο στην κατηγορία «ελεύθερος στίχος» στο Διεθνή ποιητικό διαγωνισμό και διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου με τίτλο «Αριστοτέλης, ο κορυφαίος Μακεδόνας φιλόσοφος» της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
7. Τον Ιανουάριο του 2017 το ποίημα «Γλυπτών Παλιννόστησις – Ο μονόλογος του πόνου» απέσπασε Έπαινο στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος με τίτλο «Γλυπτών Παλιννόστησις» του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
8. Το Μάρτιο του 2017 το ποίημά της «Ελπίς ξενιτεμένη» απέσπασε Α΄ Βραβείο με έπαινο στην κατηγορία ποίηση, υποκατηγορία «Η ξενιτιά» στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ε.Π.Ο.Κ.
9. Το Μάρτιο του 2017 οι ποιητικές συλλογές της «Προσφυγιά» και «Αποχωρισμός» απέσπασαν Αριστείο μελοποιημένης ποίησης στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ε.Π.Ο.Κ.
10. Το Μάρτιο του 2017 η ποιητική συλλογή της «Μίλα μου γι’ αγάπη» απέσπασε Α΄ Βραβείο και ανακηρύχτηκε «Βιβλίο της χρονιάς 2017» στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ε.Π.Ο.Κ.
11. Το Μάιο του 2017 η ποιητική συλλογή της «Θάλασσα κι Ουρανός» τιμήθηκε με Έπαινο από τον Παγχιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου για την ανάδειξη της ναυτικής οικογένειας μέσα από το ποιητικό της έργο.
12. Τον Ιούνιο του 2017 το ποίημά της «Μητέρα Φύση» απέσπασε την Τρίτη θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης «Περιβάλλον -Μητέρα Φύση» της ΄ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του “EARTH Poetry, Literarary and Theatrical performances Festival“ για το έτος 2017.
13. Τον Ιούνιο του 2017 το ποίημά της «Επιμονή» απέσπασε Τιμητική Διάκριση στο 12ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εφήβων και ενηλίκων στην ποίηση και την πεζογραφία από τη συγγραφική ομάδα Ιδεόπνοον.
14. Τον Ιούνιο του 2017 το ποίημά της «Ζωή στη στάχτη» απέσπασε Γ’ Βραβείο στο ΣΤ’ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα (θρησκευτικό, συμπαντικό, κοινωνικό, ερωτικό, σατιρικό, κτλ.) της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.
15. Τον Οκτώβριο του 2017 το ποίημά της «Ψυχή μου» απέσπασε Β’ Έπαινο στον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διεξήγαγε η Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού.
16. Τον Οκτώβριο του 2017 το ποίημά της «Το χελιδονάκι» απέσπασε Α’ Έπαινο στον 6ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας.
17. Το Δεκέμβριο του 2017 το ποίημά της «Ω, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΡΦΗ!» απέσπασε τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2017 του Σωματείου Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”
18. Α΄ Βραβείο Μουσικού Στίχου στα Λογοτεχνικά Βραβεία Ε.Π.Ο.Κ. 2018 για το μουσικό στίχο “Μαυρομαλλούσα”.

Έλα ξανά – Στέλλα Πετρίδου

Έλα ξανά


Το κυνήγι του πόθου
μαστιγώνει τη ρουτίνα
της ανέκφραστης,
αψεγάδιαστης απραξίας.

Δειλία τη βάφτισαν
ευλαβικά
οι θαρρετοί καβαλάρηδες
των μεγάλων ονείρων.

Ποίηση, Εκδόσεις Βακχικόν, 2020, 96 σελ.

Αύγουστος – Στέλλα Πετρίδου

Ποίηση σε μορφή τάνκα


Μία πολύ παλιά μορφή ιαπωνικής ποίησης είναι τα τάνκα. Κάθε τάνκα ολοκληρώνεται σε μόλις τριάντα ένα συλλαβές. Στην επίσημη μορφή τους απαρτίζονται από πέντε στίχους των πέντε, επτά, πέντε, επτά κι επτά συλλαβών αντίστοιχα.
Τα τάνκα είναι προγενέστερα των χαϊκού και μεταγενέστερα των γουάκα. Όπως και τα χαϊκού, έτσι και τα τάνκα αποτυπώνουν σχεδόν επιγραμματικά το περιεχόμενό της θεματολογίας τους.
Στην ποιητική συλλογή “Αύγουστος” της Στέλλας Πετρίδου η θεματολογία των εκατό συνολικά τάνκα αφορά τον έρωτα που παρήλθε οριστικά αφήνοντας μια πικρή γεύση στο παρόν και προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα πόνου, νοσταλγίας, μοναξιάς, αλλά και ελπίδας για μια πιθανή μελλοντική του αναθέρμανση.

Ποίηση, Άλφα Πι, 2020, 38 σελ.

Η αγάπη μπορεί – Στέλλα Πετρίδου
Η Κατερίνα είναι μια νέα κι ερωτευμένη κοπέλα, που, όμως, λόγω του αυταρχικού της πατέρα, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της. Η απόπειρά της αποτυγχάνει κι έτσι καταλήγει να αναρρώνει στο θάλαμο ενός νοσοκομείου. Εκεί συναντά τη Ζωή, την ηρωίδα αυτής της ιστορίας, που αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο του εμψυχωτή και συμβουλάτορά της. Αναβιώνοντας στιγμές από το παρελθόν της, η Κατερίνα μαθαίνει για το Μάνο, τον ένα και μοναδικό έρωτα της Ζωής, καθώς και για το Θωμά, το μικρό της μαθητή, που έμελε να σημαδέψει για πάντα το παρόν της και να διαγράψει ελπιδοφόρα το μέλλον της. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος της ηρωίδας που στόχο έχει να αναδείξει τη δύναμη της αγάπης, εκείνης, που μπορεί όλα να τα υπομείνει, όλα να τα ανατρέψει και εν τέλει όλα να τα νικήσει.

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2019, 408 σελ.

Ανυπόταχτες σκέψεις – Στέλλα Πετρίδου

151 χαϊκού


Υψώνω βλέµµα
στο γαλάζιο ουρανό.
Χαµογελάω.

Αισιοδοξώ.
Στο σήµερα υπάρχω
και διεκδικώ.

Κλείνω τα µάτια
µονάχα στα όνειρα
για να τα ζήσω.

Ζητάω χώρο
ν’ ανοίξω τα φτερά µου
και να πετάξω.

Σ’ ένα πηγάδι
κρύβω τις φοβίες µου
για να σωπάσουν.

Ποίηση, Άλφα Πι, 2019, 36 σελ.

Έρωτας είναι – Στέλλα Πετρίδου

Ποίηση, μελωδία


Μια δροσερή αύρα μας έρχεται από τα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να μας δροσίσει, να μας συγκινήσει, να μας γεμίσει όνειρα και χτυποκάρδια, έστω παλιά και ξεχασμένα για κάποιους. Είναι η ποίηση της Στέλλας Πετρίδου.

Αυτή η ποιητική συλλογή είναι αφιερωμένη στον Έρωτα, αυτόν τον αλητάκο φτερωτό γιο της Αφροδίτης, ο οποίος σημαδεύει με τα βέλη του αδιάκριτα όποιον βρει μπροστά του. Ποιήματα πλημμυρισμένα από λυρισμό και ευαισθησία, ποιήματα που συγκινούν και φέρνουν αναμνήσεις, ποιήματα που αποδίδονται από μια ευγενική δημιουργό, είναι το περιεχόμενο της ποιητικής αυτής συλλογής. Σε πολλά ποιήματα (ίσως αυτό φαίνεται παράδοξο, αλλά δεν είναι), δε μιλά η καρδιά της γυναίκας, αλλά του άντρα!!! Δεν καταθέτει η γυναίκα την καρδιά της στον άντρα που αγαπά, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο άντρας λέει τα λόγια, τα οποία θέλει μια γυναίκα να ακούσει από αυτόν που την αγαπά και που μόνο μια γυναίκα μπορεί να αποδώσει αυτά τα λόγια ακριβώς!!! Λόγια ρομαντικά, γλυκά, κατανοητά, με ρυθμομετρική δομή, λόγια τα οποία συνθέτουν το έργο της Στέλλας. Και, φυσικά, μέσα στα ποιήματα της η μεγάλη της αγάπη, η θάλασσα, έχει έντονη και τιμητική την παρουσία της. Άλλωστε το υγρό στοιχείο είναι η πηγή της ζωής, όπως και ο έρωτας.
Πετά ψηλά στο φεγγάρι, πουλί και άγγελος η αγάπη της, ονειρεύεται, αγκαλιάζει και ψάχνει για αγκαλιά, χαϊδεύει και αποζητά ένα χάδι, ψάχνει στο φως και σε μονοπάτια, συνθέτει έναν μοναδικό ύμνο στον έρωτα.
Λευτέρης Μουφτόγλου
Λογοτέχνης
Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος

ΜΑΥΡΟΜΑΛΛΟΥΣΑ
Στης Ανατολής τα βάθη
η καρδούλα μου εχάθη.
Μια μικρή μαυρομαλλούσα
ονειρεύτηκα απ’ τα Σούσα.

Όμορφη σαν άγριο κύμα
να υφαίνει με το νήμα
και με τη φωνή αηδόνι
την ψυχή μου να μερώνει.

Στης Ανατολής τα μέρη
αν με νιώθει, ποιος να ξέρει.
Να μου έγνεφε λιγάκι
κι ας με πότιζε φαρμάκι.

Όμορφη μαυρομαλλούσα,
το φιλί σου πως ποθούσα.
Να σου έταζα φεγγάρια,
να μου τα γυρνούσες χάδια.

Στης Ανατολής τα βάθη
η καρδούλα μου εχάθη.
Μια μικρή μαυρομαλλούσα
ερωτεύτηκα απ’ τα Σούσα.

Ποίηση, Άλφα Πι, 2018, 96 σελ.

Θάλασσα κι ουρανός – Στέλλα Πετρίδου

Εκεί που η ποίηση συναντά τη μελωδία


“Θάλασσα κι Ουρανός”, ένα βιβλίο αφιερωμένο στους ναυτικούς μας. Όλη η ζωή τους αποτυπωμένη μέσα στις 72 σελίδες του, από τις οποίες παρελαύνουν συναισθήματα χαράς, αγάπης, πόνου, μοναξιάς, νοσταλγίας. Η αγάπη για τη θάλασσα είναι τόσο δυνατή που έρχεται να συγκριθεί με την αγάπη για την οικογένεια, για το παιδί, για τη μάνα, για τον έρωτα. Φαντάζει ως αόρατη ζυγαριά που ισοσταθμεί ανάμεσα στο όμορφο και το άσχημο, στον πόθο και το μισεμό, στη συντροφιά και τη μοναξιά, στη λαχτάρα και το πάθος, στη στεριά και τη θάλασσα. Οι φουρτούνες που κρύβει η αγκαλιά της, οι εμπειρίες του λιμανιού, η σύντομη ζωή στη στεριά, η νοσταλγία της ανάμνησης, η προσδοκία του χρόνου αντανακλούν τη σπουδαιότητα του να είναι κάποιος ναυτικός. Η ποιητική συλλογή συνοδεύεται με CD που φιλοξενεί δέκα νέα ναυτικά τραγούδια της ποιήτριας.

ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ
Ποια γλύκα να ’χει το φεγγάρι
ολόγιομο, σαν τη φωτιά,
δίχως να κλέβει βλέμμα;

Ποια γλύκα να ’χει η ευχή
δίχως φτερά, δίχως φωνή
στη νύχτα ν’ ακουστεί;

Ποτάμι που το ρέμα του
δε κουβαλά αγέρα,
γκρεμίζεται στο τέρμα του,
σ’ ένα φιλί που ’χει χαθεί.

Αβάσταχτος ο χωρισμός,
βαρύ το πεπρωμένο,
μα ’κείνο το ανεκπλήρωτο,
αχ, πώς ματώνει πιο πολύ!

Ποίηση, Άλφα Πι, 2017, 72 σελ.

Ο καιρός – Στέλλα Πετρίδου
Ζούμε σε μια εποχή που οι πανανθρώπινες αξίες καταρρέουν.
Τα πάντα κυριεύει το χρήμα ως ύψιστη δύναμη, ως νέα Θεότητα, ως πρώτη αξία.
Τι επίπτωση έχει όμως αυτό στη ζωή του ανθρώπου; Την πιο τραγική.
Την οδηγεί χρόνο με το χρόνο, καιρό με τον καιρό σ’ έναν αδιάκοπο κατήφορο με τελικό προορισμό του την ολική της καταστροφή.
Μοναδικό ανάχωμα που μπορεί ακόμα να τη σώσει είναι η αγάπη και κάθε τι που την περιβάλει. Ωστόσο κι εκείνο έχει πια αποδυναμωθεί…

Η συλλογή συνοδεύεται με CD που περιλαμβάνει πέντε νέα τραγούδια. Τίτλος του «Ο καιρός».
Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι τα ακόλουθα:
Ο καιρός (μουσική: Άγγελος Μελέκος, ερμηνεία: Νίκος Μαρδάς)
Το χάλι (μουσική – ερμηνεία: Νίκος Μαρδάς)
Το σημάδι (μουσική: Νίκος Μαρδάς, ερμηνεία: Παντελής Θαλασσινός)
Εγωισμός (μουσική: Κώστας Πατσιοδήμος, ερμηνεία: Νίκος Μαρδάς, Μαρία Καραγκιόζη)
Το σκαρί (μουσική: Άγγελος Μελέκος, ερμηνεία: Νίκος Μαρδάς)

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ
Στα σύννεφα και στο σκοτάδι
ψάχνω να βρω κρυφό σημάδι
κι ίσως με δάκρυα το πείσω
για να σε φέρει πάλι πίσω.
Αχ, να σε φέρει πάλι πίσω!

Στο μαγικό του τον καθρέφτη,
στη θάλασσα βράδυ που πέφτει,
ζητώ απ’ το ίδιο το φεγγάρι
να ‘ρθεις ξανά εδώ, μακάρι.
Να ‘ρθεις ξανά εδώ, μακάρι!

Στο κίτρινο, γλυκό του χρώμα
πως σ’ αγαπώ του λέω ακόμα
κι ίσως με δάκρυα το πείσω
για να σε φέρει πάλι πίσω.
Αχ, να σε φέρει πάλι πίσω!

Ποίηση, Άλφα Πι, 2017, 64 σελ.

Αποχωρισμός – Στέλλα Πετρίδου
ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ
Μ΄ ένα καράβι, μάνα μου,
τον κόσμο θ΄ αρμενίσω,
μα την Αιγνούσα, μάνα μου,
κι εσένα πώς θ΄ αφήσω;

Κύμα θα γίνω, γιόκα μου,
να βγαίνω στα νερά σου,
να τον γλυκαίνω, γιόκα μου,
τον πόνο στην καρδιά σου.

Και την Αιγνούσα, γιόκα μου,
μην κλαις και μη μαραίνεις.
Όπου κι αν πας κι όπου βρεθείς
γι΄ αυτήν θα ανασαίνεις.

Η θάλασσα είναι πληγή
και πώς να συνηθίσω;
Μάνα μου, κάνε προσευχή
γρήγορα να γυρίσω.

Ποίηση, Άλφα Πι, 2016, 36 σελ.

Προσφυγιά – Στέλλα Πετρίδου
ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ
Τα όνειρα καίγονται
και γίνονται εφιάλτες.
Ίσως γιατί ξεθύμαναν
οι στεναγμοί.
Μεταλλαγμένες παραισθήσεις
κι ανέμου ζάλη
σε καιρό
ολοκληρωτικής ισοπέδωσης.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Με χέρια γαντζωμένα όπου βρούνε
μουλιάζουν τα κορμιά στην παγωνιά
κι αλύπητα το κύμα τους χτυπά
ψυχή να παραδώσουν.
Ακούει κανείς;

Άγριος καιρός, δε λογαριάζει
και ουρλιαχτά ξυπνούν τη λύπη.
Πέρα στα βράχια παραλύει
κι ο τελευταίος στεναγμός.
Ακούει κανείς;

Μια μάνα μοναχή γυμνή παλεύει,
με πείσμα την ανάσα της κεντά.
Στην αγκαλιά της το παιδί λυγά,
στη φρίκη δε σαλεύει.
Ακούει κανείς;

Απόμεινε ο καημός της στα σκοτάδια
για τ’ άδικο της άμοιρης ζωής.
Χαράματα και άνοιξε η πληγή,
ευχή και οδυρμός.
Ακούει κανείς;

Παντού και πάντα φονικό τοπίο,
χειμώνας στην καρδιά φαρμακερός.
Το δάκρυ ρέει ποταμός
κι η γη χαροπαλεύει.
Ακούει κανείς;

Ποίηση, Άλφα Πι, 2016, 71 σελ.

Μίλα μου γι’ αγάπη – Στέλλα Πετρίδου
Ποίηση είναι το μεγαλείο της ψυχής,
αυτό που κρύβει ο καθένας μέσα του μικρό ή μεγάλο.
Δεν είναι επάγγελμα, μα τέχνη.
Δεν μετριέται με χρήμα.
Δεν μετριέται με δόξα.
Είναι η γύμνωση της ύπαρξής μας στην αλήθεια.
Είναι η στάμπα του ίδιου μας του εαυτού,
το χέρι που επιδέξια ζωγραφίζει το είναι μας.

ΧΑΡΤΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ
Όμορφα λόγια να φορώ
δεν έχω να σου τάξω,
ούτε και όμορφες μπογιές
με μυστικές μου συνταγές,
τον κόσμο σου ν’ αλλάξω.

Φτερά δεν έχω να πετώ
τα σύννεφα να φτάσω,
με μιαν απόχη σα βαστώ,
όλα τ’ αστέρια να τρυγώ,
για σένα να φυλάξω.

Μόνο μια χάρτινη καρδιά
κρατώ σα γονατίζω,
να σε προσέχει στα κρυφά,
στα βράδια σου τα σκοτεινά,
για σένα τη χαρίζω.

Ποίηση, Άλφα Πι, 2015, 79 σελ.

Πηγές: Biblionet, Άλφα Πι, Στέλλα Πετρίδου, Ελκυστής, Εκδόσεις Βακχικόν