Τατιάνα Κίρχοφ

Τατιάνα Κίρχοφ

Ελληνες λογοτέχνες
Η Τατιάνα Κίρχοφ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Kingston University του Λονδί­νου. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει επίσης ανώτερες σπου­δές υποκριτικής και έχει εργαστεί ως ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας. Ασχολείται επαγγελματικά με την ψυχολογία. Οι “Ιστορίες που (δεν) είπα στον ψυχολόγο μου” είναι η πρώτη της συλλογή διηγημάτων.
Διηγήματα
Ιστορίες που (δεν) είπα στον ψυχολόγο μου (2020), Πόλις

Ιστορίες που (δεν) είπα στον ψυχολόγο μου – Τατιάνα Κίρχοφ

Ιστορίες που


Με φόντο τον κόσμο που ζούμε, σύγχρονοι άνθρωποι μιλούν ή δεν μιλούν γι’ αυτά που τους απασχο­λούν. Έντεκα μικρές αυτοτελείς ιστορίες για τα προβλήματα του σήμερα· το αίσθημα ότι είσαι πάντα δεύτερος, τα μεγάλα διλήμματα της ζωής που σε φέρνουν αντιμέτωπο με δύσκολες αποφάσεις, οι ανία­τες ασθένειες που σε βυθίζουν σαν άγκυρα, ο μονόλογος ενός ανθρώπου που δεν ζει πια, σύνδρομα που μας φόρτωσαν οι γονείς μας, φόβοι, αγωνίες, προβληματισμοί, και τα όνειρά μας που πρέπει να τα κυνηγάμε.

Η Τατιάνα Κίρχοφ, στην πρώτη της συλλογή διηγημάτων, επιχειρεί να μας πει τις ιστορίες που ο κό­σμος λέει ή δεν λέει στον ψυχολόγο του.

Διηγήματα, Πόλις, 2020, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Πόλις