Στέλλα Τζίβα

Στέλλα Τζίβα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Στέλλα Τζίβα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Απέκτησε Πτυχίο Πιάνου και συνέχισε τις ανώτερες σπουδές της αποκτώντας και το Δίπλωμα Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο δίπλα στη Σολίστ και Συγγραφέα Ανθούλα Παπαδοπούλου. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ωδικής και Αρμονίας. Παρακολούθησε μαθήματα Αντίστιξης και μελέτησε Μοντέρνο Πιάνο με τον Σολίστ Γιώργο Ψυχογιό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, όπως “Σύγκριση της Τονικής Μουσικής με τη Λογοτεχνία” από το Ελληνικό Ωδείο, “Μουσική Πληροφόρηση και Αναζήτηση της Μουσικής Πληροφορίας” από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Masterclasses Πιάνου κ.ά. Έχει γράψει τα βιβλία “Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο”, ένα εγχειρίδιο για τα παιδιά που θέλουν να μάθουν πιάνο, “15 Μουσικές Εικόνες Από Ένα Καλοκαίρι”, μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια και “15 Μουσικές Εικόνες Από Ένα Καλοκαίρι”, μικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο ή βιολί, όμποε, μαντολίνο, “Οι μελωδίες της ψυχής μας” μια συλλογή με γνωστά κάλαντα, αγαπημένα ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους και “Ο Λύκος και τα 100 μουσικά παιχνίδια” με 100 διασκεδαστικές μουσικές ασκήσεις πάνω στη θεωρία της μουσικής.
Υπήρξε συντάκτρια στα ηλεκτρονικά περιοδικά www.culturenow.gr και Ηχοδιάστασις magazine. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και στο ωδείο “Ορφέας”. Συνεργάζεται με το εκπαιδευτικό περιοδικό “Παράθυρο” γράφοντας τραγούδια για το ένθετο cd του περιοδικού. Είναι μέλος της ΕΥΕΔ. Έχει γράψει στίχους για τους συνθέτες Τατιάνα Ζωγράφου, Πηγή Λυκούδη, Κωστή Κριτσωτάκη και Πάρη Μάμμα. Είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Ίδρυμα Μιμηκοπούλου, ενώ συνεχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει για έναν καλύτερο κόσμο.
Παιδική λογοτεχνία-Μουσική-Παρτιτούρες
Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο (2013), Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus
15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι (2015), Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus
15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι (2016), Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus
Οι μελωδίες της ψυχής μας (2016), Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus
Ο λύκος και τα 100 Μουσικά Παιχνίδια (2017), Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus
Το φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει (2021), Αρμός

Το φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει – Στέλλα Τζίβα

Το φυλλαράκιΧριστουγεννιάτικη ιστορία
με θεατρική διασκευή
και παρτιτούρες


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα φύλλο, ένα Φυλλαράκι, που δεν ξεχώριζε από τα αδέρφια του που κρεμόταν από τα κλαδιά ενός μεγάλου γέρικου δέντρου. Ένα Φυλλαράκι που είχε μεγάλα σχέδια: ονειρευόταν πως μια μέρα θα ταξίδευε και θα γνώριζε ολόκληρο τον κόσμο!

Και η μέρα αυτή έφτασε!

Κι εκείνο, παρ’ όλους τους δισταγμούς και τους φόβους του, ρίχτηκε με λαχτάρα σ΄ αυτούς τους νέους κόσμους. Άραγε συνάντησε όσα ονειρεύτηκε;

Τί του χάρισε αυτό το ταξίδι, αυτή η νέα ζωή;

Εικονογράφηση: Κατερίνα Παϊσίου

Παιδική λογοτεχνία, Αρμός, 2021, 44 σελ.

Ο λύκος και τα 100 Μουσικά Παιχνίδια – Στέλλα Τζίβα

Ο λύκος


“Ο Λύκος και τα 100 Μουσικά Παιχνίδια” περιέχει 100 μουσικά παιχνίδια για τα παιδιά που μαθαίνουν μουσική και βρίσκονται στην πρώτη τάξη της θεωρίας. Μέσα από το παιχνίδι, τη χαρά,την καλαίσθητη εικονογράφηση του βιβλίου, οι μαθητές θα παίξουν, θα εξοικειωθούν και θα κατανοήσουν με ουσιαστικό τρόπο τα μουσικά σύμβολα.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Παϊσίου

Παιδική λογοτεχνία, Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus, 2017, 120 σελ.

Οι μελωδίες της ψυχής μας – Στέλλα Τζίβα

Οι μελωδίεςΓια πιάνο, αρμόνιο και φωνή


Στο βιβλίο θα βρείτε αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, Ελληνικά και Ξένα Τραγούδια καθώς και Εκκλησιαστικούς Ύμνους, για Πιάνο, Αρμόνιο και Φωνή.

Οι απλές και εύκολες παρτιτούρες που περιέχει το καθιστούν ιδανικό βιβλίο για τους μαθητές που επιθυμούν να παίξουν και να τραγουδήσουν γνωστές μελωδίες της εορταστικής αυτής περιόδου και φοιτούν στις προπαρασκευαστικές και προκαταρκτικές τάξεις του πιάνου και του αρμονίου.

Ένα ιδανικό δώρο τη γιορτινή αυτή περίοδο για τα παιδιά σας, τους μαθητές σας και τους μικρούς σας φίλους!

Παιδική λογοτεχνία/Παρτιτούρες, Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus, 2016, 44 σελ.

15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι – Στέλλα Τζίβα

15 μουσικέςΜικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο
ή βιολί, όμποε, μαντολίνο


Με όχημα το πιάνο και το φλάουτο, τη φαντασία, την αγάπη για τις όμορφες μελωδίες και τη νοσταλγία για ένα καλοκαίρι που πέρασε, η συγγραφέας Στέλλα Τζίβα συνέθεσε 15 μελωδίες για να περιγράψει μουσικά, καλοκαιρινές εικόνες από τη ζωή στο χωριό και τα συναισθήματα που αυτές δημιουργούν.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 15 μικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο ή βιολί, όμποε, μαντολίνο, σε τονικότητες μείζονες και ελάσσονες και συνοδεύεται από cd καθώς και από ένθετο με τις παρτιτούρες του φλάουτου ή βιολιού, όμποε, μαντολίνου. Εναλλακτικά, οι παρτιτούρες του πιάνου μπορούν να παιχτούν και χωρίς τη συνοδεία δεύτερου οργάνου.

Συνοδοιπόροι της συνθέτριας, Στέλλας Τζίβα, στη διήγηση των 15 εικόνων -αποτυπωμάτων που άφησε ένα καλοκαίρι-, με μουσικούς όρους, είναι η θαυμαστή εικονογράφηση της Κατερίνας Παϊσίου και η εξαιρετική ενορχήστρωση του καταξιωμένου συνθέτη Γιώργου Ψυχογιού.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσοι φοιτούν στην κατωτέρα σχολή του πιάνου, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να νιώσουν τη χαρά της μουσικής συντροφιάς.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Παϊσίου
Ενορχήστρωση: Γιώργος Ψυχογιός
Περιέχει CD

Παιδική λογοτεχνία/Παρτιτούρες, Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus, 2016, 36 σελ.

15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι – Στέλλα Τζίβα

15 μουσικέςΜικρές μελωδίες για πιάνο
με 5 νότες για 4 χέρια


Με όχημα 5 νότες, τη φαντασία, την αγάπη για τα παιδιά, τις όμορφες μελωδίες και τη νοσταλγία για ένα καλοκαίρι που πέρασε, η συγγραφέας Στέλλα Τζίβα συνέθεσε 15 μελωδίεςγια να περιγράψει μουσικά, καλοκαιρινές εικόνες από τη ζωή στο χωριό και τα συναισθήματα που αυτές δημιουργούν.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 15 μικρές μελωδίες για πιάνο, σε τονικότητες μείζονες και ελάσσονες, με έκταση 5 νότες για 4 χέρια,για τους μαθητές και τους δασκάλους ή τους συνοδούς τους. Ωστόσο,οι μελωδίες είναι αυτόνομες καιμπορούν να παιχτούνχωρίς τη συνοδεία.

Συνοδοιπόροι της συνθέτριας, Στέλλας Τζίβα, στη διήγηση των 15 εικόνων -αποτυπωμάτων που άφησε ένα καλοκαίρι-, με μουσικούς όρους, είναι η εξαιρετική εικονογράφηση της Κατερίνας Παϊσίου και οι συνοδείες του καταξιωμένου συνθέτη, Γιώργου Ψυχογιού.

Το βιβλίο “15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι: Μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια”, απευθύνεται σε όλους όσοι φοιτούν στην προκαταρκτική σχολή του πιάνου, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να νιώσουν τη χαρά της μουσικής συντροφιάς.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Παϊσίου
Συνοδείες: Γιώργος Ψυχογιός

Παιδική λογοτεχνία/Παρτιτούρες, Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus, 2015, 40 σελ.

Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο – Στέλλα Τζίβα

Ο Λύκος


Στο βιβλίο περιέχονται γνωστές κι αγαπημένες μελωδίες ελληνικές και ξένες όπως: Φεγγαράκι μου λαμπρό, Κάτω στο γιαλό, Γύρω-γύρω όλοι, Ανέβηκα στην πιπεριά, Μια ωραία πεταλούδα, Τραγούδια γενεθλίων, Δεν περνάς κυρά-Μαρία, Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ, Που ‘ν’ το το δακτυλίδι, Τι χαρά, Αχ! Κουνελάκι, YankeeDoodle, SurlePontdAvignon, Alouette, LittleBo-Peep, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, γνωστές μελωδίες των Mozart, Haydn, Beethoven, Rossini, Bach καθώς και πρωτότυπες απλές μελωδίες της συγγραφέως όπου οι νέοι μουσικοί μπορούν, σύμφωνα με τον ρυθμό και τις αξίες κάθε μελωδίας, να γράψουν τους δικούς τους στίχους κατανοώντας και εμπειρικά την άρρηκτη σχέση του λόγου με τον ρυθμό.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται εργασίες και μουσικά παιχνίδια που συμβάλουν με διασκεδαστικό κι άμεσο τρόπο στην κατανόηση και αφομοίωση των μουσικών συμβόλων της κάθε ενότητας όπως επίσης και συνοδευτικά μέρη (pianoduetta) για τον μαθητή και τον δάσκαλο με σκοπό να καλλιεργήσουν οι μικροί μουσικοί τη μουσικότητα, την αίσθηση του σταθερού tempo και τη χαρά της μουσικής σύμπραξης.

Ο λόγος του βιβλίου, γραμμένος σε στίχους με ομοιοκαταληξία, η εξαίρετη εικονογράφηση του καθώς και ο τρόπος που παρουσιάζεται η διδακτέα ύλη, κάνουν το μάθημα του πιάνου πραγματικά απολαυστικό και ενδιαφέρον για τα παιδιά. Μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, τα χρώματα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, η μάθηση γίνεται εύκολη υπόθεση και επιτυγχάνεται με γοργό ρυθμό γεμίζοντας ενθουσιασμό και χαρά τους μικρούς μαθητές.

Τελειώνοντας την ύλη του βιβλίου ο μαθητής θα γνωρίζει τις βασικές έννοιες της τεχνικής του πιάνου όπως: τις αξίες, τους ρυθμούς 2/4, 3/4, 4/4, τα κλειδιά Σολ και Φα, τις νότες από το μεσαίο ΝΤΟ ως το ΣΟΛ της δεύτερης γραμμής για το κλειδί ΣΟΛ και τις νότες από το μεσαίο ΝΤΟ ως το ΦΑ της τέταρτης γραμμής για το κλειδί ΦΑ, τις νότες στις γραμμές και στα διαστήματα, το legato, το staccato, το ελλιπές μέτρο, την κορώνα, τον τονισμό, τις αλλοιώσεις, τις παύσεις, την επανάληψη, τα αρμονικά διαστήματα κτλ.

Το βιβλίο παρουσιάζει ένα μουσικό παραμύθι με ήρωες τα ζώα, τα οποία αποφασίζουν να μάθουν μουσική και συμφωνούν να δημιουργήσουν από κοινού, μια ορχήστρα, ούτως ώστε να παίζουν όλα μαζί, να τραγουδάνε, να χορεύουνε και να διασκεδάζουνε παρέα.

Παράλληλα με τις μουσικές γνώσεις που παρέχει στους μικρούς μαθητές, τους επικοινωνεί την ιδέα της εκμάθησης, της διασκέδασης και της δημιουργίας, μέσα από την συνεργασία και πως μπορούν όλοι μαζί, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του, να δημιουργήσουν κάτι πολύ σπουδαίο και σημαντικό, -όπως μια ορχήστρα-.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου, θα διατεθούν από τη συγγραφέα για την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Παϊσίου

Παιδική λογοτεχνία/Παρτιτούρες, Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus, 2013, 82 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αρμός, Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus

Please wait...