Στέλλα Ρωτού

Στέλλα Ρωτού

Ελληνες λογοτέχνες Κύπρος
Η Στέλλα Ρωτού γεννήθηκε και ζει στη Λευκωσία της Κύπρου.
Αγαπά τη θάλασσα, τα ταξίδια, τη φωτογραφία και το θέατρο. Ασχολείται κυρίως με την πεζογραφία και λιγότερο με την ποίηση. Το πρώτο της βιβλίο “Μέσ’ από τις θάλασσες” εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Γκοβόστη το 2018. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά σε Κύπρο και Ελλάδα. Συμμετείχε σε συλλογικές ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης.
Διηγήματα
Μεσ’ από τις θάλασσες (2018), Εκδόσεις Γκοβόστη
Μετέωρο ταξίδι (2020), Εκδόσεις Γκοβόστη

Μετέωρο ταξίδι – Στέλλα Ρωτού

Μετέωρο ταξίδι


Όπου το φωτεινό εναλλάσσεται ακατάπαυστα με το σκοτεινό και περισσότερο με το γκρίζο, κάτω από τη σκέπη του οποίου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να εκδιπλωθούν πτυχές του συνειδητού και του ασυνείδητου κόσμου της αφηγήτριας, αμέσως ή εμμέσως, μέσω των δράσεων και των συμπεριφορών των κεντρικών προσώπων των ιστοριών της. Φως και σκοτάδι, βίωμα και μυθοπλαστική εκδοχή ενός απολύτως συνυφασμένου με την απλή -όσο και πολυσύνθετη- καθημερινότητα των συνηθισμένων ανθρώπων που μας περιβάλλουν ή κρύβονται μέσα μας, αναζητώντας πεισματικά τρόπους να δηλώσουν την παρουσία τους, ενώ παράλληλα στην επιφάνεια της γραφής βυθίζονται ή υπερυψώνονται καθρέφτες αντανακλώντας σκηνές της σύγχρονης ατομικής ή συλλογικής, πραγματικής ή φαντασιακής, ζωής.

Διηγήματα, Εκδόσεις Γκοβόστη, 2020, 184 σελ.

Μεσ’ από τις θάλασσες – Στέλλα Ρωτού

Μεσ' από τις θάλασσες


Το όνειρο που έμεινε όνειρο είναι η απαρχή ενός καινούργιου στόχου…

Μέσα από 14 διηγήματα, με λόγο αυθεντικό και με προσωπικό στυλ, η συγγραφέας κατορθώνει να ακτινογραφήσει τη σύγχρονη εποχή αλλά και το βαθύ παρελθόν. Ο πόνος για την ιδιαίτερη πατρίδα, η προσφυγιά, οι τόποι της μνήμης, τα αναπάντεχα της ζωής, αλλά και ο έρωτας στοιχειοθετούν, ανάμεσα σε άλλα, τη θεματογραφία των διηγημάτων. Οι αφηγητές και οι ήρωες των ιστοριών αυτών ψηλαφούν τα τυφλά εκείνα σημεία που συνδέουν, συχνά ερήμην μας, την προσωπική με τη συλλογική ιστορία μας.

Διηγήματα, Εκδόσεις Γκοβόστη, 2018, 96 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Γκοβόστη