Τάσος Παπαγεωργάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Τάσος Παπαγεωργάκης κατάγεται από τον Κάτω Άσσο Κορινθίας.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία, μουσική και θέατρο και εργάστηκε σαν ηθοποιός στο θέατρο και στην τηλεόραση.
Μυθιστορήματα
Παραμύθια για όσους αγρυπνούν (2017), Όστρια Βιβλίο
Το γαλάζιο δάσος (2019), Όστρια Βιβλίο
Ο σχολιαστής (2021), Ηδυέπεια

Ο σχολιαστής – Τάσος Παπαγεωργάκης

Ο σχολιαστής


ΜE ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ και προικισμένο από μικρόν. Μια ιδιοφυία. Οι γονείς μου περίμεναν πολλά από μένα και δεν συμβιβάζονταν να με δουν με κάτι λιγότερο από αστροφυσικό ή πυρηνικό φυσικό. Κι εγώ, νεαρό παιδί τότε, ένιωθα τις προσδοκίες τους να με πιάνουν από τον λαιμό και να με πνίγουν.

Και πώς μπορούσα να αντιταχτώ στις επιθυμίες τους;

Μέχρι που σε μια τυχαία στιγμή, γλίστρησα σε μια ρωγμή του χρόνου και βρέθηκα στον 12ο αιώνα, στον Μεσαίωνα. Πάτησα στα παχιά χαλιά των παλατιών των χαλίφηδων στην πλούσια Ανδαλουσία, στη Σεβίλλη και στην Κόρδοβα. Συναναστράφηκα με πρίγκηπες, σοφούς και επιστήμονες και γνώρισα τον έρωτα στα μάτια μιας Βερβεροπούλας.

Αναζητούσα διαρκώς τον άνθρωπο που θα μου έδινε τη λύση στο πρόβλημά μου. Και τελικά τον βρήκα. Δεν ήταν κάποιος Βησιγότθος βασιλιάς, ούτε ένας Άραβας χαλίφης ή ένας Εβραίος χρηματιστής, ούτε καν ένας Σπανιόλος ιδάλγο.

Ήταν κάποιος από τα Στάγιρα της Χαλκιδικής.
Ένας Έλληνας.
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Μυθιστόρημα, Ηδυέπεια, 2021, 276 σελ.

Το γαλάζιο δάσος – Τάσος Παπαγεωργάκης
Ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο όνειρο, υπάρχει ένας τοίχος ψηλός που είναι δύσκολο να τον διασκελίσεις. Ένα σύννεφο-εμπόδιο τριγύριζε τον Λύκο από όλες τις πλευρές. Ήδη είχε κάνει ένα βήμα. Ήταν διατεθειμένος να κάνει δύο, αλλά καταλάβαινε ότι τα δύο δεν έφταναν. Έπρεπε να κάνει πολλά. Κι αυτό τον φόβιζε. Όμως κάτι είδε που τον έκανε να αναθαρρήσει. Είδε ένα μισάνοιχτο παράθυρο του ονείρου προς την πραγματικότητα και αποφάσισε να το δρασκελίσει και όπου τον βγάλει.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2019, 376 σελ.

Παραμύθια για όσους αγρυπνούν – Τάσος ΠαπαγεωργάκηςΜυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2017, 322 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Ηδυέπεια