Θανάσης Νικολάου

Θανάσης Νικολάου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θανάσης Νικολάου είναι συγγραφέας-ερευνητής. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Βόλο.
Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα μυθιστορήματά του, “Ο Νέος Εκλεκτός” (2004) “Το Τέταρτο Βασίλειο” (2005), Οι Έψιλον (2007) και “2012 η Έλευσις” (2009), όλα από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη. Εκτός εμπορίου κυκλοφορεί μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Πέντε διηγήματα και μία ιστορία” (2011), καθώς και μία δεκαετής έρευνα, προϊόν επισκέψεών του στις περισσότερες από τις βιβλιοθήκες που αναφέρονται στο βιβλίο που κυκλοφορεί με τον τίτλο “Βιβλιοθήκες από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας” (2013). Αρθρογραφεί σε μέσα ενημέρωσης του Βόλου ανά τακτά χρονικά διαστήματα για θέματα που αφορούν στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία, το βιβλίο και τους συγγραφείς. Υπήρξε παραγωγός λόγου στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΛΦΑ και ΕΡΑ Βόλου, όπου πραγματοποίησε περισσότερες από 250 εκπομπές αφιερωμένες στον κόσμο του βιβλίου και στις παρουσιάσεις συγγραφέων, προωθώντας το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία. Συμμετείχε ως συγγραφέας-ερευνητής στην εβδομαδιαία εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα “Οι πύλες του ανεξήγητου”, όπως επίσης στις εκπομπές της αειμνήστου Λένας Λιβανός “Με τα χρώματα του Λόγου” και “Τηλεφώς”, καθώς και στην εκπομπή του Βασίλη Μπαντίδη “Κώδικας Μυστηρίου”. Το 2004 οργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία διεθνές συνέδριο, με θέμα “Αθήνα-Ολυμπιακοί Αγώνες 1906”, υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ολυμπιακών Ακαδημιών και των 22 χωρών που οι αθλητές τους είχαν πάρει μέρος στη Μεσολυμπιάδα του 1906.
Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Καλλιμάχειου Βιβλιοθήκης που στεγάζεται στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο νέος εκλεκτός – Θανάσης Νικολάου

“Τα ύδατα θα τραβηχτούν και θα εμφανιστεί η Ατλαντίδα”. Τα ύδατα είναι τα πυκνά σύννεφα της άγνοιας που περιβάλλει τον κόσμο. Με την επανεμφάνιση της Χαμένης Γνώσης αυτά θα διαλυθούν. Θα υιοθετηθεί ένα άλλο πνεύμα αντιμετώπισης των πραγμάτων, με στόχο την επικράτηση του Αγαθού.
Σε όλες τις μυητικές καταστάσεις συναντάμε τρεις λειτουργίες: την κάθαρση -που είναι ο παραθερισμός στη Χαλκιδική-, την τελετουργία -που είναι η αφήγηση του μπαρμπα-Κώστα- και την αποκάλυψη -που είναι οι εξηγήσεις του Νατλάν.
Το μυθιστόρημα, με φρενήρη ρυθμό και εγκιβωτισμένη αφήγηση, οδηγεί τον αναγνώστη στις συναρπαστικές ατραπούς της αναζήτησης της γνώσης.
Στην Κωνσταντινούπολη του 1082 μ.Χ., ο Ύπατος των Φιλοσόφων Ιωάννης ο Ιταλός απελευθερώνει την ευνοούμενή του ερωμένη Ισιδώρα και τη φυγαδεύει με προορισμό τη Ρενς. Μαζί της η Ισιδώρα μεταφέρει δύο πολύτιμα κειμήλια: έναν πάπυρο και ένα δαχτυλίδι, που κρύβουν το Μεγάλο Μυστικό.
Στη σημερινή εποχή, ένας καταξιωμένος Έλληνας συγγραφέας, μια Γαλλίδα βυζαντινολόγος, ένας γκαλερίστας κι ένας Αιγύπτιος αρχαιολόγος θα ζήσουν συγκλονιστικές περιπέτειες, προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το γρίφο των δύο ανεκτίμητων κειμηλίων.
Από το Βυζάντιο και την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Άγιο Όρος και από το Παρίσι και τη Βενετία μέχρι το Κάιρο και τη Δαμασκό, ο αναγνώστης παρακολουθεί τον καταιγιστικό ρυθμό της αναζήτησης του Νέου Εκλεκτού, του θεματοφύλακα του Μυστικού του Ιερατείου.
Ένα αριστοτεχνικό θρίλερ για το Μύθο της Αρχαίας Σοφίας, του Μυστικού της Χαμένης Γνώσης και της Απόλυτης Δύναμης, από το συγγραφέα Θανάση Νικολάου. Ένα εκπληκτικό βιβλίο που διαβάζεται απνευστί έως το τελευταίο κεφάλαιο της αποκάλυψης.

Το τέταρτο βασίλειο – Θανάσης Νικολάου

“Εκατοντάδες μυστικιστικές αδελφότητες δρούσαν ανενόχλητες, νόμιμα αλλά και παράνομα, σε ολόκληρη τη χώρα… οι Νιμπελούγκεν, το Γερμανικό Δαχτυλίδι, η Σφύρα του Βόταν, τα Ταξιδιάρικα Πουλιά, η Ασημένια Ασπίδα… Το Τάγμα της Θούλης, εθνικιστική οργάνωση αφιερωμένη σε απόκρυφες τελετουργίες και στη δημιουργία μιας άριας αυτοκρατορίας, θα καταφέρει να συγκεντρώσει την υποστήριξη των υψηλότερων στρωμάτων της γερμανικής κοινωνίας”.
Μυημένος στην αδελφότητα της Θούλης, ο ήρωας του βιβλίου, ένας πολυμήχανος, αδίστακτος και με δαιμόνια ευφυΐα άνθρωπος, φιλοδοξεί να επιβάλει το Δ΄ Ράιχ.
Όμως τρία πτώματα, δύο διαμάντια κι ένα σκάκι αρχίζουν και ξετυλίγουν το μίτο του σατανικού σχεδίου…

Οι Έψιλον – Θανάσης Νικολάου

Ένα Ιερατείο πνευματικών εκπαιδευτών, θεματοφυλάκων μιας πανάρχαιας Γνώσης, οδηγεί το συγγραφέα Φοίβο Ρενιέρη σε μια περιπέτεια αποκάλυψης εσκεμμένα παραγκωνισμένων στοιχείων από την επίσημη ιστορία, φέρνοντας στο φως κρυφές, αποσιωπημένες πτυχές του «μύθου» του Μεγάλου Αλέξανδρου. Ακολουθώντας μια πορεία αναζήτησης και πνευματικής τελείωσης, ο πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με αντίπαλα Ιερατεία, το Βατικανό, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και διεθνείς σπείρες, που, παρακινούμενοι από τα απόκρυφα μυστικά και τη δύναμη που αυτά κρύβουν, αποδύονται σ’ ένα κυνήγι θησαυρού.
Σε μια περιπλάνηση στο Άγιον Όρος και τη Σαμοθράκη, την Αλεξάνδρεια και την όαση Σίβα, το Κάιρο, την Αθήνα, το Παρίσι, τη Δαμασκό και τις ερήμους του Ιράκ και της Συρίας, πλέκεται μια ιστορία ανατροπών ενός συναρπαστικού, καλοδουλεμένου θρίλερ, το οποίο θα φέρει στο φως έναν τεράστιο πνευματικό θησαυρό. Πολλοί είναι εκείνοι που στο τέλος θα αναρωτηθούν αν όλα αυτά είναι αλήθεια…

2012: Η έλευσις – Θανάσης Νικολάου

Ο κύκλος του κόσμου
Η Σύγκρουση
Ένα μεγάλο μυστικό
Tο Τέλος
Με αυτό το βιβλίο, µετά το “Νέο Εκλεκτό” και τους “Έψιλον”, ολοκληρώνεται και το τρίτο μέρος της τριλογίας.
Τα μέλη του Μαύρου Ιερατείου και τα παρακλάδια του καταδιώκουν το διάσημο συγγραφέα Φοίβο Ρενιέρη, πιστεύοντας ότι είναι κάτοχος ενός μεγάλου μυστικού που αφορά στο τι πρόκειται να συμβεί το 2012.
Σ’ αυτό το σκοτεινό κυνηγητό, στο οποίο συμμετέχει και μια μεγαλοεπιχειρηματίας, ο συγγραφέας και η αγαπημένη του προστατεύονται από το Ελληνικό Ιερατείο, τους Ουράνιους Ε και τις συμπαντικές δυνάμεις.
Το μυστικό έχει να κάνει με τις χωροχρονικές πύλες και τον τρόπο σωτηρίας σε περίπτωση καταστροφής.
Ένα βιβλίο συνωμοσίας και περιπέτειας, μια συγκλονιστική σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και το κακό. Και, τέλος, ένα αισιόδοξο μήνυμα: το χειρόγραφο του Αμαζονίου μιλά προφητικά για τον κύκλο του κόσμου. Το 2012, όταν κάποια σημαντικά γεωφυσικά φαινόμενα θα συμβούν, θα σημάνει την αρχή μιας νέας θετικής πνευματικής και αναπτυξιακής πορείας του ανθρώπου και όχι την καταστροφή της γης.
“Μέσα από τις καταστάσεις της ύλης, σµιλεύοντας τον προσωπικό µας µύθο, αφαιρούµε τα περιττά κοµµάτια κι αφήνουµε να έρθει στην επιφάνεια το κάλλος της ψυχής, που έχει δει το φως της µύησης και έχει αποκτήσει τη Γνώση. Μέχρι το 2012 πολλοί θα συνεχίσουν να αφυπνίζονται.
Κάποιοι θα περιµένουν καρτερικά, κάποιοι άλλοι θα αναρωτιούνται και θα αµφισβητούν.
Τέλος, κάποιοι θα ενεργοποιούνται καθηµερινά και θα είναι έτοιµοι για τη µεγάλη µέρα…”

Η κληρονομιά των ναϊτών – Θανάσης Νικολάου

Η κληρονομιά των ναϊτών


Ένας αποτρόπαιος φόνος θα φέρει τον Ιάσονα Φιλίππογλου κοντά σε μια μυστηριώδη Γερμανίδα. Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά. Η μοίρα θα τον φέρει μπροστά σε μυστικά αιώνων και θα τον ρίξει σε πολλούς κινδύνους. Έρωτες και πάθη αλληλοπλέκονται σε μία περιπέτεια για την αναζήτηση της αλήθειας μεταξύ Σμύρνης, Μασσαλίας, Αλεξάνδρειας, Κωνσταντινούπολης, Βερολίνου και Παρισιού, ενώ μέσα από περίτεχνους φιλοσοφικούς διαλόγους αποκαλύπτεται το μυστικιστικό οικοδόμημα πάνω στο οποίο χτίζεται η Γερμανία του Μεσοπολέμου.
Ποιος ο ρόλος των Ναϊτών Ιπποτών και πώς συνδέονται με το ναζιστικό κίνημα; Πώς κινούνται οι αδίστακτες μυστικές υπηρεσίες, για να αποκτήσουν τη γνώση που θα οδηγήσει τις χώρες τους στην παγκόσμια κυριαρχία; Ποια η στάση της μυστηριώδους Ομάδας Έψιλον;

Ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα που αφήνει άφωνο τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2016, 496 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο νέος εκλεκτός (2004), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Το τέταρτο βασίλειο (2005), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Οι Έψιλον (2007), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2012: Η έλευσις (2009), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Η κληρονομιά των ναϊτών (2016), Λυκόφως

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Λυκόφως