Τάκης Πέτρου

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό του Νομού Έβρου.
Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στη Νέα Πέραμο Αττικής όπου και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Τον τελευταίο καιρό ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Είναι παντρεμένος κι έχει μία κόρη, χάρη στην οποία άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή.
Μυθιστορήματα
Φόνος εκ προμελέτης… με ελαφρυντικά; – Α’ Τόμος (2021), Ownbook
Φόνος εκ προμελέτης… με ελαφρυντικά; – Β’ Τόμος (2021), Ownbook

Φόνος εκ προμελέτης… με ελαφρυντικά; – Τάκης Πέτρου

Φόνος εκ προμελέτηςΒ’ Τόμος


Οι προθέσεις μου για τους λόγους που έγραψα αυτό το βιβλίο, δεν είναι να ξευτιλίσω κανέναν. Θέλω όμως να «σκοτώσω» όποιον έπαιξε με την ζωή μου, παράλληλα αυτούς που είναι σωστοί, απέναντι στους συνανθρώπους τους, θέλω να τους στηρίξω να πατήσουν γερά στα πόδια τους. Αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμός, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Μόνο έτσι θα πέσει η μάσκα. Τι από αυτά μπορείτε να ισχυριστείτε ότι έχετε; Πόσο σας ενδιαφέρει να είστε σωστοί απέναντι στους άλλους ανθρώπους; Πρέπει να είμαστε συνεπείς στις αρχές μας. Από τις αρχές μας πηγάζει η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός. Ακολουθεί η αξιοπρέπεια που έχουμε σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους και όλα αυτά καθορίζουν την τιμή μας. Σημασία έχουν οι αρχές που υιοθετούμε. Είναι αυτές που σε τελική ανάλυση μας ορίζουν.

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2021, 430 σελ.

Φόνος εκ προμελέτης… με ελαφρυντικά; – Τάκης Πέτρου

Φόνος εκ προμελέτηςΑ’ Τόμος


Μια αληθινή ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να μου δείξει κάποιος έναν ομοφυλόφιλο ο οποίος κάτω από τις παραινέσεις κάποιου ψυχολόγου ή της εκκλησίας να γιατρεύτηκε και να άλλαξε φύλο. ΌΧΙ! Είμαι σίγουρος ότι έτσι γεννήθηκαν και έτσι θα πεθάνουν. Ο Αριστοτέλης είπε ότι το «εγώ» του κάθε ανθρώπου κτίζεται από τα υλικά του άλλου. Δηλαδή η αυτοπεποίθηση αποκτιέται επειδή βλέπεις πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Οι άλλοι σε οδηγούν να ανακαλύψεις την αξία σου με τη συμπεριφορά τους. Η πιο δύσκολη περίπτωση σε ένα στρίψιμο είναι να σταθεί το νόμισμα όρθιο. Σε αυτή τη θέση, και την πιο δύσκολη, μπορείς να βλέπεις παντού, προς όλες τις μεριές, και τις καλές και τις κακές. Σε αυτή τη θέση βρίσκονται οι άνθρωποι που είχαν σοφούς δασκάλους, που τους σήκωσαν και τους στήριξαν πνευματικά. Δεν μπορείς από μόνος σου. Όμως, από αυτή τη θέση μπορείς να δεις τα πάντα. Και τα καλά και τα κακά οπότε αποκτάς και ένα ευρείας αντίληψης μυαλό, καθαρό και ξάστερο. (Άποψη ενός εφήβου) Όμως υπάρχει και η εκδοχή να γεννιόμαστε όρθιοι. Και κάποια στιγμή, ανάλογα με τις ανωμαλίες του «εδάφους» γέρνουμε προς τη μία ή την άλλη μεριά. Και πέφτουμε αν δεν έχουμε καλή «ισορροπία», οπότε χρειαζόμαστε κάποιον για να μας σηκώσει. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι είμαστε πεσμένοι κάτω και πρέπει να είμαστε αγαπητοί και τυχεροί για να βρεθεί κάποιος από τους ελάχιστους όρθιους που θα αξιολογήσει ότι αξίζει το κόπο να μας βοηθήσει να σηκωθούμε. (Εκτιμώ ότι ίσως όρθιοι θα είναι οι ενάρετοι από τους δάσκαλούς μας).

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2021, 396 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ownbook