Στυλιανός Κιλημάντζος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Στυλιανός Κιλημάντζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.
Έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στη μετάφραση από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, τη μετάφραση και τη διερμηνεία. Έργα του είναι “Το Χρονικό της Παγωμένης Ηπείρου”, “Για τον Θρόνο της Θερίνια” και “Το Διαμάντι των Θέων”.
Έχει το blog: Στυλιανός Κιλημάντζος.
Μυθιστορήματα
Το χρονικό της Παγωμένης Ηπείρου (2009), Τόπος
Για τον θρόνο της Θερίνια (2011), Andy’s Publishers
Το διαμάντι των θεών (2013), Andy’s Publishers
Μέμνων & Θέμις (2015), Αυτοέκδοση

Μέμνων & Θέμις – Στυλιανός Κιλημάντζος
Σε ένα μέλλον όπου έχει επικρατήσει ο δωδεκαθεϊσμός, η ανθρωπότητα ταλανίζεται από τον ιό της Αράς που στερεί από τους παθόντες τη δυνατότητα να δουν χρώματα. Για να καταπολεμήσουν την κατάθλιψή τους, καταφεύγουν στο πιο ισχυρό ναρκωτικό της εποχής, τον κυκεώνα. Η μαφία που εμπορεύεται τον κυκεώνα είναι πανίσχυρη και υπεράνω οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μια δολοφονία όμως θα δώσει την ευκαιρία στην αστυνομικό Θέμιδα να μπει στα άδυτα του εγκληματικού κυκλώματος. Ένας μπράβος, ο Μέμνων, θα ερευνήσει και εκείνος την υπόθεση για δικούς του λόγους. Ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές και μεθόδους, θα φτάσουν και οι δύο σε μια συνταρακτική αποκάλυψη, η οποία θα ανατρέψει όλα όσα γνώριζαν.

Μυθιστόρημα, Αυτοέκδοση, 2015, 548 σελ.

Το διαμάντι των θεών – Στυλιανός Κιλημάντζος
Ο πόλεμος ανάμεσα στους Σαλούβιαρ και τους Ούρμπιλαχ μαίνεται ασταμάτητα για αιώνες. Οι Σαλούβιαρ θέλουν πίσω την παλιά τους πρωτεύουσα, τη Ραμίνα και όλα τα εδάφη που έχασαν από τους πολεμοχαρείς Ούρμπιλαχ. Ο στρατηγός Μπέριντεμ Ιμπανόγιο φυλάει τα σύνορα για λογαριασμό των Σαλούβιαρ και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών του. Στην πεδιάδα της Ζιλμάτα, κάτω από την οροσειρά Φουγέτ, θα ανακαλύψει ένα μυστικό υπόγειο κόσμο γεμάτο θαύματα και μαγεία. Εκεί οι Ιβίρφιντ, ο λαός της φύσης, θα τον αντιμετωπίσουν με καχυποψία, εκτός από την πανέμορφη Παφύλια. Εκείνη θα τον βοηθήσει στις περιπέτειές του που θα τον οδηγήσουν στην απόκτηση του διαμαντιού των θεών. Ενός πανάρχαιου και πανίσχυρου μαγικού αντικειμένου που θα του δώσει τη δύναμη που χρειάζεται, για να αφανίσει τις ορδές των Ούρμπιλαχ. Όμως όσο χρησιμοποιεί το διαμάντι, αυτό του κατατρώει σιγά-σιγά τα σωθικά και με τα τεχνάσματά του, παίρνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τον έλεγχο. Καθώς η μάχη ανάμεσα στους δύο λαούς κλιμακώνεται, ο Μπέριντεμ θα δώσει την υπέρτατη προσωπική του μάχη. Αυτή για την ψυχή του.

Μυθιστόρημα, Andy’s Publishers, 2013, 531 σελ.

Για τον θρόνο της Θερίνια – Στυλιανός Κιλημάντζος
Το βασίλειο της Θερίνια σπαράσσεται από τις επιδρομές των πειρατών. Οι κάτοικοι των νησιών σφαγιάζονται και βλέπουν τις περιουσίες τους να αρπάζονται ή να καίγονται. Ο βασιλιάς Νέγουεν ασφαλής στην ηπειρωτική Τύοναν αδιαφορεί. Ο αδερφός του πρίγκιπας Αθίριλ όμως θα τον πείσει να ενεργήσει για την σωτηρία των παραθαλάσσιων περιοχών. Έτσι ο νεαρός Αθίριλ χωρίς πείρα από μάχες και με το σπαθί του άβαφο ακόμα από αίμα εχθρικό, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία με αβέβαιη έκβαση, όπου θα συναντήσει αμέτρητους κινδύνους και θα γνωρίσει τον ίδιο του τον εαυτό. Κατά την απουσία του όμως οι εξελίξεις στο βασίλειο είναι εξίσου ανησυχητικές. Μια ομάδα αντιφρονούντων πρός τον βασιλιά Νέγουεν, βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη στην επαρχιακή πόλη Πάρνια. Όλα τα βλέμματα στρέφονται πρός το παλάτι αλλά λίγοι είναι εκείνοι που τολμούν να εκφράσουν δυνατά τις υποψίες τους. Οι φίλοι και συγγενείς των θυμάτων, άνθρωποι ισχυροί και ευγενικής καταγωγής, συνωμοτούν για την εκθρόνιση του βασιλιά και την εκδίκηση για τον χαμό των ανθρώπων τους. Οι άνεμοι του εμφυλίου φυσούν δυνατά στην Θερίνια και ίσως η προσπάθεια του πρίγκιπα Αθίριλ, αποδειχτεί μάταια.

Μυθιστόρημα, Andy’s Publishers, 2011, 493 σελ.

Το χρονικό της Παγωμένης Ηπείρου – Στυλιανός Κιλημάντζος
Όταν ο βασιλιάς της Μερσίκα σκοτώνεται στην τελευταία μάχη ενάντια στη μάγισσα Σαντίνα, η γη της Γιούραλ βρίσκεται ολοκληρωτικά υποταγμένη στην κυριαρχία του σκότους. Ο γιος του, ο πρίγκιπας Γκίλμπερτ, ακολουθεί τις τελευταίες εντολές του βασιλιά και ξεκινά ένα απέλπιδο ταξίδι για την αναζήτηση βοήθειας στην Παγωμένη Ήπειρο του βορρά. Μέσα από ανελέητες μάχες, αναπάντεχους κινδύνους και ατελείωτες προκλήσεις, ο Γκίλμπερτ θα ανακαλύψει συμμάχους σε ανέλπιστα σημεία αλλά και ικανούς εχθρούς, έτοιμους να εκμεταλλευτούν το παραμικρό του λάθος. Δυο πανίσχυροι στρατοί συγκεντρώνονται στην παγωμένη Όλντιβα, και το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τα ξίφη των τελευταίων επαναστατών. Μια περιπέτεια φαντασίας εκτυλίσσεται σε ένα συναρπαστικό κόσμο.

Μυθιστόρημα, Κήπος, 2009, 240 σελ.

Πηγές: Biblionet, Andy’s Publishers, Τόπος