Σπούδασε Οικονομικά και Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δίδαξε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Άσκησε ενεργή δικηγορία. Έγραψε πολλά άρθρα και μελέτες. Κυριότερα : Το παλιό Εβραϊκό Νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης. Η ακίνητη περιουσία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και μέχρι το τέλος της δεκαετίας (1941-1949).
Τα χαμένα παιδιά της Θεσσαλονίκης (2017), University Studio Press
Τα χαμένα παιδιά της Θεσσαλονίκης (2022), Επίκεντρο
Τα χαμένα παιδιά της Θεσσαλονίκης – Στέλλα Σαλέμ
Παιδιά σχολικής ηλικίας
Στη μνήμη των εβραιόπουλων της Θεσσαλονίκης που το νήμα
της ζωής τους κόπηκε βάναυσα στα ναζιστικά στρατόπεδα
Μετά από οκτώ ετών έρευνα στο Ληξιαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη διασταύρωση των στοιχείων που αντλήσαμε με τα διάφορα αρχεία, καταφέραμε να βρούμε τα ονόματα των εβραιόπουλων που γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη κατά τα έτη 1925-1943.
Διαπιστώσαμε ότι περίπου 500 παιδιά σχολικής ηλικίας σώθηκαν, ενώ περισσότερα από 10.000 εκτοπίστηκαν κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής από τη Θεσσαλονίκη στο Άουσβιτς και θανατώθηκαν βάναυσα. Ο απολογισμός είναι τραγικότερος στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1937-1943, περίπου 100 σώθηκαν ενώ περισσότερα από 4.500 εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς και θανατώθηκαν.
Πρόλογος: Τώνη Μόλχο
Ιστορία, Επίκεντρο, 2022, 336 σελ.
Τα χαμένα παιδιά της Θεσσαλονίκης – Στέλλα Σαλέμ
Τα παιδιά που δεν έβαλαν το άστρο
Το βιβλίο αποτελεί την ενδελεχή έρευνα της συγγραφέως στα Αρχεία του Ληξιαρχείου Θεσσαλονίκης με σκοπό να βρει τα ονόματα των παιδιών που γεννήθηκαν στην πόλη και ξεκίνησαν για τα ναζιστικά στρατόπεδα, ταυτίζοντας τα ονόματα με πολλά αρχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα παιδιά, μόλις το τρένο έφτανε στο Άουσβιτς, στέλνονταν αμέσως στους θαλάμους αερίων με αποτέλεσμα να μην γραφτούν ποτέ στις καρτέλες εισόδου του Άουσβιτς, όπως όσοι στάλθηκαν σε καταναγκαστική εργασία. Τα ονόματά τους ξεχάστηκαν.
Στο βιβλίο καταγράφονται για πρώτη φορά τα ονόματα αυτών των παιδιών που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και των οποίων ο αφανισμός από τους Ναζί αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην Ιστορία της Θεσσαλονίκης, δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό της ως μαρτυρική πόλη.
Ιστορία, University Studio Press, 2017, 188 σελ.
Πηγές: Biblionet, Επίκεντρο, University Studio Press