Money

Τάκης Σιδερίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Τάκης Σιδερίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη και από το 2009 ζει στην Αθήνα.
Θεωρείται από δύο-τρία άτομα ο ιδρυτής και μοναδικός εκπρόσωπος του ποντιακού νουάρ, προσδιορισμός που ο ίδιος δεν διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει. Έχει γράψει μικρές αγγελίες, λίστες για ψώνια, οδηγίες λειτουργίας τουρμπίνας, συνταγές μαγειρικής, αφιερώσεις, λεζάντες, κασέτες με τραγούδια, μαθηματικές εξισώσεις, νότες, σχολικές εκθέσεις, σημειώσεις οργανογνωσίας, συνθήματα σε τοίχους καθώς και το μυθιστόρημα Money (Forgery Publications, 2011), το οποίο εκδόθηκε με την υλική και συναισθηματική στήριξη φίλων και γονιών όπως και το Soap Opera. Έχει την όμορφη ιστοσελίδα: Takis Sideridis – Writer, Cartoonist.
Μυθιστορήματα
Money (2011), Forgery Publications
Soap Opera (2014), Futura
Money (2021), Forgery Publications

Διηγήματα
Μερικές ιστορίες με ζώα (2021), Forgery Publications

Money – Τάκης Σιδερίδης

Money


Ένας φέρελπις νεαρός που κερδίζει εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ στο τηλεπαιχνίδι Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης που είναι χρεωμένος σε έναν πρώην παλαιστή και νυν ιδιοκτήτη λέσχης παράνομης χαρτοπαιξίας. Ένας μπάτσος που διακινεί κοκαΐνη με συνεργάτη έναν πρώην ΟΥΚά. Ένα βαποράκι από τον Εύοσμο που χάνει μια σεβαστή ποσότητα κόκας. Ένας Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής που ζητάει το μερτικό του. Μια γυναίκα που χάνει τον ετεροθαλή αδερφό της. Μια αιματηρή ληστεία. Παλιά και καινούρια χρέη που πρέπει να σβηστούν. Το Money είναι το κυνήγι μιας μαύρης βαλίτσας που περιέχει εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ. Είναι ένας κύκλος που καθώς διαγράφεται χύνεται αρκετό αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας.

Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2011

Μυθιστόρημα, Forgery Publications, 2021, 144 σελ.

Μερικές ιστορίες με ζώα – Τάκης Σιδερίδης

Μερικές


Μια ενδεχομένως δαιμονισμένη γάτα και μια παράξενη δολοφονία, ένας βόας που νικάει τους φόβους, δύο ιγκουάνα χρήσιμα για την ανάπτυξη εμμονών, ένας πολυλογάς αλλά θεραπευτικός παπαγάλος, ένα παραισθητικό κουνέλι που διορθώνει τις άβολες καταστάσεις, ένας φοίνικας μπλεγμένος σε ένα μυστήριο κρυπτογραφίας, καθώς και άλλα συμπαθή πραγματικά ή φανταστικά πλάσματα περιπλέκονται στις ζωές μερικών δίποδων ομιλούντων ζώων, γνωστών ως ανθρώπων.

Εικονογράφηση: Σοφία Ροζάκη

Διηγήματα, Forgery Publications, 2021, 120 σελ.

Soap Opera – Τάκης Σιδερίδης

Soap


Τα παράλογα και τα περίεργα γεγονότα είναι λιγότερο έντονα απ’ όσο περιμένουμε, και πιο σπάνιο απ’ όσο φοβόμαστε. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει στο SOAP OPERA. Μια ιστορία που αναμιγνύει τις θεωρίες συνομωσίας, την jazz, την ίντριγκα, το αλκοόλ, τα αιλουροειδή, τις πολεμικές τέχνες, τις εγκεφαλικές κυμάνσεις, τον καπνό, την electronica, την κριτική της πολιτικής οικονομίας, τις δερματοπάθειες, τον πόθο, το πάθος, την εκδίκηση, την αναταραχή του σώματος, και τα κινηματογραφικά πλάνα που κόβουν την ανάσα με τη διακριτική προσθήκη ψυχοτρόπων, αίματος και ταμπάσκο.

Μυθιστόρημα, Futura, 2014, 248 σελ.

Money – Τάκης Σιδερίδης

Money


Ένας νεαρός που κερδίζει εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ στο τηλεπαιχνίδι “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης που είναι χρεωμένος σε έναν πρώην παλαιστή και νυν ιδιοκτήτη λέσχης παράνομης χαρτοπαιξίας. Ένας μπάτσος που διακινεί κοκαΐνη με συνεργάτη έναν πρώην ΟΥΚά. Ένα βαποράκι από τον Εύοσμο που χάνει μια σεβαστή ποσότητα κόκας. Ένας ρώσος ελεύθερος σκοπευτής που ζητάει το μερτικό του. Μια γυναίκα που χάνει τον ετεροθαλή αδερφό της. Μια αιματηρή ληστεία. Παλιά και καινούρια χρέη που πρέπει να σβηστούν. Το “Money” είναι το κυνήγι μιας μαύρης βαλίτσας που περιέχει εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ. Είναι ένας κύκλος που καθώς διαγράφεται, χύνεται αρκετό αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας.

Μυθιστόρημα, Forgery Publications, 2011, 144 σελ.

Πηγές: Biblionet, Forgery Publications, Futura