Στεφανί Ιακώβου

Ελληνες λογοτέχνες Κύπριοι λογοτέχνες
Η Στεφανί Ιακώβου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Κύπρο.
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Αργότερα σπούδασε στο Πανεπιστήµιο του Μάντσεστερ, όπου και πήρε το µεταπτυχιακό της δίπλωµα στις Ψηφιακές Τεχνολογίες, Επικοινωνία κι Εκπαίδευση. Σήµερα ζει κι εργάζεται στην Πάφο.
Το βιβλίο «Ηµίφως ΙΙΙ: Πλανεύτρα Πολιτεία», αποτελεί το τρίτο µέρος της τριλογίας «Ηµίφως». Βιβλίο πρώτο: «Ηµίφως: Το κάστρο του Τύµβρη» (Εκδόσεις Πηγή, 2017), βιβλίο δεύτερο: «Ηµίφως ΙΙ: Στην Άλλη Πλευρά» (Εκδόσεις Πηγή, 2019).
Το βιβλίο «Ηµίφως: Το κάστρο του Τύµβρη» έχει µεταφραστεί στα αγγλικά και κυκλοφορεί στο εξωτερικό από τις εκδόσεις OnTime Books.
Μυθιστορήματα
Ημίφως Ι: Το κάστρο του Τύμβρη (2017), Εκδόσεις Πηγή
Ημίφως ΙΙ: Στην Άλλη Πλευρά (2019), Εκδόσεις Πηγή
Ημίφως ΙΙΙ: Πλανεύτρα πολιτεία (2021), Εκδόσεις Πηγή

Ημίφως III – Στεφανί Ιακώβου

Ημίφως IIIΠλανεύτρα πολιτεία
Βιβλίο 3


«Τα κατάλαβα όλα, επιτέλους, τα κατάλαβα όλα! Τόσο καιρό δεν ήξερα, δεν συνειδητοποιούσα τίποτα! Νόµιζα ότι έβλεπα, αλλά ήµουν τυφλός. Νόµιζα ότι άκουγα, αλλά ήµουν κουφός! Νόµιζα ότι ήξερα, αλλά ήµουν ανόητος, τόσο απελπιστικά ανόητος…»

Η συντροφιά του κάστρου βρίσκεται πολύ µακριά από αυτό, σε ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι, το οποίο αποδεικνύεται αδιέξοδο, χιµαιρικό – ή µήπως όχι;

Η Ρωξάνη και οι φίλοι της έρχονται αδιάκοπα πρόσωπο µε πρόσωπο µε νέους κινδύνους, νέες προκλήσεις, νέα διλήµµατα, βρίσκονται διαρκώς αντιµέτωποι µε τον ίδιο τους τον εαυτό, την ίδια στιγµή που το παρελθόν τους καραδοκεί, έτοιµο να επαναληφθεί και να καταστρέψει το µέλλον.

Στο τελευταίο βιβλίο της τριλογίας Ηµίφως, η ιστορία φτάνει στο δραµατικό της τέλος· η δράση καταιγιστική, συναρπαστική, σοκάρει και γοητεύει· µέχρι την κορύφωση· µέχρι να ολοκληρωθεί η µελωδία· µέχρι να αντηχήσουν, απαλά, οι τελευταίες νότες.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 642 σελ.

Ημίφως ΙΙ – Στεφανί Ιακώβου

Στην Άλλη Πλευρά
Βιβλίο 2


«Νομίζεις ότι δεν πόνεσα; Πιστεύεις ότι δεν υποφέρω; Οι τύψεις με τυραννούν ανηλεώς, μέρα και νύχτα… ο ύπνος αρνείται να μου σφαλίσει τα μάτια, κι όταν το κάνει, ποτέ δεν μου χαρίζει έστω και μια στιγμή την ανακούφιση της λήθης… κλείνω τα μάτια μου και τη βλέπω, τ’ ανοίγω, και είναι πάλι εκεί! Νεκρή, και καταματωμένη, με τα βλέφαρά της κλειστά… και ύστερα, να σου την, εμφανίζεται μπροστά μου, ζωντανή, κι όμως πάλι νεκρή, τα χέρια μου γλιστράνε μέσα της, το κορμί της δεν είναι παρά αχνός και αέρας…»
Μέσα στους κρύους τοίχους του κάστρου του Τύμβρη, μια κατάρα περιμένει να λυθεί, με την εκπλήρωση μιας προφητείας αποτελούμενης από τέσσερις λέξεις.
Οι τέσσερις αυτές λέξεις που σκιάζουν για αιώνες τους ενοίκους του, που στοιχειώνουν τον ιδιοκτήτη του, πλέον βαραίνουν αβάσταχτα και τη Ρωξάνη, η οποία, εγκλωβισμένη πια στο Ημίφως προσπαθεί να συμβιβαστεί με τη νέα, σκληρή πραγματικότητα.
Τρεις άνθρωποι-κλειδιά έρχονται στο προσκήνιο, ο καθένας με τον τρόπο του, με απαντήσεις ή περισσότερα μυστήρια που πρέπει να λυθούν, και η συντροφιά του κάστρου ρίχνεται σε καινούριες περιπέτειες, σε ένα ριψοκίνδυνο, χιμαιρικό ταξίδι, το οποίο όμως δεν δείχνει να έχει αίσιο τέλος…
Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Ημίφως» ακολουθεί το ρυθμό της μελωδίας που το δημιούργησε· κόβει την ανάσα, συγκινεί, προβληματίζει και μαγεύει· φέρνει τους χαρακτήρες του στα όρια, και τους αναγνώστες του σε μια αλλόκοτη, μουσική μέθη.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 582 σελ.

Ημίφως Ι – Στεφανί Ιακώβου

Το Κάστρο του Τύμβρη
Βιβλίο 1


«Είχες δίκιο για μένα Ρωξάνη, είχες δίκιο από την αρχή! Είμαι ένα τέρας, ένα σιχαμερό, ποταπό, άθλιο τέρας! Δεν έχεις άδικο που με μισείς… είμαι καταραμένος, Ρωξάνη, είμαι καταραμένος, κι εγώ, και όλοι οι υπόλοιποι δυστυχείς που παρέσυρα μαζί μου…»
Κανείς δεν τολμάει να πλησιάσει το παλιό, εγκαταλελειμμένο κάστρο που δεσπόζει στο λόφο του Τύμβρη. Όλοι πιστεύουν πως είναι στοιχειωμένο.
Η δεκαεξάχρονη Ρωξάνη δεν πιστεύει στα φαντάσματα, και το να μπει στο κάστρο είναι απλά μια πρόκληση. Αυτό, όμως, που ανακαλύπτει στο εσωτερικό του, κλονίζει όλα όσα ήξερε· η αλήθεια τη φοβίζει, αλλά ταυτόχρονα τη γοητεύει· τη βάζει σε κίνδυνο, μα την ίδια στιγμή τη μαγεύει· και ταυτόχρονα τη γεμίζει με περιέργεια. Τυραννική κι ακατασίγαστη περιέργεια, σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορεί να σταματήσει να επιστρέφει, ξανά και ξανά, μέχρι να ανακαλύψει όλα τα μυστικά του.
Δρασκελίζοντας το κατώφλι του παλιού αρχοντικού, ξεκινά η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της. Ερωτεύεται, πληγώνεται, κάνει αλλόκοσμες παρέες… Δοκιμάζει τις αντοχές της ψυχής της, συνειδητοποιεί τη δύναμη της συγχώρεσης και το κυριότερο, ανακαλύπτει ότι η ίδια η ζωή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κάστρο, τον μυστήριο ιδιοκτήτη του και τα φαντάσματά του.
Όταν στο τέλος, άθελά της, κινδυνεύει να προδώσει τα μυστικά του, οι συνέπειες για εκείνους, αλλά περισσότερο για την ίδια, είναι ολέθριες…
Το κάστρο του Τύμβρη είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Ημίφως»· μια δυναμική μπαλάντα που δεν γράφτηκε με μουσική και στίχους, αλλά με πεζό κείμενο και λέξεις.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 504 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή