Θανάσης Λιακόπουλος

Θανάσης Λιακόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θανάσης Λιακόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Δάφνη και έζησε ατελεύτητα καλοκαίρια στο Δώριο Μεσσηνίας και δύο βαρείς χειμώνες στην Αφρική (Άντις Αμπέμπα, Αιθιοπία).
Οι σπουδές του -Φιλολογία στην Αθήνα και κλασσική κιθάρα και μουσική- σε συνδυασμό με την παθολογική ανάγνωση λογοτεχνικών, φιλοσοφικών, ανθρωπολογικών, ιστορικών και κοινωνιολογικών βιβλίων τον οδήγησαν στην συγγραφή μικρών ιστοριών. Βιοποριζόμενος ασχολήθηκε για χρόνια με την παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα και κριτικές βιβλίων σε διάφορα περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων διαφόρων συγγραφέων.
Διηγήματα
Ημέρες της καρέκλας (2010), Οσελότος
Τα αστυνομικά (2016), Εκδόσεις Άρτεμις

Τα αστυνομικά – Θανάσης Λιακόπουλος

Τα αστυνομικάΜια τυπική μέρα του Μάνου Καράογλου. Ο τσαγγάρης Λιαμπέφ


Δύο αστυνομικές ιστορίες περιλαμβάνονται σ’ αυτόν τον πρώτο τόμο αστυνομικών ιστοριών του συγγραφέα.

Η πρώτη εξελίσσεται στη σηµερινή Αθήνα µε κεντρικό πρόσωπο έναν αστυνοµικό που διαρκώς κινείται στα όρια του νόµου. Κυνηγάει τους εγκληµατίες ακολουθώντας τη δική του συλλογιστική και φροντίζει να αποδίδει δικαιοσύνη µε τον τρόπο που αυτός θεωρεί σωστό.
Στη δεύτερη ιστορία που εξελίσσεται στη Γαλλία των αρχών του περασµένου αιώνα, ο τσαγκάρης Λιαµπέφ µας δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που τον οδήγησαν στη γκιλοτίνα.

Διηγήματα, Εκδόσεις Άρτεμις, 2016, 110 σελ.

Ημέρες της καρέκλας – Θανάσης Λιακόπουλος

Ημέρες της καρέκλας


Δεκαπέντε ιστορίες, εξωτερικά διαφορετικές μεταξύ τους, που συνδέονται όμως βαθύτερα, πέραν του πρώτου αφηγηματικού επιπέδου, με το λεπτό νήμα μιας προελαυνούσης αβεβαιότητας. Πάθη, φόβοι, ελπίδες, απόγνωση, εκδίκηση, το απρόβλεπτο, στις “Ημέρες της καρέκλας”, γενεσιουργό αιτία έχουν μια αβεβαιότητα καλά κρυμμένη, που, τις περισσότερες φορές, μέσα από έναν βαθύτερο συμβολισμό της απώλειας, οδηγούν σ’ ένα τέλος. Οτιδήποτε ένυλο θυσιάζεται γι’ αυτήν και εξαιτίας της, χωρίς ποτέ να καταφέρει να την αναγνωρίσει και να την συνειδητοποιήσει.

Διηγήματα, Οσελότος, 2010, 120 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Εκδόσεις Άρτεμις