Στυλιανός Παπαδάς

Στυλιανός Παπαδάς

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Στυλιανός Παπαδάς γεννήθηκε το 1996 στη Λαμία, του νομού Φθιώτιδας, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα.
Σπούδασε τη νοσηλευτική στην ίδια πόλη. Από μικρός λάτρευε τις ταινίες, τις σειρές και τα μυθιστορήματα φαντασίας, έφτιαχνε τα δικά του σενάρια για όσα έβλεπε και διάβαζε και με τον καιρό αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή ώστε μέσω του γραψίματος να δημιουργήσει τους δικούς του φανταστικούς χαρακτήρες και κόσμους και να τους μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Πάντα ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου του το περνάει σκεπτόμενος καινούργιες ιδέες που θα τον βοηθήσουν στην σύνταξη ενός νέου διηγήματος ή βιβλίου.
Νουβέλες
Το σιδερένιο κιβώτιο (2020), Συμπαντικές Διαδρομές
Zalien (2021), Συμπαντικές Διαδρομές

Zalien – Στυλιανός Παπαδάς

Zalien


Η μικρή Τζένη σηκώθηκε αθόρυβα από το στρώμα της και περπατώντας στις μύτες των ποδιών, βγήκε ξανά έξω από τη σκηνή. Ήταν νύχτα και είχε αρκετή δροσιά για να κυκλοφορείς μόνο με τις πιτζάμες αλλά δεν την ένοιαζε. Ήθελε να δει ξανά την τεράστια πυραμίδα που αναδύονταν μέσα από μία λακκούβα άμμου, αυτήν που είχε ανακαλύψει η μητέρα της μαζί με μερικούς άλλους αμερικάνους αρχαιολόγους. Την προσοχή της τράβηξαν μερικά γαλαζοπράσινα φώτα που εμφανίστηκαν ξαφνικά στον νυχτερινό ουρανό, πίσω από μερικά σύννεφα και πάνω από την τεράστια ανακάλυψη. «Τζένη» είπε ο πατέρας της καθώς βγήκε από τη σκηνή με το όπλο του. «Τι κάνεις έξω τέτοια ώρα; Πήγαινε γρήγορα στο κρεβάτι σου αλλιώς θα κρυώσεις». «Μπαμπά, μπαμπά κοίτα, υπάρχουν κάτι περίεργα φώτα στον ουρανό» έκανε δείχνοντας του ψηλά.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2021, 128 σελ.

Το σιδερένιο κιβώτιο – Στυλιανός Παπαδάς

Το σιδερένιο κιβώτιο


Μια Cyberpunk δυστοπiα
Ένας άντρας βγήκε από ένα μεγάλο κτήριο κρατώντας ένα μεταλλικό κιβώτιο. Κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του. Έκατσε στη θέση του οδηγού και άφησε το κιβώτιο πάνω στη θέση του συνοδηγού.
Έπειτα, έβαλε μπροστά τη μηχανή.
Καθώς οδηγούσε, άνοιξε το κομπιούτερ τού αυτοκινήτου και έβαλε την τοποθεσία που του είχαν δώσει στον χάρτη. Μετά, έβγαλε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο και τράβηξε μια γερή ρουφηξιά. Μόλις εξαφανίστηκε όλος ο καπνός από το οπτικό του πεδίο, είδε στον καθρέφτη του ότι ένα άλλο μαύρο αμάξι τον ακολουθούσε. Επιτάχυνε αυτός, επιτάχυνε και ο άλλος. Έβγαλε για μια στιγμή το κεφάλι του έξω μήπως καταφέρει να δει ποιος ήταν ο άλλος οδηγός. Τότε, μέσα από τα φτερά του άλλου οχήματος, εμφανίστηκαν δύο πολυβόλα και άρχισαν να πυροβολούν. Έβαλε μέσα το κεφάλι του και κοίταξε το κιβώτιο δίπλα του.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2020, 124 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές