Τέρι Μπρούκς – Terry Brooks

Ξένοι λογοτέχνες
Ο Terry Brooks γεννήθηκε στο Ιλλινόις το 1944 και από τα μαθητικά του χρόνια έγραφε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και γουέστερν. Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών, που πρωτοδιάβασε στα γυμνασιακά χρόνια του, του άνοιξε τους ορίζοντες για να αναπτύξει τις δικές του, πρωτότυπες ιδέες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Washington & Lee γράφει το Σπαθί των Σανάρα. Το έργο κυκλοφόρησε το 1977 και έγινε το πρώτο στο είδος της λογοτεχνίας του φανταστικού που κατάφερε να εμφανιστεί στη Trade Paperback Bestseller List των New York Times, όπου και παρέμεινε για περισσότερο από πέντε μήνες. Το 1982 γράφει τις Μαγικές Πέτρες των Σανάρα και ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο αυτού του φανταστικού κόσμου το 1985, με το Μαγικό Τραγούδι των Σανάρα.

Η επιτυχία αυτής της τριλογίας τον απομακρύνει οριστικά από τα νομικά. Εγκαθίσταται στο Seattle και ασχολείται πλέον αποκλειστικά με το γράψιμο. Το 1986 κυκλοφορεί το Magic Kingdom for Sale – Sold!. Ακολουθούν τα μυθιστορήματα The Black Unicorn και Wizard At Large και αμέσως μετά η επιστροφή στον κόσμο των Σανάρα, με την τετράτομη σειρά Η Κληρονομιά των Σανάρα, που αποτελείται από τους τίτλους Οι απόγονοι των Σανάρα, Ο Δρυΐδης των Σανάρα, Η ξωτική βασίλισσα των Σανάρα και Οι μαγικές δυνάμεις των Σανάρα.

Η ιδιοσυγκρασία του Terry Brooks δεν του επιτρέπει να μένει προσκολλημένος σε μια επιτυχημένη σειρά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Του αρέσει να εξερευνά νέους κόσμους, να επεξεργάζεται νέες ιδέες, να δίνει νέες ερμηνείες στους μύθους. Μετά το The Heritage of Shannara “ξεστρατίζει” και πάλι για λίγο, για να γράψει τα Tangle Box και Witches Brew. Ακολουθεί το The First King of Shannara.

Μέσα του έχουν τώρα ωριμάσει οι ιδέες και οι σκέψεις για μια εντελώς νέα σειρά. Η νέα αυτή περιπέτεια ξεκινά το 1997, με την κυκλοφορία του Running with the Demon (το πιο σκοτεινό και πολυσχιδές έργο του μέχρι στιγμής), και ολοκληρώνεται με τα A Knight of the Word και Angle Fire East. Στην τριλογία, η οποία ανεπίσημα πήρε το όνομα The Word & Void, περιγράφεται ένας σκοτεινός κόσμος τοποθετημένος μέσα στο σύγχρονο, οικείο στον Brooks περιβάλλον μιας πόλης παρόμοιας μ` αυτήν στην οποία ο συγγραφέας έζησε τα παιδικά του χρόνια. Κατά τη διάρκεια της συγγραφής αυτής της τριλογίας, ο Terry Brooks ολοκληρώνει τη μεταφορά σε βιβλίο του Star Wars Episode I: The Phantom Menace, έργο που του ζήτησε ο ίδιος ο δημιουργός του θρυλικού Πόλεμου των Αστρων, George Lucas. Το βιβλίο κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν από την προβολή της ταινίας και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Το σπαθί των Σανάρα – Terry Brooks

The Sword of Shannara
Σ’ έναν κόσμο χαμένο πια στο παρελθόν, το αρχέγονο Κακό έχει σκορπίσει την καταστροφή και έχει ωθήσει την ανθρωπότητα σε ατέλειωτους πολέμους εναντίον των υπόλοιπων φυλών που κατοικούν τη Γη -τους γνόμους, τους τρολ, τους νάνους και τους ελφ. Μία χιλιετία μετά, στο ειρηνικό Σέιντι Βέιλ, ο νεαρός Σι Όμσφορντ, που στις φλέβες του κυλάει και το αίμα των ελφ, δεν γνωρίζει τίποτε απ’ αυτές τις λησμονημένες συμφορές.
Μέχρι που στο μικρό χωριό φτάνει ο γιγαντόσωμος Άλανον, ο μυστηριώδης, βλοσυρός ξένος που κατέχει την παράξενη και μυστική τέχνη των δρυΐδων, για να αποκαλύψει ότι ο Άρχοντας Μάγος, που όλοι πιστεύουν πεθαμένο από καιρό, σχεδιάζει για άλλη μία φορά να καταστρέψει τον κόσμο. Το μοναδικό όπλο που μπορεί να νικήσει τις Δυνάμεις του Σκότους είναι το Σπαθί των Σανάρα και εκείνος που θα το σηκώσει θα πρέπει να είναι ένας γνήσιος απόγονος του οίκου. Έτσι, στον Σι, τον τελευταίο με το βασιλικό αίμα των Σανάρα, στηρίζονται τώρα όλες οι φυλές για τη σωτηρία τους…

 

Οι μαγικές πέτρες των Σανάρα – Terry Brooks

The Elfstones of Shannara
Το αρχέγονο κακό απειλεί τα ξωτικά και τις φυλές των ανθρώπων. Η Έλκρις, το δέντρο της ζωής, μαραίνεται και το τείχος της Απαγόρευσης, που κρατά τις ορδές των δαιμόνων μακριά από τη γη, καταρρέει. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να ανακοπεί η επέλαση των πλασμάτων του σκότους: η αναγέννηση της Έλκρις.
Ο Γουίλ Όμσφορντ, απόγονος της θρυλικής γενιάς των Σανάρα, αναλαμβάνει να συνοδέψει την Άμπερλι, την τελευταία από τους Εκλεκτούς, στην αναζήτηση του μαγικού τόπου όπου θα φυτευτεί ο σπόρος του δέντρου της ζωής. Μια αποστολή που μοιάζει καταδικασμένη σε αποτυχία, καθώς οι μαγικές πέτρες των Σανάρα, που περικλείουν την πανάρχαια μαγεία των ξωτικών, δεν υπακούν στη θέλησή του…
Μαγευτικές περιγραφές, ολοζώντανοι ήρωες, δράση που συναρπάζει. Το δεύτερο βιβλίο της εξαιρετικής σειράς που έχει αναδειχθεί σε μια από τις δημοφιλέστερες ιστορίες φαντασίας όλων των εποχών.

 

Το μαγικό τραγούδι των Σανάρα – Terry Brooks

The Wishsong of Shannara
Το αρχέγονο κακό απειλεί και πάλι την ανθρωπότητα, αυτή τη φορά με τη μορφή των Στοιχειών του Μορντ. Η μοναδική δύναμη που μπορεί να λυτρώσει τον κόσμο από το σκοτεινό πεπρωμένο του είναι το μαγικό τραγούδι της ευχής – και ο μοναδικός κάτοχος αυτής της δύναμης η Μπριν Όμσφορντ, κόρη του Γουίλ Όμσφορντ και απόγονος του θρυλικού οίκου των Σανάρα.
Ο δρυΐδης Άλανον επισκέπτεται την Μπριν στο Σέιντι Βέιλ, ζητώντας της να τον συνοδέψει στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι του. Απρόθυμα, εκείνη αποφασίζει να τον ακολουθήσει. Μια προφητεία όμως καταδικάζει την προσπάθειά της σε αποτυχία, ενώ οι δυνάμεις του σκότους σχεδιάζουν να παγιδέψουν την ανυποψίαστη Μπριν σε μια μοίρα πιο τρομακτική κι από το θάνατο.

 

Οι απόγονοι των Σανάρα – Terry Brooks

The Scions of Shannara
Τρεις αιώνες έχουν περάσει στις Τέσσερις Περιοχές. Η Ομοσπονδία ελέγχει πλέον ολοκληρωτικά τις εκτάσεις νότια του Κάλαχορν. Τα ξωτικά έχουν μυστηριωδώς χαθεί από προσώπου γης, ενώ οι νάνοι που κατοικούν στις Ανατολικές Περιοχές εξοντώνονται συστηματικά.
Ο Παρ Όμσφορντ, απόγονος του θρυλικού οίκου των Σανάρα, είναι προικισμένος με το χάρισμα της μαγείας, μια δύναμη που σε άλλες εποχές είχε καταφέρει να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή. Τις νύχτες του στοιχειώνουν αλλόκοτα όνειρα, ολοζώντανα οράματα στα οποία ο νεκρός πια δρυΐδης Άλανον τον καλεί στο Κέρας του Άδη. Εκεί ο νεαρός Όμσφορντ θα μάθει τους πραγματικούς σκοπούς των Σάντοεν, των σκοτεινών πλασμάτων που λυμαίνονται τις Τέσσερις Περιοχές, και θα κληθεί να αναζητήσει το Σπαθί των Σανάρα, το μοναδικό όπλο που μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωσή τους.
Με αυτό το βιβλίο ξεκινά η νέα συναρπαστική σειρά “Η Κληρονομιά των Σανάρα”, που αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικής τριλογίας η οποία έχει αναδειχθεί σε μια από τις δημοφιλέστερες ιστορίες όλων των εποχών.

 

Ο Δρυΐδης των Σανάρα – Terry Brooks

The Druid of Shannara
Οι απόγονοι των Σανάρα έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας τρεις αποστολές. Ο Παρ έχει ολοκληρώσει τη δική του – έχει ανακτήσει το Σπαθί των Σανάρα. Ο αρχηγός των Εξεταστών της Ομοσπονδίας, όμως, του έχει δημιουργήσει μια φρικτή υποψία: ότι και ο ίδιος είναι ένα Σάντοεν, μέρος του κακού που ο Παρ προσπαθεί να καταστρέψει.
Η Ρεν βρίσκεται στις Δυτικές Περιοχές, όπου προσπαθεί να μάθει τι απέγιναν τα ξωτικά.
Την ίδια στιγμή, στις Βόρειες Περιοχές, ο Γουόκερ Μπο προσπαθεί να επανιδρύσει το Τάγμα των Δρυΐδων. Στο σκοπό του θα τον βοηθήσει η Μαύρη Πέτρα, το φυλαχτό που έχει στα χέρια του ο μοχθηρός Πέτρινος Βασιλιάς. Κυκλωμένος από όλων των ειδών τους εχθρούς αλλά και από τις ίδιες του τις αμφιβολίες, ο Γουόκερ ξεκινά το δεύτερο μέρος του ταξιδιού που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία – ή στην τελική καταστροφή.
Το δεύτερο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς “Η κληρονομιά των Σανάρα”, συνέχεια της εξαιρετικής τριλογίας Σανάρα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις δημοφιλέστερες ιστορίες φαντασίας όλων των εποχών.

 

Η ξωτική βασίλισσα των Σανάρα – Terry Brooks

The Elf Queen of Shannara
Η ξωτική βασίλισσα των Σανάρα
Το τρίτο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς “Η κληρονομιά των Σανάρα”, συνέχεια της εξαιρετικής τριλογίας Σανάρα, που έχει αναδειχθεί σε μία από τις δημοφιλέστερες ιστορίες φαντασίας όλων των εποχών.
Η Ρεν Όμσφορντ, απόγονος της θρυλικής γενιάς των Σανάρα, εγκαταλείπει τις περιπλανήσεις της στις Δυτικές Περιοχές για να βοηθήσει το πνεύμα του Άλανον στον αγώνα ενάντια στην Ομοσπονδία. Αποστολή της είναι να βρει τα ξωτικά, που εδώ και εκατό χρόνια έχουν χαθεί από το πρόσωπο της γης…
Κανείς δεν μπορεί να τη βοηθήσει – κανείς εκτός από την Οχέντρα, την τυφλή μάντισσα. Ακολουθώντας τη συμβουλή της, η Ρεν και ο Γκαρθ, ο περιπλανώμενος σύντροφός της, ταξιδεύουν στην ακτή του Γαλάζιου Συνόρου και στο νησί Μόρογουϊντλ, πιστεύοντας πως εκεί κατοικούν τα τελευταία ξωτικά. Στο τέλος της αναζήτησης τους, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με φοβερούς κινδύνους και με το παρελθόν που στοιχειώνει ακόμα τη ζωή και τα όνειρα της Ρεν.

 

Τα φυλαχτά των Σανάρα – Terry Brooks

The Talismans of Shannara
Οι απόγονοι των Σανάρα έχουν φέρει σε πέρας τις αποστολές τους. Το Κάστρο των Δρυΐδων έχει επιστρέψει από την ανυπαρξία, τα ξωτικά βρίσκονται και πάλι στην πατρίδα τους στις Δυτικές Περιοχές και ο Παρ Όμσφορντ έχει στα χέρια του το όπλο που πιστεύει πως είναι το θρυλικό Σπαθί των Σανάρα.
Αλλά έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους. Γιατί ο Ρίμερ Νταλ, ο αρχηγός των Σάντσεν, είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τα τέκνα των Σανάρα να ανακαλύψουν το μυστικό που κρύβεται πίσω από την αρρώστια που μαστίζει τη γη.
Έτσι, ο Γουόκερ Μπο, η Ρεν Ελεσέντιλ και ο Παρ Όμσφορντ θα συναντήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και θα έρθουν αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες προκλήσεις, προτού καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο που τους ανέθεσε ο δρυΐδης Άλανον…

 

Αναμέτρηση με τον δαίμονα – Terry Brooks

Running with the Demon
Η αιώνια πάλη του Καλού ενάντια στο Κακό από μια νέα αναπάντεχη οπτική!
Ο Terry Brooks, καταξιωμένος συγγραφέας στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, υφαίνει με ένα μοναδικό και απρόσμενο τρόπο τον κλασικό μύθο της πάλης του Καλού ενάντια στο Κακό, του Λόγου ενάντια στο Κενό.
Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι που έχει κληρονομήσει από τη γιαγιά και τη μητέρα του ξεχωριστές μαγικές ικανότητες καλείται να αντιμετωπίσει τον Δαίμονα – τον αδυσώπητο υπηρέτη του Κακού που απειλεί τον κόσμο – και να διατηρήσει έτσι την ισορροπία της φύσης και της ανθρωπότητας.
Σύμμαχό της σε αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση θα έχει έναν υπηρέτη του Λόγου, τον Τζον Ρος.
Μια αριστουργηματική νουβέλα που θα σας καθηλώσει!

 

Η μάγισσα Ίλσε – Terry Brooks

Ilse Witch
Πριν πολλά χρόνια ο πρίγκιπας των ξωτικών, Κάελ Ελεσέντιλ, είχε ηγηθεί μιας ομάδας που αναζητούσε την παλαιότερη και πιο ισχυρή μαγεία του κόσμου. Κανένας από όσους είχαν λάβει μέρος σε εκείνη την κακότυχη αποστολή δεν επέστρεψε ποτέ… μέχρι τη στιγμή που, τριάντα χρόνια μετά, ένα μισοπνιγμένο ξωτικό βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα του Γαλάζιου Συνόρου έχοντας πάνω του ένα χάρτη γεμάτο μυστηριώδη σύμβολα.
Μόνο ένας άντρας μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το μυστηριώδη χάρτη: ο Γουόκερ Μπόου, ο τελευταίος των δρυΐδων. Αλλά υπάρχει ακόμη ένα άτομο που γνωρίζει τη σπουδαιότητα του χάρτη. Είναι η μάγισσα Ίλσε, μια όμορφη αλλά κακόβουλη νεαρή γυναίκα, που διαθέτει μαγεία τόσο ισχυρή όσο και του Γουόκερ. Η μάγισσα δε θα διστάσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πάρει στην κατοχή της το χάρτη, που οδηγεί στην κατάκτηση της απόλυτης δύναμης. Για να τη σταματήσει, ο Γουόκερ πρέπει να βρει πρώτος τη θρυλική μαγεία.
Κι έτσι ξεκινά το ταξίδι του το αερόπλοιο Τζέρλι Σανάρα. Ο Γουόκερ και η συντροφιά του θα βρεθούν αντιμέτωποι με άγνωστους και τρομερούς κινδύνους, καθώς η μάγισσα Ιλσε και οι σκοτεινοί σύμμαχοί της τους ακολουθούν περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνουν την επίθεσή τους…

 

Άντραξ – Terry Brooks

Antrax
O Γουόκερ Μπο είναι μόνος, παγιδευμένος στο λαβύρινθο κάτω από τα ερείπια του Κάστλνταουν, με έναν πεινασμένο, αόρατο εχθρό να τον καταδιώκει. Είναι ο Άντραξ και κυριεύει ψυχές ανθρώπων…
Στην επιφάνεια, το πλήρωμα του Τζέρλι Σανάρα αιχμαλωτίζεται από τις σκοτεινές δυνάμεις και η μάγισσα Ίλσε έρχεται αντιμέτωπη με τον προστατευόμενο του δρυΐδη, τον Μπεκ Ρόου, που ισχυρίζεται πως είναι ο χαμένος της αδελφός – νεαρός τώρα πια, φέρει το Σπαθί των Σανάρα και κατέχει τη δύναμη του μαγικού τραγουδιού. Όμως η ώρα που ο Μπεκ θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην προδοσία και τη λύτρωση πλησιάζει γοργά. Αυτή είναι η ευθύνη που φέρει ο αληθινός κληρονόμος της αρχαίας μαγείας των Σανάρα…

 

Μόργκορ – Terry Brooks

Morgawr
Οι θανάσιμες συγκρούσεις με την ανελέητη μάγισσα Ίλσε και τον υποχθόνιο Άντραξ έχουν αποδεκατίσει τη θαρραλέα συντροφιά του αερόπλοιου Τζέρλι Σανάρα. Όμως ο πιο σκοτεινός αντίπαλος μόλις τώρα κάνει την εμφάνισή του, με τη μορφή του Μόργκορ – ο πανίσχυρος μάγος που τρέφεται με τις ψυχές των εχθρών του έρχεται με ένα στόλο αερόπλοιων και έχει στις προσταγές του ένα πλήρωμα από νεκροζώντανους.
Ο στόχος του Μόργκορ είναι διπλός: να βρει και να πάρει υπό τον έλεγχό του τα μυθικά αρχαία βιβλία της μαγείας αλλά και να καταστρέψει τη μοχθηρή μαθητευόμενή του που τον πρόδωσε, τη μάγισσα Ίλσε. Τώρα, στο έλεος εκείνων που αποζητούν εκδίκηση, η μάγισσα Ίλσε έχει μοναδικό προστάτη τον προ πολλού χαμένο αδελφό της, τον Μπεκ Όμσφορντ, που είναι αποφασισμένος να βοηθήσει να εξιλεωθεί η αγαπημένη του αδελφή… και να εκπληρώσει το πεπρωμένο της.

 

ΣΕΙΡΕΣ
Σανάρα – Shannara
Το σπαθί των Σανάρα – The Sword of Shannara (1977)
Οι μαγικές πέτρες των Σανάρα – The Elfstones of Shannara (1982)
Το μαγικό τραγούδι των Σανάρα – The Wishsong of Shannara (1985)
Indomitable (2011)

Magic Kingdom of Landover
Magic Kingdom for Sale – Sold (1986)
The Black Unicorn (1987)
Wizard at Large (1988)
The Tangle Box (1994)
Witches’ Brew (1995)
A Princess of Landover (2009)

Heritage of Shannara
Οι απόγονοι των Σανάρα – The Scions of Shannara (1990)
Ο Δρυΐδης των Σανάρα – The Druid of Shannara (1991)
Η ξωτική βασίλισσα των Σανάρα – The Elf Queen of Shannara (1992)
Τα φυλαχτά των Σανάρα – The Talismans of Shannara (1993)

Word and the Void
Αναμέτρηση με τον δαίμονα – Running with the Demon (1997)
A Knight of the Word (1998)
Angel Fire East (1999)

Voyage of the Jerle Shannara
Η μάγισσα Ίλσε – Ilse Witch (2000)
Άντραξ – Antrax (2001)
Μόργκορ – Morgawr (2002)

Sword of Shannara
In the Shadow of the Warlock Lord (2003)
The Druids’ Keep (2003)
The Secret of the Sword (2003)

High Druid of Shannara
Jarka Ruus (2003)
Tanequil (2004)
Straken (2005)

Genesis of Shannara
Armageddon’s Children (2006)
The Elves of Cintra (2007)
The Gypsy Morph (2008)

Shannara Graphic Novels
Dark Wraith of Shannara (2008)

Legends of Shannara
Bearers of the Black Staff (2010)
The Measure of the Magic (2011)

Dark Legacy of Shannara
Wards of Faerie (2012)
The Bloodfire Quest (2013)
Witch Wraith (2013)

Paladins of Shannara
Allanon’s Quest (2012)
The Weapon Master’s Choice (2013)
The Black Irix (2013)

Defenders of Shannara
The High Druid’s Blade (2014)
The Darkling Child (2015)
The Sorcerer’s Daughter (2016)

Fall of Shannara
The Black Elfstone (2017)
The Skaar Invasion (2018)
The Stiehl Assassin (2019)

Μυθιστορήματα
Revelation (1988)
Hook (1991)
Street Freaks (2018)

Συλλογικά έργα
Θρύλοι (2007), Anubis

Πηγές: Biblionet, Anubis, Έσοπτρον, Wikipedia