Στέργιος Παπαπέτρου

Στέργιος Παπαπέτρου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Στέργιος Παπαπέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994.
Από μικρή ηλικία εκδήλωσε μεγάλη αγάπη για τα γράμματα. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σήμερα απασχολείται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η “Σχέση στο Περίπου”, που είναι το πρώτο του βιβλίο, αποτελεί την παρθενική του απόπειρα να εισχωρήσει στον κόσμο της λογοτεχνίας και των εκδόσεων. Βρίσκεται σε σχέση, η οποία ευτυχώς δεν είναι “στο περίπου”, και συμβουλεύει τους αναγνώστες να πάψουν να αγαπούν την επιφάνεια και να αρχίσουν να αγαπούν την ψυχή.

Σχέση στο περίπου – Στέργιος Παπαπέτρου

Αυτοτελείς ιστορίες


Έξι διαφορετικοί άνθρωποι, έξι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Άνθρωποι που διαχειρίζονται την αγάπη με τον δικό τους τρόπο. Άλλοτε κάνουν τις σωστές επιλογές και άλλοτε φέρνουν την καταστροφή στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Η Μαρία, μια όμορφη μα μελαγχολική γυναίκα, σκοντάφτει κυριολεκτικά πάνω στον έρωτα. Και το όνομα αυτού: Σωτήρης, ένας ηδονικός άντρας που απολαμβάνει την απρόσωπη γυναικεία παρουσία κάθε μέρα της κατά βάθος μοναχικής ζωής του. Χάρη στη Μαρία, ένα συναίσθημα που ήταν κρυμμένο βαθιά μέσα του αναδύεται στην επιφάνεια.

Ο Ιάκωβος, ένας ευαίσθητος γκέι νεαρός χωρίς ιδιαίτερη αυτοεκτίμηση, μετά από μια σειρά από αποτυχημένες γνωριμίες, βρίσκει την ειλικρινή αποδοχή και την τρυφερότητα στην καλύτερή του φίλη, την Ειρήνη. Ίσως τελικά η αληθινή φιλία είναι πιο σημαντικό πράγμα από τον έρωτα.

Η Ειρήνη είναι ένα αντιδραστικό και ονειροπόλο κορίτσι που πολλές φορές ξεφεύγει από τα όρια του ηθικού. Όταν γνωρίσει τον Σωτήρη, δεν θα διστάσει να τον αποπλανήσει και να του διαλύσει ολοκληρωτικά τη σχέση με τη Μαρία.

Τέλος, η Ευτυχία και ο Κυριάκος έχουν ξεχάσει την αγάπη που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις του γάμου τους, με αποτέλεσμα η Ευτυχία να λυγίσει. Και ενώ οι διαδικασίες του διαζυγίου προχωρούν, το ζευγάρι συνειδητοποιεί ότι υπάρχει αληθινή αγάπη μεταξύ τους και επανασυνδέεται.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2019

Διηγήματα
Σχέση στο περίπου (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή