Η οικογένειά του μετανάστευσε το 1962 στην Αθήνα. Σπούδασε ηλεκτρονικός και δούλεψε στον ΟΤΕ ως εργατοτεχνίτης. Από νωρίς ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό, μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος. Ανέπτυξε για πρώτη φορά συγγραφική δραστηριότητα το 1986, δημοσιεύοντας κείμενα και ποιήματά του στο περιοδικό του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής “Πολιτιστική Έκφραση”. Ποίημά του πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του περιοδικού, ενώ άλλο τιμητική διάκριση στο 11ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Σήμερα είναι συνταξιούχος και συνεχίζει τη δράση του στο κίνημα των συνταξιούχων.
Το ρήγμα (2018), Εντός
Το ρήγμα – Τάσος Κλάδης
“Τούτη η πόλη, η μεγάλη και πολύβουη, μοιάζει με γυναίκα που ‘χει το πρόσωπο πουδραρισμένο, φτιασιδωμένο και τα μαλλιά τόσο φανταχτερά καλοχτενισμένα, φοράει δυνατό άρωμα, μα δεν μπορεί να κρύψει την ασχήμια της, τη βρομερή μυρωδιά της, το κακοφτιαγμένο κορμί της, το άχαρο σουλούπι της, τα θολά κι άρρωστα μάτια της”
Ιστορίες της πόλης, βγαλμένες από μια καθημερινότητα που συχνά τις συνθλίβει κάτω από τόνους απάθειας, ρουτίνας, μοιρολατρίας. Ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας, ανθρώπων του μόχθου, ζυμωμένες με πόνο, αγωνία, λαχτάρα και αγώνα για πιο πολλή και πιο ανθρώπινη ζωή.
Εικόνες και στιγμιότυπα ζωής, αλλά και μυθοπλαστικές εξομολογήσεις, δοσμένα άλλοτε με έντονα αλληγορική χροιά κι άλλοτε με ρεαλισμό, κάποτε με λεπτή ειρωνεία και σχεδόν πάντοτε με φιλοσοφική διάθεση.
Πρόσωπα αντιμέτωπα με τις αναζητήσεις, τα δαιμόνια και τα αδιέξοδα – ατομικά και κοινωνικά – που ορθώνονται μπροστά τους, με βασανιστικά ηθικά διλήμματα. Κάποιοι απ’ αυτούς θύτες, όλοι όμως θύματα μιας αδυσώπητης κρεατομηχανής, που απειλεί να τους αφαιρέσει κάθε ανθρώπινη υπόσταση.
Κάπου εκεί κοντά, όμως, παραφυλάει η ελπίδα της φυγής προς μια λυτρωτική έξοδο. Ένα “Ρήγμα”, στην αρχή αδιόρατο, θα τραντάξει τη συνείδηση συθέμελα. Και θα σφραγίσει τη ζωή ανεξίτηλα…
Διηγήματα, Εντός, 2018, 200 σελ.
Πηγές: Biblionet, Εντός