Στέλλα Ραµοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Στέλλα Ραµοπούλου γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος του Τµήµατος Φυσικών Επιστηµών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστηµίου και του Προγράµµατος “Αειφόρος Ενεργειακός Σχεδιασµός Κτιρίων και Δοµηµένου Περιβάλλοντος” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Έχει πολυετή επαγγελµατική εµπειρία σε Τµήµατα Εµπορικά, Προµηθειών και Marketing καθώς και σε Χρηµατιστηριακά Προϊόντα. Στο παρόν εργάζεται στον κλάδο των Επαγγελµατικών Ακινήτων. Έχει λάβει διετή εκπαίδευση ως ηθοποιός θεάτρου Playback, έχει παρακολουθήσει µαθήµατα µουσικής και έχει ενταχθεί στην “αγκαλιά” του αργεντίνικου τάνγκο από τις αρχές της χιλιετίας. Με µητέρα ζωγράφο και στιχουργό, η οποία ήταν συνάµα δυναµική επιχειρηµατίας, και πατέρα που κατείχε µία ιδιαίτερη τέχνη στα χέρια, καρδιά ευπροσήγορη και άφθονα τρυφερά υποκοριστικά στο λεξιλόγιό του, αγάπησε από µικρή τα καλλιτεχνικά, τις θετικές επιστήµες και τον “πλούσιο” λόγο, ως µέσα έκφρασης και ερµηνείας του κόσµου. Κείµενά της δηµοσιεύτηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά στις αρχές του 2018, σε µία πολυθεµατική ιστοσελίδα, στην οποία φιλοξενείται ως αρθρογράφος. Το “Ώριµο Αβο-κάν’το” είναι το πρώτο της βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Ώριμο Αβο-κάν’το (2020), Εκδόσεις Πηγή

Ώριμο Αβο-κάν’το – Στέλλα Ραμοπούλου
Πώς γιατρεύεται ένας ατελέσφορος παιδικός έρωτας µε µια µακαρονάδα µε µπόλικο τυρί; Τι συνδέει έναν Πέρση ποιητή µε τη µοίρα µίας µπαλαρίνας; Ποιο αστέρι κατευθύνει σύγχρονους “µάγους” στο µικρό κουρείο ενός εκπατρισµένου Άραβα; Άραγε ξεγλιστρούν οι θαρραλέοι εραστές από τις κατάρες των µύθων; Μπορεί µια παιδική ζωγραφιά να ζωντανέψει και µια σονάτα για το φως του φεγγαριού να φωτίσει τον δρόµο για την αγάπη;

Η Ηρώ ανεβαίνει τα ανισοµεγέθη σκαλοπάτια προς τη µέση ηλικία, µε µία “ενάρετη” καρδιά και τη δική της ερµηνεία για το “σωστό”, όταν συναντάει αναπάντεχα τον Στέφανο, την πρώτη παιδική της και χωρίς ανταπόκριση αγάπη.

Μια σειρά από γεγονότα και συµπτώσεις που φλερτάρουν µε το µεταφυσικό, το συναίσθηµα αλλά και το χιούµορ, θα συνδέσουν τη ζωή της µε µια οµάδα ανθρώπων και όλοι µαζί θα ανηφορίσουν το µονοπάτι προς την ωρίµανση, απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις µία προς µία.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 126 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή